MAREA BRITANIE
Guvernul britanic a încheiat contracte pentru achiziționarea a 90 de milioane de doze dintr-un nou vaccin împotriva COVID-19
Published
3 years agoon
By
Teodora Ion
Guvernul britanic a anunțat luni un contract pentru 90 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de două tipuri în curs de dezvoltare – de milioane de la BioNTech/Pfizer (Germania/SUA), respectiv 60 de milioane de la Valneva (Franţa), informează AFP, citat de Agerpres.
Fața de cantitatea contractată, Valneva oferă o opțiune pentru încă 40 de milioane de doze.
Ministrul întreprinderilor, Alok Sharma, a declarat că ”noul parteneriat cu aceste companii farmaceutice va permite Regatului Unit să aibă cele mai mari şanse posibile de a obţine un vaccin care să îi protejeze pe cei mai expuşi”.
Acordurile respective se adaugă celui cu grupul britanic AstraZeneca, pentru 100 de milioane de doze de vaccin dezvoltat la Universitatea Oxford, considerat – potrivit AFP – unul din cele mai promiţătoare din lume.
Cantitățile depășesc necesarul pentru a imuniza întreaga populație de 66 de milioane a Regatului Unit, dar nu se cunoaște încă dacă vaccinurile vor fi eficiente, iar în caz de succes, de câte doze va avea nevoie fiecare persoană.
”Guvernul are acum acces securizat la trei vaccinuri împotriva COVID-19, dezvoltate aici şi în lume, ceea ce dă Regatului Unit toate şansele de a dispune cât mai curând de un vaccin sigur şi eficient”, subliniază comunicatul oficial al executivului condus de premierul Boris Johnson.
La nivelul Uniunii Europene, Comisia Europeană a prezentat la mijlocul lunii iunie Strategia europeană privind vaccinurile prin care urmărește să dezvolte, fabrice și distribuie vaccinuri împotriva COVID-19.
Comisia își propune astfel să asigure: vaccinuri sigure, de calitate și eficiente, acces rapid la astfel de vaccinuri pentru statele membre și cetățenii acestora, fiind vârf de lance al solidarității la nivel global, acces echitabil, cât mai curând posibil, la un vaccin accesibil ca preț.
Strategia UE este fundamentată pe doi piloni: 1. asigurarea producției de vaccinuri în UE și a unor rezerve suficiente pentru statele membre prin încheierea de angajamente prealabile de achiziție cu producătorii de vaccinuri prin intermediul Instrumentului pentru sprijin de urgență. Pe lângă aceste angajamente, producătorii pot avea acces la fonduri suplimentare și la alte forme de sprijin, 2. adaptarea cadrului de reglementare al UE pentru a ține seama de situația de urgență actuală și recurgerea la mecanismele de flexibilitate normativă existente pentru a accelera dezvoltarea, autorizarea și punerea la dispoziție a vaccinurilor, menținând în același timp standarde adecvate în materie de calitate, siguranță și eficacitate a vaccinurilor.
Pentru a sprijini companiile în dezvoltarea și producerea rapidă a unui vaccin, Comisia Europeană va încheia, în numele statelorm mebre, acorduri cu producători individuali de vaccinuri.
Astfel, pentru a-și asigura dreptul de a achiziționa un anumit număr de doze e vaccin într-un interval de timp dat, Comisia va finanța o parte din costurile inițiale pe care producătorii de vaccinuri trebuie să le asigure, sub forma unor angajamente prealabile de achiziție.
Finanțarea oferită inițial va fi considerată un acont pentru vaccinurile care vor fi cumpărate efectiv de statele membre.
O parte din fonduri va proveni din Instrumentul pentru sprijin de urgență al UE, în valoare de 2,7 miliarde de euro, urmând ca un sprijin financiar adițional să fie disponibil prin împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții (BEI).
Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

