COMUNICATE DE PRESĂ
Group of the European Youth for Change (GEYC) anunţă deschiderea înscrierilor pentru European Digital Youth Summit 2018, 14 decembrie
Published
6 years agoon
Group of the European Youth for Change – GEYC anunţă deschiderea înscrierilor pentru European Digital Youth Summit 2018, eveniment ce va avea loc în data de 14 decembrie 2018 la Universitatea Transilvania din Braşov.
„În cadrul evenimentului vom găzdui 100 de reprezentanţi din 10 – 15 ţări: studenţi, tineri, reprezentanţi din mediul academic, nonguvernamental şi al companiilor private pentru a dezbate împreună impactul proiectelor europene asupra beneficiarilor”, transmit organizatorii.
„Tinerii sunt digitali şi indiferent dacă ne place să o spunem sau nu, este adesea o provocare să ştim cum să comunicăm cât mai bine pe înţelesul lor. Proiectele cu finanţare europeană pot ajunge la tinerii cei mai vulnerabili şi în acelaşi timp pot susţine intervenţii sustenabile pentru nevoile lor curente. La EDYS 2018 vom aduce în prim plan proiectele europene, tinerii şi provocările digitale”, a declarat Gabriel Brezoiu, Manager general GEYC.
EDYS 2018 precede preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, iar agenda acestei ediţii propune teme majore precum impactul pe care îl au fondurile europene asupra beneficiarilor şi asupra comunităţilor online şi offline, absorbţia fondurilor europene în România, implicarea tinerilor în proiectele cu finanţare europeană şi provocările aduse de revoluţia digitală.
Lansat de GEYC în 2014, EDYS este acum un eveniment bienal ce are ca scop crearea unui cadru de discuţii despre cele mai actuale subiecte pentru tineri, într-un context în care tehnologiile digitale sunt în perpetuă schimbare. Prima ediţie (2014) a abordat subiecte precum inserţia profesională a tinerilor şi antreprenoriatul, în timp ce cea de-a doua ediţie a adus în prim plan discursul instigator la ură în mediul online şi implicarea tinerilor în comunitate.
Înscrierile se realizează online, pe www.edys.eu, și au fost prelungite până pe 9 decembrie 2018, participarea fiind gratuită pentru participanţii selectaţi.
Mai multe detalii sunt disponibile aici.
.
You may like
Brașov și Cluj-Napoca, singurele orașe din România în Top 250 cele mai fericite orașe din lume
Caravana ”GROW” a dat startul promovării politicii de coeziune la Brașov. Doina Iacoban ( MIPE) îndeamnă autoritățile locale să profite de fondurile UE pentru ”a fi de ajutor copiilor noștri, beneficiarii reali”
Caravana ”GROW” a dat startul promovării politicii de coeziune la Brașov. Vicepreședintele Consiliului Județean: Banii europeni înseamnă modernizare și recuperarea decalajelor
Brașov, oraș candidat pentru Capitala Verde Europeană 2025, cel mai important titlu în domeniul mediului și sustenabilității la nivelul UE
“GROW”: Caravana de promovare a politicii regionale și coeziunii europene începe la Brașov (LIVE, 8 mai, ora 14.00)
Dragoș Pîslaru subliniază necesitatea unor discuții aplicate despre atragerea fondurilor europene în România: Uniunea Europeană ne dă, dar nu ne bagă în traistă
COMUNICATE DE PRESĂ
ICI București a organizat în 2024 peste 10 workshop-uri dedicate celor mai relevante teme din zona de tehnologie ale momentului
Published
3 weeks agoon
December 27, 2024By
Diana ZaimÎn 2024, ICI București a fost un catalizator al cunoașterii și colaborării prin organizarea a peste 10 workshop-uri dedicate celor mai relevante teme din zona de tehnologie ale momentului. Aceste workshop-uri au adus împreună experți, profesioniști și pasionați de tehnologie, consolidând competențele digitale și colaborările între sectoare.
