Increderea romanilor in Uniunea Europeana a crescut cu 7% in 2013

comisia-europeanaIncrederea romanilor in leadershipul Uniunii Europene a crescut 7% in 2013, in comparatie cu 2012, pana la 46% din totalul populatiei, iar o crestere si mai pronuntata se inregistreaza in randul tinerilor (15 – 30 de ani), unde increderea a crescut cu 10%, pana la 57%, potrivit unui sondaj realizat de Gallup la nivel european, arată HotNews.ro.

Cresterea semnificativa a aderentei romanilor la UE vine pe fondul unor campanii mediatice si politice negative la adresa unor valori europene sau figuri reprezentative ale Uniunii Europene. Printre cei vizati de aceste campanii ii amintim pe Jose Barroso si Angela Merkel (vara anului 2012) sau, cel mai recent, europarlamentarul Elmar Brok.

La nivel european, scaderi marcante se inregistreaza in tarile care au beneficiat de pachete de sustinere financiara – Portugalia (31%), Spania (27%), Cipru (21%) sau Grecia (19%). Cifre reduse se inregistreaza si in Marea Britanie (doar 27% dintre britanici aproba leadershipul european), Cehia (30%) sau Suedia (30%).

La polul opus se afla Luxemburg (unde 67% din populatie aproba leadershipul european), Germania (59%) si Belgia (56%).

Un procent mai mare de sustinere fata de politicile europene se inregistreaza in randul tinerilor.

Sondajul a fost efectuat telefonic sau direct pe un esantion de circa 1.000 de adulti, cu varsta mai mare de 15 ani, pe tara si pe an, in perioada aprilie – iulie.

SursaHotNews.ro

One Response to Increderea romanilor in Uniunea Europeana a crescut cu 7% in 2013

  1. Pingback: Increderea romanilor in Uniunea Europeana a crescut cu 7% in 2013 | Radio GRADO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.