Connect with us

EVENIMENTE

Global Shapers Bucharest Hub organizează „Shaping conversations: Industria 4.0, încotro?”, o dezbatere exploratorie despre provocările și oportunitățile revoluției industriale 4.0

Published

on

© Shaping conversations: Industria 4.0, încotro? / Facebook

Global Shapers Bucharest Hub, în parteneriat cu InnovX BCR și România Tech Nation, organizează  marți, 28 septembrie, evenimentul „Shaping conversations: Industria 4.0, încotro?”, o dezbatere exploratorie despre provocările și oportunitățile revoluției industriale 4.0, analizând impactul din sectorul public-privat.

 În cadrul acestei discuții constructive, sunt invitați:

  • Ionuț Stanimir – Director de Marketing & Comunicare al Băncii Comerciale Române (BCR) și co-leader Romania Tech Nation
  • Luiza Drăghicean – fost Coordonator Regional de Comunitate la UiPath și Community Advisor – reprezentant al InnovX BCR.
  • Vlad Cazan – Co-fondator Kfactory.

Discuția va fi moderată de Robert Lupițu, redactor-șef CaleaEuropeană.ro și membru al Global Shapers Bucharest Hub.

Dezbaterea se va desfășura într-un format neconvențional și își propune să aducă în discuție și să răspundă următoarelor întrebări în contextul dimensiunilor celei de-a patra revoluții industriale:

  • Care sunt provocările și oportunitățile pentru lumea prezentului și a viitorului?
  •  Ce impact are asupra mediului de business?
  •  Ce impact are asupra mediului decizional guvernamental?
  • Ce impact are asupra societății, a indivizilor?
  • Cât de (ne)pregătiți suntem și ce măsuri sunt necesare, cât și așteptate în spațiu public-privat pentru a avea un impact societal pozitiv?

Evenimentul este cu prezență fizică, găzduit de Mindspace Business District.

Având în vedere situația sanitară, participanţii trebuie să prezinte certificatul Digital EU COVID-19.

𝗘𝘀𝘁𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗮𝗰𝗰𝗲𝘀𝗮̂𝗻𝗱 𝗹𝗶𝗻𝗸-𝘂𝗹 𝗘𝘃𝗲𝗻𝘁𝗯𝗿𝗶𝘁𝗲.

A patra revoluție industrială schimbă modul în care trăim, lucrăm și comunicăm. Reformează și formează guverne, educația, asistența medicală și comerțul; aproape fiecare aspect al vieții. În viitorul apropiat, are potențialul de a schimba lucrurile pe care le prețuim și modul în care le prețuim.

Mai mult, a patra revoluție industrială este un mod de a descrie estomparea granițelor dintre lumile fizice, digitale și biologice. Este o fuziune de progrese în inteligență artificială (AI), robotică, Internetul obiectelor (IoT), imprimarea 3D, ingineria genetică, calculul cuantic și alte tehnologii.

World Economic Forum (WEF) evaluează impactul celei de-a patra revoluții industriale în următorul raport.

Shaping Conversations este un proiect al Global Shapers Bucharest Hub. Comunitatea Global Shapers este o rețea de hub-uri dezvoltate și conduse de tineri care se remarcă prin potențialul lor excepțional, prin realizările lor și prin dorința lor de a contribui la dezvoltarea comunităților lor.

Comunitatea Global Shapers este una dintre mai multe comunități multilaterale din cadrul Forumului Economic Mondial.

EVENIMENTE

Accelerarea transformărilor de mediu, sociale și de bună guvernare pentru societate și mediul de afaceri în România – dezbatere organizată de Global Shapers sub patronajul Ambasadei Elveției

Published

on

Global Shapers Bucharest Hub, sub patronajul Ambasadei Elveției în România, organizează marți, 28 martie 2023, dezbaterea “Accelerating ESG transformations for Businesses and Society”, eveniment care va reuni oficiali, diplomați, experți și oameni de afaceri pentru a iniția un dialog privind înțelegerea stadiului actual al inițiativelor ESG în întreprinderile și societatea din România.

Evenimentul, desfășurat sub egida “Shaping Conversations”, un proiect traditional al Global Shapers Bucharest Hub, va avea loc la One Tower (Calea Floreasca nr. 156, Sala The One, Etaj 17), cu începere de la ora 19.00.

Prin această dezbatere, organizatorii își propun să lanseze un dialog despre perspectivele, prioritățile, abordările inovatoare, provocările și soluțiile cu privire la inițiativele de mediu, sociale și de guvernanță (bună guvernare) în România.

Dezbaterea va fi deschisă cu un discurs principal susținut de Excelența Sa Arthur Mattli, ambasadorul Elveției în România.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul și vor participa la un dialog Alexandra-Maria Bocșe, consilier de stat pentru climă și sustenabilitate în cadrul Administrației Prezidențiale, Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA România, profesionist cu peste 20 de ani de experiență în piețele bancare și financiare, Zuzanna Kurek, manager de relații cu investitorii, fondator al Cornerstone Communications, cea mai mare firmă de consultanță în domeniul relațiilor cu investitorii din România, Magor Csibi, director pentru Leadership and Organizational Culture Practice la Trend Consult Group, și Mihai Toader Pasti, fondator TOWARS 0 și Între Vecini.