Printre acestea se numără:
- Securitate Cibernetică în Domeniul HoReCa: Protecția datelor și prevenirea amenințărilor digitale.
- Industria de apărare: Tehnologii duale și cerințe NATO.
- Harnessing HPC and AI: Open source innovations and real-world applications.
- Societatea 5.0.
- Lupta împotriva dezinformării.
- Introducere în Supercomputing și High Performance Computing (HPC): Inclusiv utilizarea Python pentru industrie.
- Viitorul tehnologiilor imersive în România.
- Comunicaţii pentru viitor: Cercetare și inovație în era digitală.
COMUNICATE DE PRESĂ
Rectorul SNSPA: ”Libertatea presei nu este un privilegiu, ci un drept fundamental, care trebuie apărat cu orice preț”
Published
4 weeks agoon
December 21, 2024By
Teodora IonRectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a transmis un apel ferm la responsabilitate și acțiune din partea clasei politice și a autorităților, pentru apărarea libertății presei, condamnând incidentele recente, care i-au vizat în mod direct pe reprezentanții mass-media.
”Recentele incidente, amenințări și gesturi ostile care au vizat în mod direct jurnaliști reprezintă un atac la adresa libertății presei și a valorilor fundamentale ale democrației. Acțiunile și declarațiile recente ale unor parlamentari, care au inclus agresiuni fizice, verbale și incitări la ură împotriva reprezentanților mass-media, sunt inadmisibile și reprezintă un atac direct asupra dreptului la informare și a libertății presei, drepturi consfințite de Constituția României și de convențiile internaționale la care țara noastră este parte”, a evidențiat rectorul SNSPA într-un comunicat.
El a arătat că ”aceste atacuri simultane împotriva presei, în general, și a Antenei 3, în mod particular, fac parte tot din războiul hibrid declanșat cu ocazia alegerilor prezidenţiale, iar jurnaliștii care au încercat să expună influențele Federației Ruse în politica românească au devenit ținte directe”.
”Prin astfel de atacuri, se încearcă reducerea la tăcere a vocilor independente din presă, promovarea dezinformării și crearea unui climat de frică, ostil libertății de exprimare”, a transmis Pricopie.
El a lansat un apel către jurnaliști ”să condamne public, fără echivoc, orice comportament abuziv sau extremist îndreptat împotriva jurnaliștilor și să promoveze un climat de respect și responsabilitate în spațiul public”.
”Este esențial ca reprezentanții clasei politice să demonstreze integritate și să respecte standardele morale și profesionale, fundamentale pentru menținerea încrederii cetățenilor în instituțiile democratice”, a subliniat acesta.
În egală măsură, ”solicit autorităților competente să aplice cu strictețe legea și să sancționeze prompt orice derapaj, pentru a preveni precedente periculoase”.
”Totodată, îndemn societatea civilă și comunitatea academică să manifeste solidaritate față de breasla jurnalistică și să protejeze acest pilon esențial al democrației. Libertatea presei nu este un privilegiu, ci un drept fundamental, care trebuie apărat cu orice preț pentru a construi o societate bazată pe respect, toleranță și dialog”, conchide rectorul SNSPA.
COMUNICATE DE PRESĂ
IDR și ANR au organizat Conferința academică ”Spectrul extremismului în România. Ce învățăm din istorie?”
Published
4 weeks agoon
December 19, 2024By
Diana ZaimInstitutul Diplomatic Român și Agenția Națională pentru Romi au organizat ieri, 18 decembrie, Conferința academică „Spectrul extremismului în România. Ce învățăm din istorie?” cu scopul de a populariza perspective riguros documentate referitoare la Holocaustul din România, în contextul recrudescenței discursului urii îndreptat împotriva minorităților romă și evreiască.
Prezentările academice susținute au fost legate de deportarea romilor în Transnistria în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – tragedie care a marcat până astăzi mentalitatea colectivă a minorității rome.