You may like
-
A fost lansat forumul bilateral româno-britanic: România invită Marea Britanie să se implice în Inițiativa celor Trei Mări
-
Marea Britanie și România au semnat o nouă Declarație Comună a Parteneriatului Strategic și au lansat prima ediție a forumului bilateral: Vom consolida apărarea pe termen lungă a NATO pe flancul estic și la Marea Neagră
-
Londra și Bucureștiul lansează un forum bilateral pentru un parteneriat puternic: “România și regiunea Mării Negre – un bastion central al sistemul de apărare al Regatului Unit în regiune”
-
Ministrul Bogdan Aurescu, asigurat de ministrul britanic al apărării că Londra dorește “să se implice mai mult pentru o apărare puternică pe flancul estic al NATO”
-
România și Marea Britanie au preluat mandatul de ambasade punct de contact NATO în Georgia
-
Miniștrii de externe român și britanic vor semna, la Londra, Declarația Comună de actualizare a Parteneriatului Strategic România – Marea Britanie
MAREA BRITANIE
A fost lansat forumul bilateral româno-britanic: România invită Marea Britanie să se implice în Inițiativa celor Trei Mări
Published
21 hours agoon
March 23, 2023
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și omologul britanic James Cleverly au deschis joi lucrările primului Forum Bilateral România – Regatul Unit, cu prilejul vizitei oficiale pe care șeful diplomației române o efectuează la Londra și care a culminat cu semnarea Declarației Comune actualizate a Parteneriatului Strategic dintre România și Marea Britanie.
Forumul Bilateral România – Regatul Unit este o inițiativă care va avea loc anual, alternativ la Londra și București, reunind reprezentanți guvernamentali, parlamentari, ai cercurilor academice, din mediul de afaceri și mediul neguvernamental din cele două țări, cu scopul identificării de oportunități de consolidare a cooperării bilaterale, informează MAE într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.
În alocuțiunea sa în deschiderea evenimentului, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat relevanța specială a Forumului, în noul cadru marcat de momentul istoric pentru relația bilaterală al semnării astăzi, cu prilejul vizitei, de către ministrul Aurescu și secretarul de stat Cleverly, a Declarației Comune actualizate a Parteneriatului Strategic dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Astfel, Forumul va deveni o sursă de idei și proiecte menite să valorifice potențialul important al cooperării româno-britanice pe multiple planuri.
Oficialul român a evidențiat potențialul existent în sfera relațiilor economice bilaterale, atât în planul schimburilor comerciale, cât și în cel al investițiilor, îndemnându-i pe cei prezenți să exploreze noi oportunități de cooperare economică și subliniind deschiderea autorităților române pentru facilitarea investițiilor britanice în România.
Totodată, șeful diplomației române a accentuat rolul comunității românești din Regatul Unit în dezvoltarea relațiilor bilaterale, având în vedere dimensiunea semnificativă a acesteia, de peste 1,2 milioane de persoane, precum și gradul înalt de integrare socio-economică, ceea ce face ca limba română să fie a treia cea mai vorbită limbă în Anglia, și contribuția acesteia la dezvoltarea în continuare a societății britanice.
Ministrul Bogdan Aurescu s-a referit, de asemenea, la războiul din Ucraina, arătând că România și Regatul Unit împărtășesc aceleași poziții de condamnare a agresiunii ruse și susținere substanțială și consecventă a Ucrainei, precum și de sprijinire a Republicii Moldova, țară afectată puternic de consecințele războiului din imediata sa vecinătate. În acest context, ministrul român a reliefat colaborarea româno-britanică foarte bună în domeniul apărării, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul NATO, precum și perspectivele foarte bune ale relațiilor dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit, odată cu semnarea Cadrului Windsor, ce răspunde provocărilor legate de implementarea Protocolului privind Irlanda de Nord.
