Connect with us

Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă: Platformele online sunt aici pentru a rămâne, iar dezvoltarea acestora trebuie să se facă respectând drepturile lucrătorilor!

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Platformele online sunt aici pentru a rămâne, iar dezvoltarea acestora trebuie să se facă respectând drepturile lucrătorilor, a declarat eurodeputatul Gheorghe Falcă, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

„În cadrul comisiei pentru transporturi și turism am adoptat raportul privind condițiile de muncă echitabile, drepturi și protecție socială pentru lucrătorii platformelor digitale – Noi forme de angajare legate de dezvoltarea digitală. A fost un raport în care am fost implicat activ, fiind raportor din partea Grupului PPE”, a precizat europarlamentarul Gheorghe Falcă.

În continuare, europarlamentarul român a punctat: „În perioada COVID-19 am putut observa rolul și nevoia platformelor online, precum și a persoanelor din spatele acestor servicii. Indiferent de punctele de vedere diferite, cu privire la platformele online, acestea sunt aici pentru a rămâne, cel puțin în viitorul previzibil. Așadar în acest sens trebuie să găsim un echilibru între job-urile viitorului și respectarea drepturilor acestor lucrători. În acest context, invit Comisia și statele membre să ofere stimulente pentru carierele digitale și să reconsidere educația pentru a corespunde erei digitale, orientând politicile și stimulentele în vederea pregătirii pentru viitoarele locuri de muncă din sectoarele transporturilor și turismului și nu numai”.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Falcă a subliniat că sunt evidente avantajele competitive ale anumitor operatori ai economiei digitale, în raport cu economia tradițională „însă acestea trebuie să se bazeze pe o protecție socială corectă și pe respectarea obligațiilor fiscale în țara în care aceste platforme își desfășoară activitatea”.

Concluzionând, europarlamentarul PPE/PNL a transmis: „Pentru a asigura condiții de concurență echitabile între economia platformelor digitale și întreprinderile tradiționale, în special IMM-urile, companiile de platforme digitale, ca orice alte întreprinderi, trebuie să respecte toate obligațiile legale, inclusiv legislația privind ocuparea forței de muncă, legislația socială, fiscală și în materie de sănătate și siguranță publică din UE și din statele membre”.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Gheorghe Falcă a susținut petiția depusă de societatea civilă privind aderarea României la Schengen: Această petiție va lua forma unei rezoluții a Parlamentului European

Published

on

© Gheorghe Falcă - Arhivă Personală

Eurodeputatul Gheorghe Falcă a salutat vineri, într-un comunicat de presă, faptul că în Comisia pentru Petiții din Parlamentul European a fost discutat subiectul aderării României la spațiul Schengen în urma unei petiții depuse de către Asociația pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice.

“România primește o veste foarte bună în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen. Petiția depusă de către Asociația pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice, privind aderarea țării noastre la Schengen a fost adoptată, iar coordonatorii grupurilor politice au decis că această petiție să ia forma unei Rezoluții care urmează să fie prezentată și adoptată în plenul Parlamentului European”, a transmis Falcă.

În cadrul comisiei pentru petiții din care fac parte a fost dezbătută petiţia privind aderarea țării noastre la Schengen.

Inițiatorii au semnalat faptul că în data de 9 iunie 2011, Consiliul UE a adoptat o poziţie favorabilă României în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen, având în vedere îndeplinirea tuturor condiţiilor tehnice și reclamă veto-ul abuziv al Austriei împotriva țării noastre și a Bulgariei, cu încălcarea Tratatelor Uniunii Europene.

“În cuvântul de susținere a petiției tinerilor din România, am amintit faptul că pentru a ne apăra libertatea, noi românii a trebuit să trecem printr-o Revoluție, la care am participat și eu direct și să ne sacrificăm pentru drepturile noastre. Cei care aduc atingere drepturilor noastre, devin adversarii noștri”, a adăugat Falcă.

Este încă un vot prin care, deocamdată la nivel de comisie de specialitate, Parlamentul European își arată susținerea constantă și fără echivoc pentru aderarea României la Spațiul Schengen”, a mai punctat acesta.

Eurodeputatul PPE este de părere că presiunea pe care o menține România este importantă și le mulțumește tinerilor inițiatori ai petiției adoptate. 

„Este important să spunem, cu subiect și predicat, că ne vom apăra toate drepturile noastre ca stat membru UE până la capăt, adică până când va cădea și ultima barieră împotriva aderării noastre la Schengen”, a încheiat europarlamentarul PNL.

Continue Reading

Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă: Directiva privind performanța energetică a clădirilor avea nevoie de mai multe modificări

Published

on

© European Union 2022 - Source : EP

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL/PPE) a dat un vot negativ pe Directiva privind performanța energetică a clădirilor, subliniind că deși „au fost o serie de amendamente depuse la Plen, fiind cosemnatar al acestora, însă din păcate nu au fost adoptate”, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

În ceea ce privește modificările care ar fi trebuie aduse Directivei, Falcă detaliază:

Vorbim în primul rând de includerea energiei nucleare în scopul acestei Directive, însemnând ca energia nucleară să fie considerată sursă de energie verde conform deciziei din Parlamentul European din iulie 2022 privind Taxonomia.

