Generalul Alexandru Grumaz: „Sistemul internaţional construit după Al Doilea Război Mondial nu va mai fi recunoscut în anul 2025”

alexandru grumaz general ionpetrescu.roSistemul internaţional construit după Al Doilea Război Mondial nu va mai fi recunoscut în 2025”, consideră generalul Alexandru Grumaz (foto), într-un interviu acordat Adevarul.ro.

Ex-diplomatul român la Shanghai consideră că  în anul 2025, ”rivalităţile strategice se vor derula în jurul comerţului, investiţiilor, a inovaţiei tehnologice şi a achiziţiilor, dar nu putem neglija nici scenariul secolului XIX-lea, al cursei înarmărilor, expansiunilor teritoriale şi a rivalităţilor militare.” și vom ”avea un sistem multipolar, cu fracturi în sistemele naţionale.”

Interviul integral cu autorul recent lansatei cărţi Al Treilea Război Mondial, AICI.

Alexandru Grumaz (n. 4 noiembrie 1954, Bucuresti), general în rezervă, a fost în perioada 2007-2009 Consul General al României la Shanghai, Republica Populară Chineză, cu o vastă experiență în planificarea strategică, relații internaționale militare și civile, dar și în managementul riscului. Absolventul Universitații Naționale de Apărare a Statelor Unite ale Americii în Washington DC a militat, inclusiv în scris, pentru promovarea dialogului în relații internaționale și a dovedit că are capacitatea de a se adapta rigorilor profesiei de diplomat. Specialist în telecomunicații, Alexandru Grumaz are o experiența vastă în cultura a trei continente: America, Europa și Asia.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: ionpetrescu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.