Gianni Pittella renunţă la conducerea grupului S&D din Parlamentul European pentru a se alătura Senatului italian

Liderul grupului Socialişti şi Democraţi (S&D) din cadrul Parlamentului European, Gianni Pittella, a anunţat miercuri că se va retrage din această funcţie, după ce a câştigat un loc în Senatul Italiei, relatează site-ul Politico.eu.

Pittella, al cărui Partid Democratic a obţinut un scor de doar 18,5% în urma scrutinului legislativ desfăşurat duminică în Italia, susţine că rezultatul sondajelor reprezintă un „regres îngrijorător” pentru Italia şi Uniunea Europeană.

„Rezultatul scrutinului parlamentar din Italia reprezintă un regres îngrijorător, nu doar pentru viitorul stabilităţii Italiei, ci pentru viitorul întregii Europe”, a declarat Pittella într-un ultim discurs susţinut în calitate de lider al grupului S&D.

„Acesta ar trebui considerat o consecinţă a anilor de austeritate, de lipsă a solidarităţii din partea Europei în ceea ce priveşte criza imigranţilor”, a adăugat acesta.

”În acești ani, în calitate de președinte al Grupului S&D, am luptat cu tărie împotriva mișcărilor extremiste, prezentând în repetate rânduri propunerile, ideile și valorile noastre. Această bătălie trebuie să continue. Voi continua să lupt pentru valorile și principiile noastre sub un rol diferit.”, a declarat acesta, potrivit New Europe.

Vicepreşedintele grupului Socialişti şi Democraţi, Joao Rodrigues, a fost numit preşedinte interimar până la organizarea următoarelor alegeri, care vor avea loc pe 20 martie. 

Gianni Pittella a fost ales lider al S&D în anul 2014. Socialişti şi Democraţi reprezintă al doilea cel mai mare grup politic al Parlamentului European.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.