Germania va acorda un ajutor umanitar de 1,22 miliarde de euro Siriei

Statul german va suplimenta ajutorul acordat Siriei cu 1,22 miliarde de euro, asistență umanitară pentru sirienii refugiați în propria țară sau care încă nu și-au părăsit locuințele precum alte milioane de cetățeni care au fugit din calea războiului civil ce se desfășoară încă din 2011, notează Agerpres.

Ministrul german de Externe, Heiko Mass, a precizat că acestei sume i se poate adăuga o sumă adiacentă de 300 de milioane de eur, în a doua jumătate a anului 2018.

Declarațiile au fost făcute cu prilejul conferinței din Bruxelles privind ajutoarele oferite Siriei și statelor din regiune. Până acum, Germania a acordat 4,5 miliarde de euro începând cu 2012.

Conferinţa de la Bruxelles a adus laolaltă delegaţii de rang înalt din zeci de state şi organizaţii internaţionale, şi are ca scop mobilizarea de sprijin financiar, dar şi revigorarea negocierilor politice de pace.

Conform organizatorilor, conferința urmăreșite și “obținerea unui sprijin politic  pentru procesul de pace condus de ONU”.

Începând cu 2011, asistența umanitară a UE a ajuns la milioane de oameni care au nevoie de ajutor în Siria și în țările învecinate cu refugiați. Aproape 1,65 miliarde de euro au ajutat la acordarea asistenței umanitare la nivel regional, incluzând 753,6 milioane de euro pentru oferirea de răspunsuri de primă intervenție de urgență și răspuns post-urgență în Siria, în următoarele sectoare cheie: alimentația; sănătate; adăposturi și articole de uz casnic de urgență; apă, canalizare și igienă; protecția și educația în caz de urgență.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.