Guvern: Trebuie adoptate măsuri legislative interne pentru transpunerea a 40 de directive europene

Un memorandum privind planul de transpunere a directivelor Uniunii Europene pentru acest an a fost aprobat joi de Guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, precizând că sunt necesare măsuri legislative interne pentru transpunerea, în ţara noastră, a 40 de directive.

Foto: Calea Europeană

„Este vorba despre 44 de directive, dintre care patru au fost deja transpuse integral. Pentru celelalte 40 trebuie adoptate măsuri legislative interne – legi, hotărâri, ordine ministeriale cu caracter normativ. Foarte multe dintre ele sunt în proces de avizare, unele sunt deja în proces de transpunere”, a declarat Nelu Barbu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citiți și: Viorica Dăncilă: Am cerut fiecărui ministru să participe la ședințele Consiliului UE și o situaţie referitoare la directivele europene care nu au fost implementate

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, să îi prezinte o situaţie referitoare la toate directivele europene care nu au fost implementate în România.  ”În cel mult o lună voi analiza împreună cu miniştrii de resort amploarea acestor întârzieri şi vom identifica soluţii, astfel încât în perioada imediat următoare soluţiile identificate să le discutăm cu dumneavoastră. (…) I-am cerut ministrului pentru Afaceri Europene să îmi facă o situaţie privitoare la toate directivele europene sau care nu au fost implementate sau stadiul implementării lor”, a declarat Dăncilă la câteva zile după învestirea în funcție. 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.