Guvernul a respins 94,16% din legile date de Parlament. Cum motivează Zgonea

sala plen parlamentÎntr-o adresă din 19.12.2013, Ministerul pentru Relația cu Parlamentul a trimis următoarea statistică: în anul 2013 s-a solicitat punctul de vedere al Guvernului cu privire la 599 de legi, dintre care doar 35 au primit punct de vedere favorabil din partea Executivului. Guvernul a respins așadar 94,16% din legile care au ajuns la el din Parlament.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, explică, pentru pesurse.ro, motivele pentru care s-a ajuns în această situație.

”Orice inițiativă a Parlamentului este respinsă de către Guvern fără să existe o analiză profundă. De ce? Pentru că nu există un dialog constant între parlamentari și Guvern.” susține Zgonea, potrivit sursei citate.

” Sunt multe variante, dar cea mai gravă carență este, să zic așa, lispa unui dialog constant, în ultimii 7-8 ani, între parlamentari și Ministerele de Resort, pentru că la nivelul mediu a celor care vin la Comisie, directori, șefi de cabinet, frica pierderii locului de muncă îi face întotdeauna să le spună șefilor, care sunt secretarii de stat, că acel proiect legislativ al parlamentarului X nu este bun și trebuie să dăm aviz negativ. Corpul funționarilor publici fiind atât de politizat, funcționarul respectiv, de frica pierderii locului de muncă, îi spune șefului ceea ce vrea să audă”, a explciat Valeriu Zgonea, pentru pesurse.ro.

Mai multe informatii AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.