Connect with us

Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă a solicitat din PE creșterea bugetului pentru toate Agențiile europene din sectorul transporturilor: ”Fără transport, nu există economie”

Published

on

© European Union 2022 - Source : EP

Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL, PPE), prezent la sesiunea plenară a Parlamentului European din Strasbourg, a subliniat importanța bugetării corecte a sectorului transporturilor.

Sesiunea plenară a Parlamentului European, desfășurată la Strasbourg, a inclus și descărcarea bugetară a instituțiilor și agențiilor europene. Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) a fost raportor pentru trei agenții europene – Agenția Uniunii Europene pentru Căi Ferate, Agenției Europene pentru Siguranță Maritimă, Agenției Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației și întreprinderile comune în domeniul transporturilor: întreprinderea comună europeană Clean Sky 2, Întreprinderii comune SESAR, întreprinderii comune Shift2Rail.

„Trebuie să recunoaștem importanța sectorului transporturilor și a investițiilor în acest sector și în industriile adiacente care acum trec printr-o dublă provocare, cea a pandemiei Covid-19 și tranziția către o economie verde și digitală. Transportul este un sector economic puternic, care creează locuri de muncă directe și indirecte pentru peste 20 de milioane de oameni, reprezentând 10% din totalul angajării în UE. Cu toate acestea, aceste cifre reprezintă doar o mică parte din importanța economică a transportului. Creșterea economică și locurile de muncă din toate industriile europene depind în mare măsură de buna funcționare a sectorului transporturilor. Transportul eficient al persoanelor și al mărfurilor este esențial pentru menținerea competitivității economiei UE”, a subliniat deputatul european în intervenția sa.

Potrivit acestuia, „fără transport, nu există economie”: „Mai mult, transportul afectează viața de zi cu zi a fiecărui cetățean ca muncitor, student, călător/turist și consumator. Fără transport, nu există o viață de înaltă calitate. În cele din urmă, transportul joacă un rol crucial în reducerea decalajului dintre zonele îndepărtate sau insulare și principalele centre economice și industriale ale Europei. Fără transport, nu există piață internă!”, a punctat Gheorghe Falcă.

În încheierea mesajului său, eurodeputatul  a solicitat bugete crescute pentru agențiile din acest sector: „Instituțiile europene trebuie să acorde atenție sporită Agențiilor pentru transport și a întreprinderilor comune din domeniul transporturilor, așadar cer creșterea bugetului pentru toate Agențiile relevante. Agențiile europene de transport și-au dovedit eficiența și profesionalismul în această perioadă de criză și salut faptul că nu a fost transmis către OLAF niciun caz suspect de fraudă”.

Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Gheorghe Falcă

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Trei ani de guvernare PNL au dus la ridicarea MCV. Avem speranțe motivate și pentru aderarea la Schengen

Published

on

© Gheorghe Falcă - Arhivă Personală

Europarlamentarul Ghoerghe Falcă (PNL, PPE) salută decizia Comisiei Europene prin care recomandă ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) pentru România. 

„Iată că toate eforturile președintelui Iohannis și ale guvernelor PNL – care din 2019 și până azi au reușit să repare stricăciunile imense aduse României în epoca lui Dragnea – dau roade. Astfel, Comisia Europeană a recomandat ieri Consiliului – șefilor de stat și de guvern din UE – dar și Parlamentului European, renunțarea la Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) impus României acum 15 ani”, a transmis deputatul european într-un comunicat oficial, remis CaleaEuropeana.ro.

Potrivit eurodeputatului, „la fel ca și integrarea europeană, la fel ca și democrația, protejarea statului de drept nu este o țintă ci un proces permanent, iar garanția PNL este aceea că România nu va mai face niciodată pași înapoi.”

„România a demonstrat, de când avem o guvernare PNL, că este o democrație matură și în trei ani de zile iată că discutăm de realitatea ridicării MCV dar și despre aderarea foarte probabilă la Schengen! Românii și PNL au creat astfel o alianță puternică pentru a menține cu toată forța, dar și cu rezultate, parcursul nostru european, singurul de care avem nevoie, alături de apartenența noastră la NATO”, a mai adugat acesta. 