Conferința a fost transmis LIVE pe pagina de Facebook CaleaEuropeana:
„Ziua de 18 decembrie a fost declarată de Organizația Națiunilor Unite drept Ziua Internațională a Migrației. România este o țară puternic afectată de fenomenul migrației, având în vedere că peste 4 milioane de români au plecat peste granițe în ultimii ani. De asemenea, comunitățile de romi și evrei din România au rezultat din valuri migratorii. Din păcate, mulți dintre concetățenii noștri diferiți etnic sau religios sunt percepuți ca fiind „diferiți” în mod negativ, stigmatizați. Avem datoria, învățând din lecțiile istoriei, să construim o societate incluzivă, care să promoveze respectul pentru drepturile fundamentale ale omului, indiferent de gen, etnie, religie sau orientare sexuală. Vă invit să comunicăm aceste teme mai departe și să depășim diviziunile și diferențele din societate”, a declarat Liliana Popescu-Bîrlan, director general al Institutului Diplomatic Român.
„Romii din România sunt subiect al rasismului nu de acum, când avem o polarizare în rândul societății, ci de-a lungul istoriei. Genul acesta de dezbateri le organizăm de multă vreme, însă fără prea mult interes în mass-media mainstream. O bună parte a populației achiesează la ideile legionarilor, comemorează criminalii de război ori îi glorifică, în ciuda legislației existente care sancționează astfel de fapte penale și în ciuda pașilor pe care îi facem în direcția educației pentru studiul Holocaustului, a strategiilor ori instituțiilor specializate. Acest tip de manifestare a intoleranței în societate nu poate fi combătut decât ferm și frontal. Perspectiva pentru societatea noastră este una în care, paradoxal, 76-80% dintre cetățeni sunt de acord cu apartenența la NATO, însă 41% dintre tinerii cu vârste între 18-35 de ani afirmă că ar fi de acord cu un sistem totalitar și acestea sunt provocările cărora trebuie să le facem față, în prezent”, a declarat Iulian Paraschiv, președinte al Agenției Naționale pentru Romi.
Dr. Viorel Achim, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”, a subliniat, în prezentarea pe care a susținut-o, contextul ideologic în care au avut loc acțiunile împotriva romilor din cadrul guvernării antonesciene.
Dr. Marius Cazan, cercetător științific, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România „Elie Wiesel”, a prezentat elemente specifice legate de modul în care s-a făcut deportarea, caracterul arbitrar al discriminării și faptul că se poate extinde către diverse categorii sociale.
Dr. Codrin Tăut, cercetător, Institutul Auschwitz pentru Prevenirea Genocidului și a Atrocităților în Masă, a scos în evidență faptul că atrocitățile la care s-a ajuns în Al Doilea Război Mondial reprezintă un rezultat al mai multor etape preliminare. În acest sens, este foarte importantă identificarea similarităților semnalelor din prezent cu evenimentele istorice și acțiunea fermă și rapidă, astfel încât atrocitățile să fie oprite înainte de a debuta efectiv.
Nu în ultimul rând, drd. Nicolae Furtună, membru al Institutului de Cercetare a Calității Vieții, Academia Română, a prezentat o perspectivă sociologică asupra acelor vremuri punând accent pe politicile prin care se încerca o purificare etnică, pe bazele eugeniei.