În al doilea rând, un alt amendament pe care l-am susținut a fost referitor la finanțarea valului de renovări. Țintele și ambițiile colosale de a impune statelor membre să renoveze 22% din clădirile rezidențiale până în 2037 sunt exagerate pentru România și nu numai. Conform amendamentului sprijinit de mineComisia Europeană ar fi urmat să prezinte, ca parte a cadrului financiar multianual pentru perioada 2028-2034, propuneri legislative pentru a ajusta și întări instrumentele financiare existente și pentru a propune alte instrumente financiare ale Uniunii care să sprijine punerea în aplicare a prezentei directive.

Nu în ultimul rând, statele membre ar trebui să ofere garanții instituțiilor financiare pentru a promova produse financiare, granturi și subvenții specifice, având drept scop îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor în care se află locuințele gospodăriilor vulnerabile. De asemenea, o atenție deosebită trebuie acordată proprietarilor din clădirile cu mai multe locuințe și din clădirile din zonele rurale cu cele mai slabe performanțeAr trebui  se ofere garanții și altor grupuri care au dificultăți în a avea acces la finanțare sau în a obține credite ipotecare tradiționale. Statele membre ar trebui se asigure aceste grupuri beneficiază de sisteme de renovare neutre din punctul de vedere al costurilor, de exemplu prin scheme de renovare complet subvenționate, sau de combinații între subvenții și contracte de performanță energetică și sisteme de finanțare pe bază de facturi.

Am susținut necesitatea instituirii, la nivelul Uniunii, a unui instrument special de renovareîmprumutul UE pentru renovarepentru a le permite proprietarilor de locuințe profite de costurile pentru împrumuturi pe termen lung acordate de Uniune pentru renovări în profunzime.

În concluzie, eurodeputatul Gheorghe Falcă susține că în Cadrul Financiar Multianual pentru perioada 2028-2034 „Comisia ar trebui prezinte propuneri legislative pentru a întări instrumentele financiare existente și a propune alte instrumente financiare ale Uniunii care sprijine punerea în aplicare a prezentei directive”.

Europarlamentarii au adoptat proiectul de directivă cu 343 voturi pentru, 216 împotrivă și 78 abțineri, însă forma finală a legii trebuie negociată cu Consiliul UE. Proiectul de directivă a fost inițiat, în 15 decembrie 2021, de Comisia Europeană, în cadrul pachetului „Fit for 55”.

Continue Reading

Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă: România trebuie să accelereze sprijinul oferit Republicii Moldova în parcursul său european

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

România trebuie să accelereze sprijinul oferit Republicii Moldova în parcursul său european, afirmă eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE), într-un comunicat remis caleaeuropeana.ro, în contextul celui de-al șaptelea Consiliu de Asociere UE – Republica Moldova care a avut marți la Bruxelles, fiind și primul de la acordarea statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, în vara anului trecut. 

„Mă bucură mult, în acest context, întâlnirile recente tot mai numeroase la nivel înalt între oficiali din Republica Moldova, precum doamna președinte Maia Sandu, sau doamna Natalia Gavrilița, primul ministru moldovean și lideri precum Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, sau Charles Michel, președintele Consiliului European. De altfel, Roberta Metsola a accentuat faptul că Republica Moldova merită, așa cum credem toți, să facă parte din familia europeană, iar procesul de aderare la Piața Unică trebuie grăbit”, a declarat Gheorghe Falcă.

În acest sens, săptămâna viitoare deja, Moldova va primi o primă tranșă din cadrul suportului macro-financiar care totalizează 145 milioane de euro, bani extrem de necesari în contextul actual, a precizat acesta. Eurodeputatul a adăugat că UE trebuie să-și mențină sprijinul puternic pentru Republica Moldova pe parcursul său european, în special în situația în care este vizată permanent de propaganda și acțiunile subversive ale Moscovei.

„Sunt semne foarte bune și importante, cu atât mai mult cu cât știm că regimul Putin face și va face tot ce îi stă în putință pentru a bloca parcursul european, natural și dorit de moldoveni. Moldova este o țintă permanentă pentru ruși, interferența rusească în politica internă este tot mai agresivă, astfel încât toți cei care sprijinim aceste aspirații democratice, din România și până la Bruxelles, suntem datori să facem tot ce ne stă în putință pentru a accelera întregul proces. La rândul său, Republica Moldova s-a angajat pe calea unor reforme nu doar solicitate de UE, ci de care întreaga societatea moldoveană are atâta nevoie, în special în lupta împotriva corupției, dezvoltarea economică și, desigur, independența energetică față de Rusia”, a mai spus Gheorghe Falcă.