De asemenea, Gheorghe Falcă a subliniat că motivul sau scuza MCV nu va mai putea fi invocat în cazul aderării României la Spațiul Schengen, „deși tehnic vorbind cele două nu au nicio legătură”: „Iată că prin eforturile președintelui României și ale guvernului PNL intrăm în normalitate și, sperăm noi, vom reuși curând și aderarea la Schengen.”

Citiți și: La 15 ani de la aderarea la UE, Comisia Europeană recomandă ridicarea MCV pentru România, o piatră de hotar în calea aderării la spațiul Schengen 

Continue Reading

Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă participă la sesiunea plenară a PE care va sărbători cea de-a 70-a aniversare a instituției și „70 de ani de democrație directă”

Published

on

© Gheorghe Falcă - arhivă personală

În această săptămână, Parlamentul European se reunește într-o nouă sesiune plenară desfășurată la sediul său oficial din Strasbourg. Cu această ocazie, eurodeputații vor sărbători și cei 70 de ani de activitate a Parlamentului, începută în anul 1952. Sunt 70 de ani de democrație europeană directă, în care vocea și nevoile cetățenilor europeni s-au auzit și au contat de fiecare dată, la fel ca și acum, afirmă eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE), într-un comunicat remis caleaeuropeana.ro.
 
Potrivit politicianului, pe agenda plenarei, la care va participa, vor fi în dezbatere, sau la vot, „subiecte dintre cele mai variante, dar extrem de relevante pentru a face față problemelor și preocupărilor prezente cu care ne confruntăm în Europa”.
 
Astfel, vom vota și vom adopta, cred eu, o directivă europeană care să permită atât o mai mare transparență în procesul de recrutare la nivel de companii, dar mai ales o reprezentare echilibrată, în procente între cel puțin 33% și 40%, a femeilor în funcțiile de conducere.
 
Vom vota de asemenea asupra unei propuneri de Rezoluție a Parlamentului European care, în urma crimelor de război și a violării de către ruși a dreptului internațional și umanitar, va cere ca Rusia să fie declarată stat sponsor al terorismului.
 
Marți vom dezbate și vom vota noi reguli pentru a îmbunătăți protecția infrastructurii esențiale la nivelul UE, introducând cerințe minime armonizate pentru evaluarea riscurilor dar și a strategiilor naționale de reziliență, mai ales în contextul actual. 
 
Vom dezbate și vom vota în procedură de urgență ajutorul de 18 miliarde de euro pe care UE îi va împrumuta Ucrainei pentru a putea face față nevoilor de finanțare pe termen scurt și vom discuta de asemenea cu conducerea Comisiei Europene despre măsurile necesare astfel încât cerealele și îngrășămintele din Ucraina să poată fi exportate prin Marea Neagră.
 
Vom avea și o dezbatere cu privire la reprimarea violentă și criminală a protestelor din Iran de către regimul autoritar din acea țară.
 
Tot la Strasbourg vom dezbate cu Comisia Europeană asupra nevoii unei responsabilități împărțite între Statele Membre în managementul migrației spre UE.
 
Joi va avea loc votul unei rezoluții a Parlamentului European referitoare la situația statului de drept în Ungaria și condiționarea alocărilor financiare către Ungaria, prin PNRR, de garanții cu privire protejarea bugetului UE.
 
Nici subiectul respectării drepturilor omului în Qatar nu va fi ocolit, dat fiind că țara arabă găzduiește în prezent Campionatul Mondial de Fotbal, în pregătirea căruia au fost reclamate sute de abuzuri și de încălcări ale drepturilor omului.
 
Nu în ultimul rând, vom discuta iar apoi vom vota asupra compromisului instituțional pentru bugetul Uniunii Europene pe anul viitor, la care au fost adăugați un miliard de euro pentru a sprijini Statele Membre să facă față mai bine consecințelor războiului declanșat de ruși în Ucraina”, a declarat eurodeputatul Gheorghe Falcă.
 

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Op-ed | Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Reforma statului, așa cum o vede PNL, este imperiosă pentru viitorul românilor!

