Grecia va concedia 150.000 de bugetari

Guvernul de la Atena a acceptat să concedieze 150.000 de bugetari până la sfârșitul lui 2012, conform declarațiilor oficiale de luni, pe fondul creșterii presiunilor internaționale pentru ca Grecia să accepte implementarea măsurilor de austeritate necesare accesării noului fond de asistență financiară.

Tăierile vor fi realizate prin anularea sau reducerea unui număr de agenții publice, conform declarațiilor lui Dimitris Reppas, ministrul reformei administrative, citat de publicația financiară „Wall Street Journal” şi preluat de Adevarul.ro.

Guvernul negociază cu oficialii Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional și Banca Centrală Europeană, grup cunoscut drept „troika” financiară, detaliile noului program de împrumut. Aceste instituții au intensificat presiunile asupra guvernului grec de a accepta un nou set de măsuri de austeritate în schimbul împrumutului de 130 de miliarde de euro promis în octombrie. Fără acest împrumut, Grecia se va găsi în imposibilitate de a achita o datorie de 14,4 miliarde de euro scadentă în martie, fapt care va însemna intrarea, de facto, în incapacitate de plată.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: 2012hroniculsemnelor.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.