De altfel, eurodeputatul a remarcat eforturile autorităților de peste Prut  încă din toamna anului trecut, când alături de alți colegi europarlamentari din grupul PPE Creștin-Democrat aa mers la Chișinău unde s-au întâlnit atât cu președinta Maia Sandu, cu premierul moldovean, Natalia Gavrilița, dar și cu Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova.

În context, Gheorghe Falcă și-a reiterat opinia că „România va fi mereu pilonul principal pe care Republica Moldova se va putea baza oricând pe drumul său, care nu va fi nici scurt și nici ușor, către Uniunea Europeană, dar un drum care, din punctul nostru de vedere, este ireversibil dacă moldovenii asta își doresc și care, în definitiv, va aduce mai multă libertate, mai multă democrație și, desigur, o viață mai bună pentru frații noștri și surorile noastre de peste Prut”.

Continue Reading

Facebook

U.E.2 hours ago

Josep Borrell: UE vrea să evite dependența de China, așa cum a fost de gazul rusesc. Dependențele sunt arme care pot fi întoarse împotriva noastră

INTERNAȚIONAL2 hours ago

Biden și Trudeau au ajuns la un acord privind semiconductorii pentru a crea un lanț puternic de aprovizionare nord-american cu minerale critice

U.E.3 hours ago

Germania și Comisia Europeană au ajuns la un compromis care permite utilizarea carburanților ecologici pentru mașinile noi și după 2035

ROMÂNIA21 hours ago

Ambasadoarea SUA în România, vizită la Constanța. Kathleen Kavalec a evidenţiat securitatea Mării Negre şi relaţiile comerciale americano-române

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI21 hours ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă a susținut petiția depusă de societatea civilă privind aderarea României la Schengen: Această petiție va lua forma unei rezoluții a Parlamentului European

Cristian Bușoi21 hours ago

Cristian Bușoi, după vizita în SUA: Este nevoie de o strategie urgentă pentru promovarea companiilor și start-up-urilor românești în Silicon Valley

SECURITATE23 hours ago

VIDEO Uniunea Europeană și Statele Unite au efectuat primul lor exercițiu naval comun, în regiunea Indo-Pacific

COMISIA EUROPEANA24 hours ago

Ursula von der Leyen îl va însoți pe Emmanuel Macron în vizita liderului francez în China pentru a prezenta “o voce europeană unită”

CONSILIUL UE1 day ago

Statele UE și-au stabilit mandatul de negociere pentru Regulamentul privind datele: UE trebuie să devină lider în societatea bazată pe date în care trăim

CONSILIUL EUROPEAN1 day ago

Președintele Consiliului European, Charles Michel, vine luni în România, unde va fi primit de președintele Klaus Iohannis

INTERNAȚIONAL2 hours ago

Biden și Trudeau au ajuns la un acord privind semiconductorii pentru a crea un lanț puternic de aprovizionare nord-american cu minerale critice

ROMÂNIA2 days ago

Nicolae Ciucă, către AmCham România: Suntem o țară care are un mare potențial de investiții. Oferim sprijin și R. Moldova, a cărei prosperitate poate fi asigurată prin relații cu mediul de afaceri din România, SUA

REPUBLICA MOLDOVA3 days ago

Prioritatea strategică a R. Moldova este de a ”accelera reformele pentru aderarea la UE până în 2030”, subliniază premierul Dorin Recean: Mulțumim României pentru sprijinul ”necondiționat”

REPUBLICA MOLDOVA3 days ago

Premierul Nicolae Ciucă asigură R. Moldova de sprijin în fructificarea ”capitalului de simpatie fără precedent” pentru a deveni ”stat furnizor de stabilitate în regiune”

CHINA3 days ago

Secretarul de stat al SUA: Rusia și China au intrat “într-o căsătorie de convenienţă, nu din convingere”. Rusia este în mod clar “partenerul junior” în această relaţie

Daniel Buda4 days ago

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din PE, cere Comisiei Europene să evalueze corect poziția fermierilor în protejarea mediului: Sunt parte a soluției, nu a problemei

NATO4 days ago

Raport NATO: România a ratat din nou ținta de 2% din PIB pentru apărare, dar găzduiește trei structuri de comandă aliate, un grup de luptă, un sistem antirachetă și misiuni de poliție aeriană

NATO1 week ago

Războiul Rusiei în Ucraina, “semnal de alarmă” pentru industria de armament din Europa. MBDA, grupul care produce sistemul MAMBA amplasat de Franța în România, lansează un apel la cooperare europeană

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă, la semnarea proiectului privind gazoductul Tuzla-Podişor: Un pas decisiv, penultimul în seria demersurilor pentru exploatarea gazelor de la Marea Neagră în perimetrul Neptun Deep

POLITICĂ1 week ago

Premierul Nicolae Ciucă: Este necesară elaborarea unui plan comun de acțiune în țările francofone contra dezinformărilor Rusiei

Team2Share

Trending