Important oficial german, întâlnire la București cu liderii PNL. Eurodeputatul Siegfried Mureșan: Cooperarea dintre partidele de dreapta din Europa este acum mai importantă decât oricând

Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Germaniei, Gunther Krichbaum, s-a aflat sâmbătă la București unde a discutat cu președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban și reprezentanții PNL despre cooperarea dintre partidele de centru-dreapta din Uniunea Europeană și pregătirea alegerilor europene de anul viitor, a anunțat Siegfried Mureșan, eurodeputat PNL și purtător de cuvânt al Partidului Popular European.

Astăzi ne-am întâlnit la București cu președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Germaniei. Am discutat despre pregătirea alegerilor europarlamentare și despre soluțiile pe care oamenii le așteaptă în următorii ani. Cooperarea dintre partidele de dreapta din Europa este acum mai importantă decât oricând”, a detaliat Mureșan, pe pagina sa de Facebook, în condițiile în care alegerile europene de anul viitor vor avea loc în perioada 23-26 mai, în timpul președinției României la Consiliul UE.

La întrevedere a luat parte și eurodeputatul Cristian Bușoi.

Vizita lui Krichbaum la București, un membru important al partidului cancelarului Angela Merkel, survine la câteva zile după ce președintele PNL Ludovic Orban s-a aflat, pe 14 mai, la Berlin pentru o întrevedere cu Angela Merkel și cu importanți oficiali germani. Din delegația PNL au făcut parte secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, purtătorul de cuvânt al PPE, Siegfried Mureşan, vicepreşedinţii PNL Vlad Nistor şi Cristian Buşoi (europarlamentar), cât și europarlamentarul Daniel Buda.

Urmăriți și LIVE VIDEO&TEXT ora 16:00 Interviu cu președintele PNL, Ludovic Orban. Liderul opoziției de la București, întâlniri la Bruxelles cu personaje cheie din PPE

Gunther Krichbaum este un om politic familiarizat cu evoluțiile României în Uniunea Europeană. Anul trecut, de pildă, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag i-a adresat o scrisoare lui Jean Claude Juncker pentru a-l convoca pe premierul de atunci Sorin Grindeanu la Bruxelles și  a-i solicita retragerea Ordonanței 13 privind codurile penale.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.