Grapini: Primul om care a zburat în cosmos a fost un român. “Lucrurile astea trebuie să fie cunoscute de celelalte naţii”

maria grapini gov.roMinistrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini susţine că un român a fost “primul om care a zburat în cosmos”.

Ministrul Maria Grapini l-a confundat pe Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat până acum în spaţiul cosmic, cu Iuri Gagarin, primul om ajuns, în 1961, în cosmos. Eroarea a fost făcută de ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism în timpul unei emisiuni la Speranţa tv, la care a fost invitată pe 21 ianuarie, potrivit Gandul.info.

Povestind despre a doua gală a acordare a titlului de ambasador al turismului României, care urma să aibă loc a doua zi, Grapini s-a arătat convinsă că primul om care a ajuns în cosmos a fost un român. “Eu chiar cred că merită, ca să mai fim cunoscuţi şi altfel, nu numai prin sport. Trebuie să se vadă că avem şi muzicieni, că avem şi oameni de teatru, şi oameni de ştiinţă, că avem şi primul om care a zburat în cosmos, lucrurile astea trebuie să fie cunoscute de celelalte naţii”, a spus ministrul Turismului, al cărui nume se află şi pe lista USD pentru europarlamentare.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.