Ministrul Bogdan Aurescu a informat, de asemenea, că România va găzdui, în luna septembrie a acestui an, Summitul și Forumul de Afaceri ale Inițiativei celor Trei Mări și a reiterat invitația părții britanice de a se implica în susținerea acestui format deosebit de important pentru dezvoltarea conectivității în regiunea Europei Centrale și de Est.
În final, șeful diplomației române a urat succes participanților la Forum și și-a exprimat încrederea că dezbaterile vor permite identificarea de noi proiecte bilaterale în domenii de interes strategic.
MAREA BRITANIE
Londra și Bucureștiul lansează un forum bilateral pentru un parteneriat puternic: “România și regiunea Mării Negre – un bastion central al sistemul de apărare al Regatului Unit în regiune”
Published
1 day agoon
March 23, 2023
Marea Britanie susține România și țările din regiunea Mării Negre în fața agresiunii ruse, este mesajul pe care Guvernul britanic, prin intermediul ministrului de externe James Cleverly, îl transmite joi dimineață pe pagina sa oficială în contextul vizitei la Londra a ministrului român externe Bogdan Aurescu pentru semnarea Declarației Comune actualizate a Parteneriatului Strategic Regatul Unit – România și pentru lansarea primei ediții a Forumului bilateral dintre Marea Britanie și România pentru a menține un parteneriat puternic între cele două națiuni aliate.
Marea Britanie își va consolida parteneriatul puternic cu România joi, 23 martie, ministrul britanic de Externe, James Cleverly, urmând să sublinieze importanța deosebită de a fi alături de partenerii români în fața agresiunii Rusiei din Ucraina vecină.
Ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, se află săptămâna aceasta la Londra pentru a se întâlni cu Ministrul britanic de Externe și pentru a semna reînnoirea Parteneriatului Strategic care să consolideze și să mențină legăturile istorice profunde și economice dintre Marea Britanie și România, de la relația comercială puternică la obiectivele comune în calitate de membri NATO.
Parteneriatul Strategic a fost stabilit pentru prima dată în 2003, marcând angajamentul comun de a dezvolta relațiile dintre cele două țări. Ministrul britanic de Externe va sublinia săptămâna aceasta că întărirea relațiilor dintre Marea Britanie și România este de o importanță semnificativă în contextul invaziei din Ucraina și al provocărilor de securitate cu care se va confrunta Europa în 2023.
Cei doi miniștri vor deschide, de asemenea, un Forum Bilateral comun la sediul Ministerului britanic de Afaceri Externe de la Londra, care va reuni reprezentanți ai guvernului și ai mediului de afaceri, parlamentari, cadre universitare și membri ai societății civile pentru a discuta despre viitorul cooperării dintre Marea Britanie și România, acoperind o serie de domenii, de la cooperarea economică, comercială și energetică, la societatea civilă și educație.
Forumul reprezintă o oportunitate pentru Marea Britanie de a-și evidenția sprijinul neclintit pentru România și regiunea Mării Negre, care formează un bastion central în sistemul de apărare al Regatului Unit în regiune. Aceasta vine după ce, în cursul acestei luni, guvernul de la Londra a anunțat o nouă finanțare pentru creșterea rezilienței în Republica Moldova, subliniind astfel sprijinul Marii Britanii pentru principiul integrității teritoriale, ca parte a eforturilor depuse alături de vecinii Rusiei pentru a ajuta la abordarea amenințării venite din partea acesteia.
În deschiderea Forumului, Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, este așteptat să spună că “așa cum o demonstrează discuțiile cu prietenul meu, Bogdan Aurescu, țările noastre lucrează foarte strâns în ceea ce privește cele mai mari probleme care ne afectează pe noi, întreaga Europă și chiar întreaga lume.”
