Germania îi amenință pe migranții care nu doresc să se integreze cu tăierea beneficiilor sociale

rp_imigranti-300x198.jpgMinistrul german al muncii amenință cu tăierea beneficiilor care nu doresc să se integreze în societatea germană, notează Yahoo News.

Germania a înregistrat aproximativ 1.1 milioane de persoane drept solicitanți de azi în anul 2015. Prin urmare, integrarea acestora în societate și pe piața muncii vor constitui provocări majore în anii ce vor urma.

Andrea Nahles, ministrul muncii, a scris în ediția de luni a ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung faptul că „toate persoane care trăiesc în Germania, indiferent de etnicitatea loc, trebuie să depună eforturi pentru a căuta de muncă și pentru a se întreține atât pe ei, cât și familiile, în limita posibilităților”.

Mai mult, ministrul a adăugat: „Vor fi tăiate beneficiile celor care sunt semnalați că nu doresc să se integreze”, dar a precizat și că vor fi înregistrați cei care respectă regulile societății germane și iau cursuri de limba germană.

Citiți și Germania propune o taxă pe carburant la nivelul UE pentru finanțarea cheltuielilor privind refugiații

Citiți și Un vicepreședinte al Comisiei Europene susține ideea Germaniei privind o taxă pe carburant pentru finanțarea găzduirii refugiaților

Tot Germania, prin vocea ministrului de finanțe, a propus recent introducerea unei taxe europene pentru carburanți care, în caz de necesitate, să poată finanța primirea refugiaților.

“Dacă bugetele naționale sau bugetul european nu sunt suficiente, atunci să ne punem de acord pentru a introduce, de exemplu, o taxă la un anumit nivel pentru fiecare litru de benzină”, a declarat Wolfgang Schauble acum două săptămâni pe această chestiune.

“Astfel, vom avea mijloacele pentru un răspuns european la problema refugiaților”, a estimat Schauble, opinând că “soluționarea problemei nu ar trebui să eșueze din cauza unei limitări a fondurilor”.

Propunerea sa este susținută și de vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis. ”Sunt de acord cu ministrul Schäuble, că ne trebuie abordări inovatoare pentru a face față crizei refugiaților”.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.