Germanii se opun sancţiunilor economice împotriva Rusiei. Cine cred că sunt responsabilii pentru criza din Ucraina

crimeea proteste steagMajoritatea germanilor se opun sancţiunilor economice împotriva Rusiei şi consideră că Guvernul de la Kiev este responsabil de criza ucraineană, potrivit unui sondaj publicat joi de cotidianul Handelsblatt, relatează AFP si Adevarul.ro.

Peste două treimi dintre persoanele intervievate (69 la sută) consideră sancţiunile economice “ineficiente”, 24 la sută având o părere contrară, în acest sondaj realizat de institutul Forsa pentru Camera de comerţ germano-rusă. În plus, 64 la sută dintre persoanele intervievate cred că acest conflict în jurul Ucrainei ar putea avea repercusiuni negative pentru Germania, în timp ce 32 la sută anticipează că acesta nu va schimba nimic.

Şi mai surprinzător este faptul că 57 la sută dintre persoanele intervievate consideră că noul Guvern ucrainean este responsabil de criză, faţă de 53 la sută care cred că cel responsabil este Guvernul rus.

Joi, într-un discurs susţinut în faţa deputaţilor germani, cancelarul Angela Merkle a avertizat Moscova împotriva consecinţelor grave pe termen lung dacă nu se găseşte rapid o soluţie diplomatică şi politică la criza ucraineană.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.