Published

on

© Gheorghe Falcă - Arhivă Personală

de Gheorghe Falcă, eurodeputat PNL, membru al Grupului PPE din Parlamentul European  

În urmă cu 11 ani lansam, la București, prima mea carte: Societate Vie. Proiect România 2020. Este o carte de analiză politică a României în context european – singurul în care românii pot avea încredere! Am încercat să argumentez soluțiile pe care România le avea și le are și să prezint o noua abordare politică, necesară și atunci, la fel ca și acum. Am analizat fiecare domeniu important, iar soluțiile găsite de mine au fost și sunt, cred eu, cele necesare pentru transformarea României: avem nevoie de ceea ce eu numesc o societate vie, a viitorului, într-o țară europeană cu politici publice viabile și o clasă politică responsabilă.

În viziunea mea, statul român aparține acelei societăți vii despre care scriam și în urmă cu un deceniu și pe care PNL luptă să o ofere cetățenilor.

Despre reforma statului s-a vorbit și se vorbește de multă vreme, dar sunt puțini liderii care, precum Traian Băsescu, la vremea lui, sau președintele Iohannis, au făcut pași reali și importanți în direcția reformei, un proces imperativ pentru corectarea dezechilibrelor cu care România se confruntă.

Iar aceste dezechilibre, trebuie să o spunem, au fost generate în ultimii treizeci de ani de încercările celor de stânga de a crea un așa zis stat social, de fapt o utopie egalitaristă și păguboasă care, în realitate, i-a dus pe români în pragul falimentului, iar pe mulți i-a făcut să plece!

Prioritatea celor de stânga a fost constant sugrumarea bugetului statului prin diverse forme de așa zise ajutoare sociale. Au fost politici absolut înșelătoare pentru că oamenii și-au dat seama, uneori prea târziu, că stânga nu știe să facă investiții – singura sursă sustenabilă pentru buget, ci doar să crească impozitele sau să se împrumute. Oamenii au realizat că tot ei, prin munca lor, finanțau acele așa zise ajutoare, că tot ei, prin munca lor, trebuiau să lucreze decenii pentru a plăti datoriile făcute de guvernele de stânga care pretindeau că îi ajută…

De aceea avem nevoie de reforma statului! Pentru ca România să aibă un viitor mai bun, nu un prezent în permanență bântuit de lipsuri, așa cum reușesc mereu cei de stânga să ne aducă. Avem nevoie de un stat scăpat de povara birocrației, de un stat în care sistemul sanitar e finanțat pentru performanță, adică pentru sănătatea oamenilor, avem nevoie de un stat în care sistemul de educație, așa cum luptă PNL și Klaus Iohannis, lucrează pentru viitorul copiilor, al elevilor și studenților, nu pentru lefurile angajaților la stat!

Concret, pentru mine, statul roman reformat este unul puternic dar discret, adică un stat cu un aparat birocratic redus și monitorizat permanent prin prisma performanței pe care o oferă în slujba cetățenilor. Nimic altceva nu poate justifica existența birocrației de stat în afara sprijinului real pe care îl oferă românilor!  

De asemenea, un stat reformat este unul al legilor clare si aplicate ferm, tuturor, iar românii au arătat cât de important este acest lucru pentru ei!

Statul roman pe care eu și PNL ni-l dorim este cel recompensează munca, meritul și inițiativa.

Dar mai important decât orice, statul român reformat înseamnă, pentru mine, un stat care oferă comunităților care îl compun șansa de a renaște, împreună, într-o societate vie!

Ce înseamnă asta? Înseamnă că vreau o România a celor activi, liberi, competenți și responsabili, singurii în măsură să dea un nou sens, modern și european, parteneriatului între cetățeni și stat. În acel stat, pentru care noi cei din PNL luptăm, puterea va reveni celor onești, oamenilor de valoare, liderilor autentici și profesioniștilor, adică societății vii, românilor care refuză risipa și statutul de asistat spre care stânga îi împinge mereu din dorința de a-i ține captivi!

