Guvernul Bulgariei condamnă marșul neo-nazist ce s-a desfășurat sâmbătă în Sofia

Guvernul Bulgariei a condamnat marșul  extremei drepte de sâmbătă seara din Sofia la care au luat parte aproximativ 1000 de persoane. Executivul a catalogat evenimentele drept “inacceptabile”, notează EU Observer.

Foto: Twitter.com/Aleksej Demjanski

Naționaliștii și neo-naziștii bulgari și din afara țării au scandat în onoarea generalului Hristo Lukov, lider pro-nazist bulgar din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ministerul a precizat că marșul, autorizat de autorități, a fost “o manifestare a intoleranței reale”.

Sâmbătă seara peste o mie de militanți de extrema dreaptă îmbrăcaţi în negru au manifestat sâmbătă seară pe străzile oraşului Sofia, cu torţe în mâini.

Autorităţile locale au încercat să interzică marşul, care are loc în fiecare an de peste un deceniu, şi pe care guvernul îl consideră „ruşinos“, mai ales în contextul în care de la 1 ianuarie, Bulgaria asigură preşedinţia semestrială a Uniunii Europene. Dar organizatorii au obţinut de la tribunal dreptul de a manifesta. 

Participanţii la marş au strigat sloganuri precum „Libertatea sau moartea!“, „Toţi comuniştii în instanţă! Bulgaria ia o nouă cale naţionalistă!“ . 

One Response to Guvernul Bulgariei condamnă marșul neo-nazist ce s-a desfășurat sâmbătă în Sofia

  1. Irimia Arthur Alexandru 20/02/2018 at 12:27

    WPWW

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.