Hannes Swoboda, PE: Basescu ar trebui sa dialogheze cu protestatarii

Liderul grupului socialistilor si democratilor (S&D) din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat, miercuri, la Strasbourg, ca presedintele Traian Basescu este, in opinia sa, un lider autoritar si ca ar fi bine daca acesta ar alege calea dialogului cu protestatarii si cu opozitia, relateaza Mediafax, potrivit HotNews

Swoboda, care a fost ales marti presedinte al grupului socialistilor si democratilor din cadrul Parlamentului European, le-a spus jurnalistilor romani ca autoritatile de la Bucuresti, inclusiv presedintele Traian Basescu, ar trebui sa dialogheze cu protestatarii care au iesit in strada in ultimele zile. Acesta a adaugat ca presedintele ar trebui sa vorbeasca cu protestatarii despre nevoile si ingrijorarile acestora si guvernantii ar trebui sa schimbe politica de reduceri bugetare drastice.

Austeritatea si nevoia de a face economii este una, insa este inacceptabil ca multi oameni saraci sa devina si mai saraci“, a adaugat Swoboda.

Swoboda considera ca presedintele Basescu, in special, ar trebui sa dialogheze cu protestarii, intrucat, printre misiunile unui lider politic se numara si aceea de a uni cetatenii unei tari, nu de a-i dezbina.

Intrebat daca si asupra Romaniei Parlamentul European ar putea initia o rezolutie, ca in cazul Ungariei, Swoboda a precizat ca vor exista niste audieri in PE despre situatia din Romania. Oficialul european si-a exprimat ingrijorarea ca pentru ce se intampla in Romania si despre protestele din ultimele zile.

Mai multe informatii puteti gasi aici.

Sursa articol: HotNews.ro
Sursa foto: ro.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.