IMAGINEA ZILEI Cum a folosit Vladimir Putin mass-media rusă și diplomația fotbalului față de Donald Trump: Mingea este în terenul dvs., domnule președinte

Conferința comună de presă ce a urmat summit-ului premieră de la Helsinki dintre Donald Trump și Vladimir Putin a cuprins și un moment care a părut atent pregătit de delegația rusă, inclusiv cu sprijinul mass-mediei din Rusia și utilizat contextul Campionatului Mondial de fotbal recent găzduit de Federația Rusă și de turneul final pe care Statele Unite îl vor găzdui în anul 2026.

Mai întâi, un reporter al Russia Today a făcut referire la o declarație a șefului diplomației americane, Mike Pompeo, care a declarat că atunci când ”vorbim despre cooperarea siriană”, mingea este în ”terenul Rusiei”.

Domnule Putin, este adevărat? Și cum veți utiliza acest lucru, având mingea?”, a fost întrebarea reporterului.

Putin a răspuns, oferindu-i lui Donald Trump mingea oficială a Campionatului Mondial găzduit de Rusia: ”Vorbind despre – având mingea în curtea noastră în Siria – președintele Trump tocmai a menționat că am terminat cu succes Cupa Mondială de Fotbal. Vorbind despre fotbal de fapt, domnule președinte, vă voi da mingea și acum mingea este în curtea dumneavoastră. Cu atât mai mult că Statele Unite vor găzdui Cupa Mondială în 2026”.

Reacția președintelui SUA a părut una spontană.

Mulțumesc foarte mult. (…) Foarte frumos. (Mingea) va merge la fiul meu Barron. Nu avem nici o îndoială. De fapt, Melania, poftim”, a spus Trump și i-a dat mingea soției sale.

FOTO: Kremlin

Urmăriți și VIDEO & TEXT Summitul Donald Trump – Vladimir Putin de la Helsinki, la final. Cei mai importanți lideri ai planetei, dispuși să relanseze cooperarea ruso-americană

Reamintim că, primul summit dintre președinții SUA și Rusiei, desfășurat luni la Helsinki, s-a încheiat după peste patru ore de discuții în diferite formate – tete-a-tete, dejun de lucru și reuniune bilaterală extinsă – la capătul cărora Vladimir Putin a afirmat că ”era Războiului Rece este un lucru al trecutului îndepărtat”, în vreme ce Donald Trump s-a manifestat dispus să riște politic pentru a crea, alături de Rusia, stabilitatea în lume.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.