Guvernul vrea să demită miniştrii şi şefii de autorităţi care nu grăbesc absorbţia fondurilor UE

Miniştrii şi şefii de autorităţi de management care nu vor lua măsuri în perioada imediat următoare pentru a accelera ritmul de absorbţie a fondurilor UE şi a elimina problemele din acest proces vor fi demişi, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, preluat de Mediafax.

El a arătat că la şedinţa comitetului interministerial pentru fonduri UE au fost constatate o serie de elemente care “perturbă” procesul de absorbţie, precum viteza lentă de procesare a cererilor de rambursare şi incapacitate managerială în multe situaţii.

Au fost clarificate o serie de soluţii, dar principalul mesaj pe care l-a transmis premierul cu această ocazie este cel legat de prioritizarea procesului de absorbţie şi de faptul că nu mai este dispus să tolereze niciun fel de restanţe. A fost deja o solicitare ca, până la sfârşitul lunii martie, toate restanţele de evaluare să dispară, iar în cazul în care aceste lucruri nu se vor întâmpla până la următoarea şedinţă de evaluare, în săptămânile următoare, se poate ajunge inclusiv la demiterea celor responsabili – şefi de agenţii şi inclusiv şefi de ministere, ca să nu spun miniştri“, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

În şedinţa comitetului interministerial, premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a atenţionat pe miniştri şi şefii de autorităţi de management că îi consideră responsabili pentru absorbţia în acest an a şase miliarde euro din fondurile europene, ţintă stabilită anterior de Guvern.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  carieremedia.ro

One Response to Guvernul vrea să demită miniştrii şi şefii de autorităţi care nu grăbesc absorbţia fondurilor UE

  1. Pingback: Mihai Razvan Ungureanu: Avem nevoie de 6 miliarde de euro fonduri europene pentru a impulsiona economia | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.