George Ciamba, întrevedere cu Bruce Turner, adjunct al asistentului secretarului de stat american pentru controlul armamentelor. Oficialul SUA a apreciat contribuția semnificativă a României la securitatea în spațiul euro-atlantic

Secretarul de stat pentru afaceri strategice şi bilaterale în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut joi o întrevedere cu Bruce Turner, adjunctul asistentului secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Controlul Armamentelor, Verificare și Conformitate al Departamentului de Stat al SUA, informează Ministerul Afacerilor Europene (MAE), într-un comunicat remis presei,

Întrevederea a prilejuit un schimb de vederi cu privire la stadiul și perspectivele regimului de control al armamentelor convenționale și ale instrumentelor pentru creșterea încrederii și securității în spațiul OSCE. În cadrul discuțiilor, secretarul de stat George Ciamba a reiterat poziția principială a României privind necesitatea respectării clare și neselective a obligațiilor internaționale și a angajamentelor existente care stau la baza arhitecturii europene de securitate.

Oficialul român a subliniat importanța Parteneriatului Strategic dintre cele două țări drept componentă esențială a politicii externe și de securitate a României. De asemenea, a evidențiat statutul de partener stabil și predictibil al României în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Diplomatul american a exprimat aprecierea deosebită a Statelor Unite pentru calitatea cooperării bilaterale și în cadrul multilateral dintre România și SUA și a reliefat contribuția semnificativă a României la securitatea în spațiul euro-atlantic.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.