Germania recrutează experţi în colectarea taxelor pentru a combate evaziunea în Grecia

Autorităţile germane au recrutat circa 160 de voluntari experţi în colectarea taxelor, care să meargă în Grecia pentru a ajuta la combaterea evaziunii fiscale, iar presa elenă scrie deja despre “o forţă de asalt formată din colectori de taxe germani”, scrie Financial Times, potrivit Mediafax.

Măsura autorităţilor federale din Germania riscă să reaprindă tensiunile dintre Berlin şi Atena, potrivit publicaţiei britanice Financial Times.

Cei aproximativ 160 de experţi urmează să se deplaseze în Grecia în cadrul unei iniţiative a UE şi FMI pentru îmbunătăţirea sistemului de colectare de taxe.

Sosirea oficialilor germani la Atena ar putea, însă, retrezi ostilitatea faţă de Germania, declanşată în ianuarie de un plan pentru numirea unui “comisar pentr buget”, care să supravegheze finanţele Greciei.

Într-un articol de primă pagină din tabloidul elen ProtoThema, voluntarii germani sunt descrişi drept “o forţă de asalt formată din colectori de taxe germani”.

Un oficial înalt din fiscul elen a spus: “Nu avem nevoie de ajutor din afară. Avem nevoie de computere mai bune şi de o mai bună cooperare cu alte departamente guvernamentale”.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  maiarizescu.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.