Guvernul britanic nu dorește prelungirea perioadei de tranziție oferită de UE după Brexit

Marea Britanie nu va mai dori prelungirea perioadei de tranziției după ieșirea din Uniunea Europeană, potrivit declarației șefului de cabinet al premierului britanic, Theresa May, notează Agerpres.

“Nu numai că nu cerem o perioadă de tranziţie mai lungă, dar UE a spus mereu foarte clar că nu se poate folosi Articolul 50 pentru a vorbi de o viitoare relaţie pe termen lung”, a declarat David Lidington.

Uniunea Europeană a oferit Marii Britanii o perioadă de tranziție post-Brexit, ce se va încheia la 31 decembrie 2020, Regatul Unit fiind nevoit să respecte jurisdicția europeană. Cele două părţi vizează să ajungă la un acord până la finalul lunii martie, dar menţinerea unor divergenţe pe anumite subiecte îngrijorează mediul de afaceri.

Marea Britanie va părăsi oficial blocul comunitar la 29 martie 2019, la exact doi ani de la invocarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, care a declanşat procedura de ieşire a ţării din UE, iar perioada de tranziţie se va încheia la 31 decembrie 2020, dată ce coincide cu încheierea cadrului financiar multianual al UE 2014-2020. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.