“Nu mai puțin de 1,2 milioane de persoane din Marea Britanie se pot numi acum atât români, cât și britanici – unii dintre ei se află astăzi aici. Este absolut corect ca, în 2023, să ne reîmprospătăm ambiția și să ne confirmăm angajamentul de a colabora îndeaproape în domeniul politicii externe, al apărării, al educației, al științei, al luptei împotriva criminalității, al opririi traficului de persoane, al comerțului și al investițiilor”, va mai continua el.
Miniștrii Cleverly și Aurescu își vor reafirma angajamentul față de apărarea colectivă în cadrul NATO și față de colaborarea în vederea întăririi relației transatlantice, în special pentru a contracara acțiunea agresivă a Rusiei în regiunea Mării Negre.
Dintre toți membrii NATO, România are cea mai lungă graniță cu Ucraina și, în consecință, a oferit sprijin pentru aproape 4 milioane de refugiați ucraineni. Pentru 100.000 dintre aceștia, România a devenit casa lor temporară. Ambasada britanică la București a oferit sprijin și în domeniul educației, permițând profesorilor ucraineni să continue să-și predea programa în România. Ministrul britanic de Externe va aduce un omagiu sprijinului generos oferit de România de la începutul invaziei ruse și până acum.
De asemenea, în cadrul evenimentului de astăzi, cele două națiuni se vor angaja să lucreze împreună pentru a consolida securitatea energetică, pentru a combate schimbările climatice, pentru a extinde legăturile dintre oameni și mediul de afaceri și pentru a promova dezvoltarea economică în ambele țări în urma pandemiei.
MAREA BRITANIE
Ministrul Bogdan Aurescu, asigurat de ministrul britanic al apărării că Londra dorește “să se implice mai mult pentru o apărare puternică pe flancul estic al NATO”
Published
1 day agoon
March 23, 2023
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, la Londra, o întrevedere cu secretarul de stat pentru apărare al Regatului Unit, Ben Wallace, în contextul unei vizite în Marea Britanie în cadrul căreia va fi semnată Declarația Comună actualizată a Parteneriatului Strategic româno-britanic.
Potrivit unui comunicat al MAE remis CaleaEuropeană.ro, în cadrul întrevederii, cei doi înalți oficiali au realizat un schimb aprofundat de opinii referitor la cooperarea bilaterală în domeniul apărării și în cadrul Alianței Nord-Atlantice, cu accent pe stabilitatea și securitatea Mării Negre, în contextul evoluțiilor actuale ale mediului internațional de securitate provocate de războiul de agresiune dus de Federația Rusă împotriva Ucrainei.
Ambii înalți oficiali au subliniat nivelul excelent al relațiilor bilaterale în domeniul apărării, unul dintre pilonii fundamentali ai Parteneriatului Strategic Româno-Britanic, marcat de o dinamică în creștere a cooperării pe capitole specifice, de la sprijinul britanic pentru pregătirea forțelor militare române, la participarea comună la operațiuni internaționale de menținere a păcii. În context, a fost reliefat interesul comun pentru continuarea aprofundării cooperării bilaterale în acest domeniu, în conformitate cu Declarația Comună actualizată a Parteneriatului Strategic dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, ce urmează a fi semnată cu ocazia vizitei de către ministrul Aurescu cu omologul britanic James Cleverly.
De asemenea, în cadrul întrevederii, șeful diplomației române a mulțumit pentru participarea Regatului Unit la misiunile de poliție aeriană ale NATO din țara noastră, precum și pentru prezența ofițerilor britanici în structurile de comandă ale Alianței în România, ca angajament clar al Regatului Unit față de securitatea flancului estic al NATO, în special la Marea Neagră.
