Înalt oficial german cere forțelor navale să nu mai participe la misiuni ale NATO sau UE

Comisarul pentru Forțele Apărării din Parlamentul german (Bundestag), Hans-Peter Bartels a cerut Marinei germane să stopeze detașarea fregatelor în misiuni ale NATO, UE sau ONU. Acesta a completat că Marina germană nu are suficiente nave, informează Deutsche Welle.

Foto: Wikipedia

În viziunea acestuia, Germania ar trebui să se gândească de două ori înainte de a se alătura misiunilor navale ale NATO, Uniunii Europene sau Națiunilor Unite.

Într-un interviu publicat duminică de Bild am Sonntag, Bartels a acuzat birocrația și gestionarea defectuoasă pentru lipsa fregatelor disponibile.

Marina va rămâne în curând fără nave operaționale“, a declarat politicianul social-democrat (SPD).

Bertels a spus că o lipsă a pieselor de schimb pentru navele marinei germane ar conduce probabil la andocări mai lungi în șantierele navale.

“Exista prea multe responsabilitati administrative, o lipsa de personal si, uneori, companiile care se ocupă cu repararea navelor doresc să se agațe cât mai mult posibil de un ordin primit”, a avertizat acesta.

”Șase din cele 15 fregate ale noastre au fost retrase, dar niciuna dintre fregatele F125 nu a fost lansate la apă”, a mai spus Bartels.

Dintre numeroasele sale misiuni, Marina germană a participat la misiuni de-a lungul Mării Meediterane, din nordul Africii până în Europa, din mai 2015, ca parte a unei operațiuni a UE numită “Sophia”. Misiunea urmează să se desfășoare până la sfârșitul anului 2018.

Cu aproape 100 de nave, Marina germană joacă un rol chele în sprijinirea misiunilor NATO și ONU de-a lungul globului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.