Grecia trebuie să reducă cheltuielile cu 3,2 miliarde euro în acest an

Grecia trebuie să reducă cheltuielile bugetare cu 3,2 miliarde de euro, în acest an, pentru ca UE, Banca Centrală Europeană (BCE) şi FMI să aprobe al doilea program de salvare financiară, informează Mediafax.ro.

Troica internaţională şi guvernul elen au convenit până în prezent reducerea cheltuielilor cu circa 2,5 miliarde de euro şi trebuie găsite soluţii pentru economisirea altor 700 de milioane de euro, a relatat Ta Nea, fără să precizeze sursa informaţiilor, potrivit publicaţiei elene Ta Nea.

Guvernul a convenit restrângerea cheltuielilor în domeniul sănătăţii şi al farmaciilor cu 1,1 miliarde de euro, în cel al apărării cu 300 milioane euro, în timp ce investiţiile de stat vor fi tăiate cu 400 de milioane de euro. Alte 650 de milioane de euro vor fi economisite prin reducerea subvenţiilor şi a altor costuri.

Guvernul are ca obiectiv ca numărul angajaţilor din sectorul public să fie redus cu 150.000, până la sfârşitul anului 2015.

Potrivit unor surse din minister, creditorii internaţionali au condiţionat acordarea noului program de sprijin financiar de 130 de miliarde de euro de reducerea numărului de angajaţi din sectorul public.

Concedierile vor avea loc în toate ministerele, inclusiv în cazul personalului din armată şi educaţie.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  canstockphoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.