Cei doi miniștri au abordat, totodată, aspectele prioritare pe agenda NATO, fiind subliniată de ambele părți importanța consolidării în continuare a prezenței aliate la Marea Neagră și pe întreg flancul estic, pe fondul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Ministrul Bogdan Aurescu a evocat exemple concrete de situații îngrijorătoare generate de acțiunile iresponsabile ale Rusiei, inclusiv recenta doborâre a dronei SUA în Marea Neagră.
Ministrul Aurescu a reiterat faptul că doar o apărare puternică pe flancul estic poate proiecta o descurajare puternică. În acest sens, ministrul Ben Wallace a asigurat că Regatul Unit dorește să se implice cât mai mult în această regiune și a primit cu deschidere invitația adresată de ministrul Aurescu la Conferința privind Securitatea la Marea Neagră a Platformei Internaționale Crimeea, organizată la București împreună cu Ucraina.
Totodată, ministrul Ben Wallace a evidențiat importanța cooperării constructive și eficiente a tuturor țărilor riverane la Marea Neagră, pentru creșterea rezilienței acestei regiuni. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a prezentat eforturile României în acest sens, la nivel bilateral, dar și în formate trilaterale sau regionale relevante.
De asemenea, cei doi înalți oficiali au discutat despre prioritățile summitului NATO de la Vilnius din acest an, ministrul Aurescu arătând că este necesară implementarea tuturor deciziilor aliate luate la summitul de la Madrid, din iunie 2022, pentru consolidarea pe termen lung a posturii NATO de descurajare și apărare.
În ceea ce privește agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, cei doi miniștri au evidențiat imperativul continuării solidarității și sprijinului internațional pentru Ucraina, atât timp cât este necesar, dar și pentru partenerii cei mai vulnerabili din Vecinătatea Estică, în special Republica Moldova.
În context, ministrul Wallace a adresat aprecieri deosebite României pentru susținerea multidimensională acordată Ucrainei, încă de la începutul războiului de agresiune, atât în cadrul bilateral, cât și din postura de stat membru UE și NATO, evidențiind rolul cheie pe care România l-a avut și îl are, inclusiv prin hub-ul logistic din nordul țării sau prin facilitarea tranzitului de cereale ucrainene.
În ceea ce privește situația din Republica Moldova, ministrul Bogdan Aurescu a prezentat o evaluare detaliată a situației din statul vecin și a măsurilor ample de suport luate de țara noastră. A menționat și relevanța crescută a Moldova Support Platform, format lansat anul trecut de ministrul Aurescu, împreună cu omologii din Germania și Franța, și în cadrul căruia România și Regatul Unit co-prezidează Grupul de lucru privind combaterea corupției.
Ministrul Aurescu a subliniat relevanța continuării susținerii internaționale pentru gestionarea de către autoritățile de la Chișinău a provocărilor complexe cu care se confruntă, cu accent pe consolidarea rezilienței și securității acestui stat, mai ales în contextul acțiunilor de destabilizare ale Rusiei. A salutat faptul că România și Regatul Unit sunt țări contributoare la fondul NATO de creștere a capacităților de apărare (DCB – Defence Capacity Building) pentru Republica Moldova.
Ministrul Bogdan Aurescu a mulțumit pentru preocuparea și angajamentul demonstrate de autoritățile de la Londra față de stabilitatea și securitatea Republicii Moldova și față de această regiune în ansamblul său. Ministrul Aurescu și ministrul Wallace au evidențiat, împreună, importanța menținerii vigilenței extinse asupra întregii regiuni.
Cei doi miniștri au discutat și despre situația din Georgia și importanța menținerii cursului pro-european al acestei țări și au subliniat semnificația mandatului comun al României și Regatului Unit de Ambasade Punct de Contact NATO în această țară.
De asemenea, cei doi miniștri au avut un schimb de opinii și despre principalele evoluții de pe agenda internațională, inclusiv Orientul Mijlociu, Iran și relațiile cu China.