Nici eu și nici PNL nu ne dorim acest lucru. Dimpotrivă! Ne dorim ca românii să se simtă sprijiniți și încurajați, ne dorim să nu-i uităm niciodată pe cei bolnavi, sau aflați în neputință, dar știm că viitorul aparține celor activi, generoși cu semenii lor și întreprinzători. Viitorul României aparține celor care nu renunță niciodată la speranță, dar care luptă în fiecare zi pentru ea. Știu că suntem mulți, foarte mulți care gândim așa și de aceea am încredere că vom reuși.

Continue Reading

Facebook

MAREA BRITANIE14 hours ago

Joe Biden și prințul William au discutat despre schimbările climatice la Boston, oraș simbol al colonialismului britanic până la independența SUA

SUA15 hours ago

SUA și-au prezentat noul bombardier strategic B-21, invizibil și capabil să efectueze lovituri nucleare cu rază lungă de acțiune

CHINA18 hours ago

SUA și UE, noi runde de dialog privind China și Indo-Pacificul: Nu am fost niciodată “mai aliniate strategic” în “hotărârea transatlantică comună pentru apărarea libertății”

G718 hours ago

UE, G7 și Australia au ajuns la un acord să plafoneze prețul petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

Klaus Iohannis, primit de premierul Greciei: Memorandumul privind coridorul vertical de gaze va asigura fluxuri de gaze naturale și înspre Republica Moldova

SCHENGEN1 day ago

Guvernul Olandei a adoptat ”o poziție pozitivă față de aderarea României la Schengen”. Singura țară care mai are obiecții este Austria

U.E.1 day ago

Klaus Iohannis a discutat cu omologul grec despre sprijinirea Republicii Moldova, o țară afectată de o criză energetică gravă

SCHENGEN1 day ago

Parlamentul Suediei spune “da” aderării României la Schengen. Ministrul Bogdan Aurescu: Demersurile noastre au avut succes

COMISIA EUROPEANA2 days ago

Alianța Verde UE-Japonia: Părțile intensifică cooperarea în domeniul hidrogenului regenerabil și cu emisii reduse de CO2

S&D2 days ago

Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României la spațiul Schengen, anunță eurodeputatul Victor Negrescu

NATO2 days ago

Ucraina nu va primi încă sisteme de apărare aeriană Patriot din partea NATO. Stoltenberg: Trebuie să ne asigurăm că sistemele furnizate deja pot funcționa

NATO3 days ago

Bogdan Aurescu: Reuniunea miniștrilor de externe NATO de la București înseamnă foarte mult pentru prestigiul României și pentru securitatea României

NATO3 days ago

Ministrul turc de externe salută ”pașii pozitivi” făcuți de Suedia și Finlanda, dar anunță că Turcia așteaptă ”măsuri concrete” pentru a le elibera drumul către NATO

NATO3 days ago

NATO a decis, la București, să intensifice sprijinul pentru R. Moldova, Georgia și Bosnia, “trei parteneri valoroși care se confruntă cu presiunea rusă”

NATO3 days ago

Avertismentul NATO după ministeriala de la București: Aliații trebuie să evalueze dependențele euro-atlantice de China și să reducă vulnerabilitățile

NATO4 days ago

Stoltenberg condiționează o eventuală aderare a Ucrainei la NATO de „triumful său ca stat suveran și independent” și de un parteneriat politico-militar mai strâns

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI4 days ago

Marian-Jean Marinescu subliniază nevoia ”cooperării puternice între statele membre și autoritățile locale” din regiunile carbonifere pentru succesul tranziției spre economie verde, avându-i pe oameni în centru

INTERNAȚIONAL4 days ago

Șeful diplomației SUA, în România, la 25 de ani de Parteneriat Strategic: În 1989, democrația a prins rădăcini. Să fim întăriți de amintirea curajului poporului român în cel mai întunecat moment al său

NATO4 days ago

Klaus Iohannis, către miniștrii de externe NATO reuniți la București: Trebuie să implementăm cât mai curând deciziile privind postura de apărare pe flancul estic și la Marea Neagră

NATO4 days ago

Blinken și Aurescu au discutat despre contribuția României la viitoarea strategie a SUA pentru Marea Neagră: Nu ne lăsăm descurajați, vom consolida prezenţa NATO în Marea Neagră

Team2Share

Trending