Germania. Parlamentul a decis crearea postului unui reprezentant oficial destinat combaterii antisemitismului

Confruntându-se cu un curent antisemit tot mai vizibil în ultimii ani, Germania a luat decizia de a crea un post destinat combaterii acestuia. Camera inferioară a parlamentului, Bundestagul a votat pentru crearea postului unui reprezentant oficial pentru combaterea antisemitismului, notează DW.

Partidul de extremă dreapta, AfD, recent intrat în parlament, a votat de asemenea pentru măsură în timp ce Partidul Stângii (de extremă stânga) a votat împotriva, invocând ceea ce a numit deficiențe de fond în propunere.

Acest subiect a revenit în actualitate în condițiile în care în decembrie 2017 au fost arse mai multe steaguri israeliene ori în cadrul unor demonstrații, unele chiar în fata porții Brandenburg. 

Protestele au fost cauzate de anunțul președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală nedivizată a Israelului. După aceste ciocniri, indignarea a fost mare la nivel internațional, iar în Germania s-a ajuns la o amplă dezbatere pe această temă.

 

One Response to Germania. Parlamentul a decis crearea postului unui reprezentant oficial destinat combaterii antisemitismului

 1. Bogdán Gabriella 19/01/2018 at 21:17

  “Protestele au fost cauzate de anunțul președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală nedivizată a Israelului.”
  Aş înţelege, dacă Frau Merkel ar anunţat asta.
  În America au fost ciocniri pe această temă?
  După crearea postului unui reprezentat oficial destinat combaterii antisemitismului probabil urmează crearea unui post destinat acceptării promuslimului.
  Se confruntă două rituri – dar de ce la noi, în Europa?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.