Igor Dodon vrea să schimbe tricolorul Republicii Moldova cu un steag roșu

FOTO: presedinte.md

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că doreşte adoptarea prin lege a drapelului roşu ”cu cap de bour” – utilizat în trecut de Principatul Moldovei – şi renunţarea la actualul tricolor, care se aseamănă prea mult cu drapelul României.

De asemenea, preşedintele vrea introducerea în lista sărbătorilor a datei de 2 februarie ca ”Zi a Statalităţii Ţării Moldovei”, informează Digi24.ro.

”Primele date istorice despre Moldova vin din 1359. În acest an vom sărbători 658 de ani. Avem cu ce să ne mândrim, suntem un popor cu o istorie de secole. Data de 2 februarie 1365 este ziua când, în premieră, statalitatea Ţării Moldovei a fost recunoscută oficial. Este o dată istorică. Vin cu iniţiativa ca în ziua de 2 februarie să fie decorate personalităţi care au contribuit la statalitatea ţării noastre. Vin cu o propunere ca societatea civilă şi mediul academic să examineze două iniţiative: ca data de 2 februarie să fie introdusă în lista sărbătorilor oficiale. O variantă a denumirii ar fi: Ziua Statalităţii Ţării Moldovei. A doua iniţiativă este aprobarea prin lege a drapelului istoric al Ţării Moldovei: drapelul roşu cu cap de bour”, a declarat preşedintele moldovean Igor Dodon, potrivit Deschide.md.

Președintele moldovean a făcut acest anunţ cu ocazia acordării a cinci distincţii „Bogdan Întemeietorul”.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.