Discuțiile vor fi moderate de Roxana Cojocaru, director al Climate Change Summit și director de strategie în cadrul Social Innovation Solutions.

„Factorii de mediu, sociali și de guvernanță joacă un rol din ce în ce mai semnificativ în procesul de evaluare pe care multe companii îl derulează înainte de a lua o decizie investițională. În 2021 și 2022, de exemplu, investițiile străine directe în România au crescut de peste trei ori față de anii anteriori. Aceste evoluții arată dinamica și atractivitatea pieței din România, dar și cât de necesar este să dezbatem despre acești factori care contribuie la construirea unor business-uri sustenabile în România”, a declarat Daria Benghea-Malaies, curator al Global Shapers Bucharest Hub.

„Creșterea profilului ESG nu a devenit evidentă doar în domeniul investițiilor. Pe o piață unică precum cea a UE, la care Elveția participă pe scară largă, raportarea privind sustenabilitatea asigură condiții de concurență echitabile pentru companii și asigură tranziția către un sistem economic durabil”, a declarat și Excelența Sa Arthur Mattli, ambasadorul Confederației Elvețiene în România.

Despre Global Shapers Bucharest Hub

Global Shapers este o inițiativă a Forumului Economic Mondial. În prezent, rețeaua cuprinde 377 de hub-uri urbane din 157 de țări și este prezentă la București din 2013, având 25 de membri, tineri profesioniști cu o varietate de expertiză, fie că este vorba de afaceri, politici publice, sport, ONG-uri, educație sau media, care lucrează împreună pentru a crea impact

Printre proiectele în care Bucharest Hub este partener sau co-organizator, alături de alte organizații, se numără: Social Impact Award, Innovations for Tomorrow, Future Makers Competition, Shaping Conversations, Football. Girls. Flowers. Tablets.

Despre relațiile româno-elvețiene

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, pe lângă domeniile tradiționale de cooperare, în relațiile dintre România și Confederația Elvețiană s-a urmărit diversificarea şi identificarea de noi sectoare, în special în plan economic, academic şi cultural. Există un important potențial de dezvoltare în special în domenii precum turismul, buna guvernare, protecția mediului, reciclarea deșeurilor, educația, cercetarea-inovarea. El poate fi valorificat în contextul derulării proiectelor finanțate prin contribuția elvețiană la politica de coeziune a UE.

Continue Reading

EVENIMENTE

New Strategy Center a organizat o dezbatere dedicată politicii externe și de securitate a Germaniei: “Zeitenwende – a turning point of the German foreign and security policy”

Published

on

© New Strategy Center

New Strategy Center a organizat joi dezbaterea cu titlul „Zeitenwende: a turning point of the German foreign and security policy”, dedicată evoluțiilor din politica externă și de securitate a Germaniei ce au avut loc după 24 februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina.

Evenimentul a beneficiat în deschidere de intervenții din partea lui Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei în România, și a lui Iulian Fota, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Invitați în calitate de speakeri au fost doi oficiali de la Berlin: Dominik Mutter, Director General Adjunct, Director pentru politica de securitate, Ministerul de Externe, și generalul de brigadă Maik Keller, Director General Adjunct, Director pentru politica de securitate, Ministerul Apărării.

Evenimentul a fost moderat de către George Scutaru, director general New Strategy Center.

Discuția a vizat diverse aspecte ale politicii externe și de securitate ale Germaniei în contextul războiului din Ucraina și a sprijinului acordat de către Germania pentru respingerea invaziei ruse.

Totodată, s-a avut în vedere și modul în care Berlinul se raportează la regiunea Mării Negre, la Balcani, ținând cont că în curând urmează să fie făcută publică Strategia Națională de Securitate a Germaniei, document ce va avea un impact deosebit de important asupra profilului pe care această țară și-l construiește în domeniul securitar la nivel continental și global.

Continue Reading

EVENIMENTE

Klaus Iohannis găzduiește miercuri, la Palatul Cotroceni, evenimentul “Femei în sustenabilitate” pentru a aduce în prim-plan contribuția femeilor la obiectivele României în domeniul sustenabilității

Published

on

© Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis va participa miercuri, 1 martie 2023, la evenimentul „Femei în sustenabilitate”, care va fi găzduit la Palatul Cotroceni, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Reuniunea va aduce în prim-plan contribuția femeilor, inclusiv a celor care sunt la început de carieră, la promovarea și atingerea obiectivelor pe care țara noastră le urmărește în domeniul sustenabilității.

