IFC va stimula creditarea pentru IMM-uri, energie regenerabilă şi eficienţă energetică în România

euro-money2IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, acordă Garanti Leasing România un împrumut de 7 milioane de Euro pentru a sprijini intreprinderile mici şi, cu o alocare specială de 4 milioane de Euro, pentru a finanţa proiecte pentru eficienţa energetică şi energie regenerabilă.

Intreprinderile mici si mijlocii sunt critice pentru dezvoltarea economica a Romaniei si o finantare adecvata este esentiala pentru cresterea lor.„Finantarea IMM-urilor a fost una dintre prioritatile noastre in 2014”, a declarat Okan Yurtsever, Director General al Garanti Leasing, parte a Garanti Group Romania si a opta cea mai mare companie de leasing din tara, cu o cota de piata de 5,4 la suta. „Strategia noastra in lunile urmatoare este de a ne continua dezvoltarea sanatoasa, durabila, extinderea cotei de piata si diversificarea portofoliului nostru de active finantate, in acelasi timp concentrandu-ne asupra IMM-urilor si a sectorului public.”

Incepand cu anul 2003, IFC a asigurat 955 de milioane de dolari, prin investitii si angajamente partenere, pentru a finanta proiecte pentru eficienta energetica si energie regenerabila in Europa Centrala si de Est. Acesta este al treilea imprumut al IFC pentru o institutie Garanti Group in Romania ce are drept scop finantarea IMM-urilor si este primul adresat Garanti Leasing. In februarie 2012 si la inceputul acestui an, IFC a acordat Garanti Bank Romania doua imprumuturi in valoare totala de 57,5 milioane de Euro.

„Acesta este primul imprumut IFC adresat unei institutii financiare din Romania care vizeaza proiecte de eficienta energetica si energie regenerabila”, a declarat Ana Maria Mihaescu, sef al misiunii IFC in Romania. „Prin colaborarea cu Garanti Leasing Romania sprijinim fluxul de credit pentru intreprinderile mici si mijlocii si le incurajam investitiile in proiecte de eficienta energetica si energie regenerabila.”

Romania a devenit membra a IFC in 1990. De atunci, investitiile IFC in Romania au totalizat 2,5 miliarde de dolari, incluzand fondurile mobilizate de la partenerii nostri. Rolul IFC in Romania este in schimbare din perspectiva apartenentei tarii la UE si a disponibilitatii crescande de finantare privata. In Romania, IFC s-a concentrat pe agricultura, productie generala, infrastructura si sanatate. IFC a investit, de asemenea, pe pietele financiare ale tarii si depune eforturi pentru a imbunatati accesul la finantare al intreprinderilor mici din Romania.

 

.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.