Guvernatorul Mugur Isărescu: România nu a fost pregătită să intre în Uniunea Europeană în 2007

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat vineri seara, la Alba Iulia, că România nu era pregătită să adere la Uniunea Europeană în 2007, dar dacă nu am fi intrat la momentul respectiv, nu știe dacă acest lucru s-ar mai fi întâmplat ulterior.mugur-isarescu

Evenimentul a fost transmis LIVE de către Calea Europeană. Puteți urmări aici discursul integral al guvernatorului Băncii Naționale a României.

„Adevărul e că noi nu am fost pregătiți să intrăm în Uniunea Europeană în 2007. Am liberalizat contul de capital, în condițiile de inflație mai mare, dar dacă nu intram în 2007 nu știu dacă mai intram și pentru asta îmi asum toată responsabilitatea, că eu am negociat, ca premier (în 2000 — n.r.), anul 2007 cu Romano Prodi (președintele Comisiei Europene în 2000 — n.r.) și m-a avertizat, de atâtea ori, că nu suntem pregătiți (…) să intrăm în Uniunea Europeană”, a afirmat guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu a susținut vineri seara, pe esplanada Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia, o prelegere despre „Parcursul economiei românești și al Băncii Naționale a României către modernitate și, totodată, către Europa”. Evenimentul, la care au fost prezente câteva sute de persoane, s-a desfășurat în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului „Dilema veche”, organizat de vineri până duminică la Alba Iulia.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.