Toate intervențiile din cadrul conferinței au adus în atenție circumstanțele și factorii care au contribuit la dezvoltarea extremismului în România, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și modul în care minoritatea romă, alături de cea evreiască, au fost ținta politicilor rasiale, de exterminare, ale regimului Antonescu.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
Veniturile bugetare, mediul de afaceri, eficiența energetică și educația și forța de muncă, direcțiile care necesită consolidare în vederea aderării României la OCDE (analiză FIC)
Sprijinul lui Musk pentru extrema-dreaptă este ”complet inacceptabil”, subliniază Olaf Scholz: ”Amenință democrația”
Europa trebuie să intensifice eforturile pentru a apăra Ucraina, având în vedere revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, avertizează premierul britanic
Premierul britanic dorește să se așeze la masa negocierilor comerciale în vederea încheierii unui acord cu SUA conduse de Trump
Lituania a decis alocarea a 5-6% din PIB pentru apărare între 2026 și 2030: Epoca strategiilor pasive a luat sfârșit. Facem apel la aliați să urmeze exemplul
Președintele PPE, Manfred Weber, pledează pentru o Europă ”conștientă de sine” și subliniază nevoia unei acțiuni comune UE-SUA pentru a îngrădi ”eforturile Chinei de a domina”
La o zi după inaugurarea lui Trump va fi lansată la Washington American Romanian Business Roundtable, o platformă de elită destinată consolidării relațiilor România-SUA prin cooperare economică și strategică în domeniul apărării
NATO se confruntă cu o „sarcină imposibilă” în încercarea de a proteja infrastructura critică submarină împotriva actelor de sabotaj (oficial al Alianței)
Curtea de Justiție a UE: Cuantumul plătit unui student Erasmus nu trebuie să fie luat în considerare pentru calcularea impozitului pe venitul părintelui în a cărui întreținere se află
Ministrul Energiei: Banii europeni, atât de huliți de extremiști, sunt cei care asigură suveranitatea reală a României
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Românii își aleg președintele pe 4 mai. Campania electorală începe pe 18 februarie
În discursul de adio înainte de a-i preda ștafeta puterii lui Trump, Joe Biden avertizează că SUA ar putea cădea în “mâinile unei oligarhii” care amenință democrația prin “abuz de putere”: “Este rândul vostru să stați de pază”
Ciolacu: Bugetul pentru 2025, construit pe o abordare prudentă care să permită închiderea anului cu un deficit de 7%
Într-un discurs-moștenire, Biden îi predă lui Trump o politică externă în care SUA “câștigă competiția mondială”: China nu ne va depăși. De când a început războiul, eu am stat în centrul Kievului, nu Putin
Mark Zuckerberg anunță că “va reduce drastic cenzura” pe Facebook și Instagram și va acorda “prioritate libertății de exprimare”, criticând guvernele, presa tradițională și UE
Președintele Austriei se va întâlni cu liderul extremei-drepte pentru a-i încredința formarea unui guvern
Susținători ai Ucrainei au protestat la Bratislava împotriva politicilor pro-ruse ale premierului Fico: Slovacia e Europa
Donald Tusk, la debutul președinției Poloniei la Consiliul UE: “Suntem pregătiți să pornim din nou pe calea europeană a măreției, forței și suveranității”
“Securitate, Europa!”. Președintele Consiliului European consideră că președinția Poloniei la Consiliul UE va dovedi că “patriotismul și integrarea europeană sunt interconectate”
În acordurile imnului UE, Cătălin Predoiu și omologul bulgar au ridicat simbolic ultima barieră de frontieră în primul minut al anului 2025, marcând aderarea deplină a României și a Bulgariei la Schengen
Trending
- COMISIA EUROPEANA1 week ago
Vicepreședintele Comisiei Europene, Stéphane Séjourné, vine în România înainte de lansarea dialogului strategic privind viitorul industriei auto. El va discuta la INCAS și despre concurența neloială a Chinei pe piața dronelor
- ROMÂNIA1 week ago
Oficial: România va fi admisă vineri în programul Visa Waiver, iar românii vor putea călători fără vize în SUA
- U.E.1 week ago
Precedentul din România: Un fost comisar european sugerează că alegerile din Germania ar putea fi anulate dacă legile sunt eludate și duc la interferențe
- ENERGIE1 week ago
Răzvan Nicolescu: Fabrica Prime Batteries, vizitată de vicepreședintele CE, are potențialul de a deveni cel mai mare proiect industrial românesc de după Revoluție
- SUA4 days ago
Într-un discurs-moștenire, Biden îi predă lui Trump o politică externă în care SUA “câștigă competiția mondială”: China nu ne va depăși. De când a început războiul, eu am stat în centrul Kievului, nu Putin