Germania cere Facebook să cenzureze mesajele și comentariile rasiste

Facebook a primit o cerere din partea autorităților germane să cenzureze mesajele rasiste. Reprezentanții rețelei de socializare au declarat că vor analiza acest lucru în mod foarte serios.

Mark ZuckerbergGrupurile rasiste şi de dreapta din Germania, care acuză frecvent mass-media de cenzură în ceea ce le priveşte, au dezvoltat reţele puternice pe Facebook, unde numeroşi “prieteni” îşi exprimă aprecierea, prin “like-uri”, faţă de comentarii jignitoare la adresa refugiaţilor care sosesc zilnic în această ţară, potrivit Gandul.info

Ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, le-a scris şefilor din Germania şi Europa ai Facebook, pentru a le cere o întâlnire, pe 14 septembrie, pentru a discuta despre acest subiect.

“Utilizatorii reţelei Facebook critică faptul că, în ciuda plângerilor făcute, compania nu previne în mod eficient mesajele şi comentariile rasiste şi xenofobe“, potrivit scrisorii obţinute de presa germană. 

Maas a mai spus că utilizatorii au primit adesea mesaje potrivit cărora acele comentarii nu încălcau politicile comunităţii Facebook. De asemenea, acesta a spus că Facebook este obligat prin lege să şteargă comentarii care sunt considerate ilegale.

Facebook a declarat că se va întâlni cu ministrul german şi că ia în serios aceste îngrijorări exprimate de Maas, dar nu a menţionat dacă a fost de acord cu data propusă de acesta. 

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.