Institutul European din România lansează o nouă serie de Studii de Strategie şi Politici – SPOS 2015, 22 martie

rp_sigla-ier-300x300.jpgInstitutul European din România organizează în data de 22 martie 2016 conferinţa de lansare a seriei de Studii de Strategie și Politici realizate în cadrul proiectului SPOS 2015. 

La eveniment vor participa reprezentanţi oficiali ai Administrației Prezidențiale, ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Institutului European din România, precum şi reputaţi experţi şi analişti în domeniile: afaceri europene, financiar-economic, securitate și politică externă.

Seria de Studii de Strategie şi Politici (SPOS) realizate de IER are ca scop furnizarea unor elemente pentru fundamentarea politicilor postaderare şi a poziţiilor României vizând construcţia europeană. În anul 2015, în cadrul acestui proiect au fost realizate cinci studii, care au abordat arii tematice diferite, relevante pentru evoluţia României în context european. Cercetările au urmărit furnizarea unor elemente de fundamentare a politicilor în domenii precum: combaterea euroscepticismului, extremismului/radicalizării și consolidarea încrederii în valorile europene, cooperarea transfrontalieră între România și Ucraina, respectiv între România și Republica Moldova, industriile creative și potențialul lor de creștere în România, planul de investiţii al Comisiei Juncker, noile măsuri de combatere a fenomenului terorist și impactul acestora asupra liberei circulații. 

Participarea la eveniment se face pe bază de invitaţie, în limita locurilor disponibile. Conferinţa se va desfăşura în limba română.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact din cadrul IER este doamna Florentina Costache, tel: 021 314.26.96 (97), fax: 021 314.26.66, e-mail: florentina.costache@ier.ro.

 

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.