Hackerii români atacă serverele Yahoo

yahoo-mail-desktop-inbox-message-listUn specialist în securitate susţine că a identificat o breşă în sistemul Yahoo făcută de hackerii români, cu ajutorul unei vulnerabilităţi numite Shellshock.

Potrivit Business Insider, care citează blogul lui Jonathan Hall, hackerii români au spart serverele Yahoo, folosind o vulnerabilitate din sistemele Linux şi Unix. Problema numită Shellshock există de peste 20 de ani, dar a fost descoperită abia în septembrie. Practic, dacă un hacker se foloseşte de această vulnerabilitate, poate avea acces la toate datele stocate acolo.

Hall a descoperit că domeniul WinZip.com e folosit de hackeri pentru a urmări alte domenii şi serverele care ar fi vulnerabile la acest bug. Hackerii români, dintre care unul identificat cu porecla de Piciu, au intrat în serverele Yahoo, căutând serverele Yahoo Games. Yahoo a confirmat că serverele sale au fost sparte şi că lucrează pentru ca incidentul să fie reparat.

Hall spune că Yahoo a refuzat să-l plătească, ceea ce poate explica de ce a publicat pe internet toate detaliile acestui hack.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.