Accelerarea transformărilor de mediu, sociale și de bună guvernare pentru societate și mediul de afaceri în România – dezbatere organizată de Global Shapers sub patronajul Ambasadei Elveției

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, începe un turneu în Africa pentru a contracara prezența tot mai are a Chinei și Rusiei pe acest continent considerat de Washington ”viitorul lumii”

Înainte de vizita lui Macron la Beijing, China propune un “consens strategic” cu Europa privind încetarea focului și o soluție politică a războiului din Ucraina

Ambasadoarea SUA la București va depune eforturi pentru a ”extinde prezența companiilor și investițiilor americane” în țara noastră: Vom continua să sprijinim România în lupta împotriva corupției

Nicolae Ciucă, către AmCham România: Suntem o țară care are un mare potențial de investiții. Oferim sprijin și R. Moldova, a cărei prosperitate poate fi asigurată prin relații cu mediul de afaceri din România, SUA

Ursula von der Leyen reacționează după criticile lui Klaus Iohannis: Ajutorul dat fermierilor români nu este suficient. Sunt recunoscătoare României că a depus o moțiune pentru creșterea sumelor

Antony Blinken nu exclude, pe termen lung, negocieri privind granițele Ucrainei, dar reiterează: ”Sunt decizii pe care ucrainenii trebuie să le ia cu privire la modul în care îşi văd viitorul”

Economia transatlantică a ajuns la cote record, evidențiază eurodeputatul Cristian Bușoi: Umăr la umăr, uniți, vom depăși orice criză și vom deveni mai puternici

Emmanuel Macron și premierul Italiei eu discutat despre nevoia de a continua eforturile pentru ”suveranitatea europeană” privind politica industrială şi decarbonizarea economiei

Ursula von der Leyen anunță că va organiza, în parteneriat cu Varșovia și Kiev, o conferință care să ajute la localizarea copiilor ucraineni răpiți de Rusia

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Nicolae Ciucă, către AmCham România: Suntem o țară care are un mare potențial de investiții. Oferim sprijin și R. Moldova, a cărei prosperitate poate fi asigurată prin relații cu mediul de afaceri din România, SUA

Prioritatea strategică a R. Moldova este de a ”accelera reformele pentru aderarea la UE până în 2030”, subliniază premierul Dorin Recean: Mulțumim României pentru sprijinul ”necondiționat”

Premierul Nicolae Ciucă asigură R. Moldova de sprijin în fructificarea ”capitalului de simpatie fără precedent” pentru a deveni ”stat furnizor de stabilitate în regiune”

Secretarul de stat al SUA: Rusia și China au intrat “într-o căsătorie de convenienţă, nu din convingere”. Rusia este în mod clar “partenerul junior” în această relaţie

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură din PE, cere Comisiei Europene să evalueze corect poziția fermierilor în protejarea mediului: Sunt parte a soluției, nu a problemei

Raport NATO: România a ratat din nou ținta de 2% din PIB pentru apărare, dar găzduiește trei structuri de comandă aliate, un grup de luptă, un sistem antirachetă și misiuni de poliție aeriană

Războiul Rusiei în Ucraina, “semnal de alarmă” pentru industria de armament din Europa. MBDA, grupul care produce sistemul MAMBA amplasat de Franța în România, lansează un apel la cooperare europeană

Nicolae Ciucă, la semnarea proiectului privind gazoductul Tuzla-Podişor: Un pas decisiv, penultimul în seria demersurilor pentru exploatarea gazelor de la Marea Neagră în perimetrul Neptun Deep

Premierul Nicolae Ciucă: Este necesară elaborarea unui plan comun de acțiune în țările francofone contra dezinformărilor Rusiei

R. Moldova va primi un nou sprijin de 10 milioane de lire sterline pentru modernizare din partea Regatului Unit
Team2Share


Trending
-
PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago
Parlamentul European este pregătit să negocieze cu Consiliul introducerea unui portofel digital (eID) la nivelul UE
-
Daniel Buda1 week ago
Ursula von der Leyen îi mulțumește lui Daniel Buda pentru ”eforturile pe care le-a făcut și le face România pentru transportul de cereale” ucrainene. Eurodeputatul îi cere acesteia sprijin pentru fermierii români
-
COMISIA EUROPEANA7 days ago
România, în cooperare cu Comisia Europeană, lansează un proiect-pilot pentru gestionarea migrației
-
ROMÂNIA1 week ago
”România, stat-far al Francofoniei”. Klaus Iohannis: Ne propunem să transformăm România într-un centru regional de formare în limba franceză a diplomaților și funcționarilor publici din țările francofone
-
REPUBLICA MOLDOVA1 week ago
Vot final în Parlamentul de la Chişinău: Limba română va înlocui ”limba moldovenească” în toate legile din Republica Moldova