Germania a cheltuit 20 de miliarde de euro pentru refugiați

Guvernul federal din Berlin a publicat un raport care relevă suma totală cheltuită de statul german pentru suportarea cheltuielilor legate de primirea refugiaților,  informează Deutsche Welle.

De la începutul crizei migrației Germania a cheltuit în total pentru refugiați circa 20 de miliarde de euro. Se estimează că numai cheltuielile ocazionate de primirea refugiaților aflați în așteptarea soluționării cererilor de azil au fost de circa 5,5 miliarde de euro.

Construcția de noi tabere și renovarea celor deja existente au costat aproximativ 400 de milioane de euro, în timp ce cheltuielile pentru găzduirea și întreținerea minorilor neînsoțiți se ridică la circa 350 de milioane de euro.

Potrivit unui sondaj realizat de Bertelsmann, cetățenii germani au rămas optimiști cu privire la depășirea greutăților cu care se confruntă statul acum în ceea ce privește afluxul de migranți.

73% dintre germani sunt de părere că țara lor ar trebui să continue să primească refugiați, în timp ce 26% dintre ei nu sunt favorabil primirii refugiaților.

Această cifră este mai mare cu mai mult de 30 de procente decât media UE, unde numai 40% dintre cetățenii europeni consideră că statele lor ar trebui să ofere azil peroanelor care au nevoie de protecție.

Statele cele mai reticente la primirea refugiaților sunt: Polonia – 73% împotrivă, Slovacia –  75% împotrivă, Cehia – 70% împotrivă, Ungaria – 72% împotrivă.

De la începutul anului 2015 și până în prezent în Germania au ajuns circa 1,3 milioane de refugiați, veniți mai ales din Orientul Mijlociu, Africa și Asia. Cel mai mare flux a fost în anul 2015, când Germania a primit circa 900.000 de solicitanți de azil, numărul lor scăzând de la începutul anului 2016 odată cu închiderea rutei balcanice.

Între timp, guvernul german a adoptat și o serie de măsuri menite să grăbească repatrierea migranților a căror cerere de azil este refuzată, precum și expulzarea celor care comit delicte grave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.