Hodorkovski: Îi sunt recunoscător Angelei Merkel. Nu sunt ultimul deţinut politic din Rusia

M.B.KhodorkovskyFostul oligarh şi critic al Kremlinului, Mihail Hodorkovski, graţiat de Vladimir Putin, a declarat că nu se poate întoarce în Rusia din cauza unei condamnări în civil încă active, care îl obligă la plata a 550 de milioane de dolari, relatează AFP, potrivit Realitatea.net. El a mai subliniat că nu este ultimul deţinut politic din Rusia şi a precizat că îi este recunoscător Angelei Merkel, cancelarul Germaniei, pentru eliberare.

“Din punct de vedere juridic, condamnarea mea în civil în primul caz nu a fost ridicată. Este vorba despre o condamnare la plata a 550 de milioane de dolari şi, potrivit legii ruse, aceasta deschide posibilitate ca eu să nu pot primi autorizaţia de a părăsi ţara”, a declarat Hodorkovski la Berlin, în faţa jurnaliştilor ruşi, potrivit agenţiei Interfax.

Îi sunt foarte recunoscător Angelei Merkel, despre care am aflat abia aici că a avut un rol” în negocierile care au dus la acestă eliberare, a declarat el.

Hodorkovski a fost graţiat vineri de Vladimir Putin după zece ani de detenţie şi îmbarcat imediat într-un avion cu destinaţia Berlin.

Sursa: Realitatea.net
Foto: en.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.