La acest eveniment vor participa doamne cu implicare substanțială în promovarea sustenabilității în sectorul public, asociativ, financiar și de afaceri, educativ și de cercetare. Femeile joacă deja un rol central în adaptarea la impactul schimbărilor climatice, tranziția energetică, economia verde sau educația pentru mediu și climă.

Președintele Klaus Iohannis a susținut constant implicarea femeilor în viața politică, economică și socială, iar evenimentul, care va fi organizat la Palatul Cotroceni, va pune accentul pe sustenabilitate, un domeniu relativ nou, dar relevant pentru o dezvoltare durabilă pe termen lung, arată sursa citată.

Provocările majore legate de limitarea schimbărilor climatice, creșterea economică sustenabilă sau reducerea poluării necesită contribuția tuturor, femei și bărbați deopotrivă. În acest sens, discuțiile dintre invitați, din țară și din străinătate, vor facilita schimbul de opinii și bune practici privind participarea mai consistentă a femeilor la procesele decizionale și politicile legate de sustenabilitate.

Continue Reading

Facebook

U.E.9 hours ago

Josep Borrell: UE vrea să evite dependența de China, așa cum a fost de gazul rusesc. Dependențele sunt arme care pot fi întoarse împotriva noastră

INTERNAȚIONAL9 hours ago

Biden și Trudeau au ajuns la un acord privind semiconductorii pentru a crea un lanț puternic de aprovizionare nord-american cu minerale critice

U.E.9 hours ago

Germania și Comisia Europeană au ajuns la un compromis care permite utilizarea carburanților ecologici pentru mașinile noi și după 2035

ROMÂNIA1 day ago

Ambasadoarea SUA în România, vizită la Constanța. Kathleen Kavalec a evidenţiat securitatea Mării Negre şi relaţiile comerciale americano-române

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 day ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă a susținut petiția depusă de societatea civilă privind aderarea României la Schengen: Această petiție va lua forma unei rezoluții a Parlamentului European

Cristian Bușoi1 day ago

Cristian Bușoi, după vizita în SUA: Este nevoie de o strategie urgentă pentru promovarea companiilor și start-up-urilor românești în Silicon Valley

SECURITATE1 day ago

VIDEO Uniunea Europeană și Statele Unite au efectuat primul lor exercițiu naval comun, în regiunea Indo-Pacific

COMISIA EUROPEANA1 day ago

Ursula von der Leyen îl va însoți pe Emmanuel Macron în vizita liderului francez în China pentru a prezenta “o voce europeană unită”

CONSILIUL UE1 day ago

Statele UE și-au stabilit mandatul de negociere pentru Regulamentul privind datele: UE trebuie să devină lider în societatea bazată pe date în care trăim

CONSILIUL EUROPEAN1 day ago

Președintele Consiliului European, Charles Michel, vine luni în România, unde va fi primit de președintele Klaus Iohannis

INTERNAȚIONAL9 hours ago

Biden și Trudeau au ajuns la un acord privind semiconductorii pentru a crea un lanț puternic de aprovizionare nord-american cu minerale critice

ROMÂNIA2 days ago

Nicolae Ciucă, către AmCham România: Suntem o țară care are un mare potențial de investiții. Oferim sprijin și R. Moldova, a cărei prosperitate poate fi asigurată prin relații cu mediul de afaceri din România, SUA

REPUBLICA MOLDOVA3 days ago

Prioritatea strategică a R. Moldova este de a ”accelera reformele pentru aderarea la UE până în 2030”, subliniază premierul Dorin Recean: Mulțumim României pentru sprijinul ”necondiționat”

REPUBLICA MOLDOVA3 days ago

Premierul Nicolae Ciucă asigură R. Moldova de sprijin în fructificarea ”capitalului de simpatie fără precedent” pentru a deveni ”stat furnizor de stabilitate în regiune”

CHINA3 days ago

Secretarul de stat al SUA: Rusia și China au intrat “într-o căsătorie de convenienţă, nu din convingere”. Rusia este în mod clar “partenerul junior” în această relaţie

Daniel Buda4 days ago

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din PE, cere Comisiei Europene să evalueze corect poziția fermierilor în protejarea mediului: Sunt parte a soluției, nu a problemei

NATO4 days ago

Raport NATO: România a ratat din nou ținta de 2% din PIB pentru apărare, dar găzduiește trei structuri de comandă aliate, un grup de luptă, un sistem antirachetă și misiuni de poliție aeriană

NATO1 week ago

Războiul Rusiei în Ucraina, “semnal de alarmă” pentru industria de armament din Europa. MBDA, grupul care produce sistemul MAMBA amplasat de Franța în România, lansează un apel la cooperare europeană

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă, la semnarea proiectului privind gazoductul Tuzla-Podişor: Un pas decisiv, penultimul în seria demersurilor pentru exploatarea gazelor de la Marea Neagră în perimetrul Neptun Deep

POLITICĂ1 week ago

Premierul Nicolae Ciucă: Este necesară elaborarea unui plan comun de acțiune în țările francofone contra dezinformărilor Rusiei

Team2Share

Trending