Connect with us

Alin Mituța

INTERVIU Eurodeputatul Alin Mituța: România este în cel mai bun moment al istoriei sale, ca membru al UE și al NATO, cu acces la o sumă fără precedent de 80 de miliarde de euro în următorii 7 ani

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Eurodeputatul Alin Mituța (USR-PLUS & Renew Europe) are ca obiectiv pentru toamna anului 2021 să pregătească al 11-lea raport care va trata problema sănătății și a felului în care se pot folosi mai bine banii europeni în acest domeniu și va începe efectiv munca în cadrul Conferinței privind Viitorul Europei, pregătind în acest sens inclusiv o caravană prin țară în care va discuta cu studenți, fermieri, antreprenori, aleși locali și cetățeni despre viitorul Uniunii Europene.

Membru cu drepturi depline în Comisia pentru control bugetar, în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și în cadrul Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, Alin Mituța a vorbit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru CaleaEuropeană.ro despre Conferința privind Viitorul Europei, despre accesul la sănătate în UE, cât și despre situația agriculturii din România. Mai mult, eurodeputatul a abordat și subiectul subreprezentării românilor în funcțiile de conducere ale instituțiilor UE.

Au fost 6 luni de mandat foarte intense. Am reușit să trec prin comisiile parlamentare și prin plen 10 rapoarte importante pentru care am fost raportor al Parlamentului sau al grupului Renew și care au tratat teme importante precum crearea noului Program Anti-Fraudă al UE, supervizarea activității unor instituții ca Banca Europeană de Investiții, Serviciul European de Acțiune Externă, Comitetul Regiunilor șamd. De asemenea, am fost desemnat membru în plenul Conferinței privind Viitorul Europei și am coordonat manifestul și poziția delegației noastre în acest exercițiu important. Am avut mai multe inițiative legate de reprezentarea românilor în instituțiile europene și am inițiat demersuri pentru stoparea reținerilor ilegale ale europenilor în centre britanice de detenție, care au dus în final la stoparea acestei practici de către guvernul britanic. Pe lângă acestea, am contribuit la câteva zeci de rapoarte pe diverse teme, la care am depus în total peste 700 de amendamente care protejează interesele agricultorilor români, care cer introducerea de cursuri de educație civică europeană în școli, șamd,”, a transmis Alin Mituța. 

Făcând trimitere la rolul Parlamentului European în Conferința privind Viitorul Europei, eurodeputatul român a subliniat că Parlamentul este inițiatorul moral al acestei Conferințe, iar, formal, rolul Parlamentului European este foarte bine definit, având reprezentanți în Boardul Executiv al Conferinței și în Adunarea Plenară, fiind pe picior de egalitate cu celelalte două instituții europene.

„Parlamentul, mai ales prin vocea grupului Renew Europe, a fost cel care a insistat ca această Conferință să aibă loc, atunci când părea că e pe cale să devină un proiect abandonat. Pe lângă asta, rolul Parlamentului, prin intermediul membrilor săi, este să disemineze cât mai mult informația despre Conferință în rândul cetățenilor, sarcină pe care încercăm să o îndeplinim cât mai bine cu putință”, a mai spus el. 

Alin Mituța a amintit că etapele cele mai importante ale Conferinței se vor desfășura în toamna și iarna acestui an, atunci când se vor desfășura Agorele cetățenești. Potrivit acestuia, începând cu luna septembrie Agorele vor aduna cetățeni din toată Europa, aleși aleatoriu. În aceste Agore, cetățenii vor avea ocazia să facă propuneri de reformă pe care le vor putea prezenta mai apoi Adunării plenare.

„Ne vom întruni în aceste Adunări plenare de câte ori va fi nevoie în toamna și iarna acestui an și chiar în anul următor pentru a definitiva câteva concluzii privind viitorul Europei, alături de cetățeni. Apoi, un raport final va putea fi prezentat în primăvara lui 2022. În paralel cu aceste întâlniri mai oficiale, vor fi peste tot în Europa evenimente sub egida Conferinței organizate fie de instituții publice, fie de societatea civilă sau chiar de cetățeni. De altfel, astfel de evenimente se petrec peste tot în Europa chiar acum și îi invit pe cititorii acestui text să intre pe www.futureu.europa.eu să afle cum pot participa sau cum pot organiza evenimente. Sper că această Conferință să devină un moment definitoriu pentru viitorul Uniunii. Dar pentru a avea succes trebuie să îi ascultăm pe cetățeni și să preluăm forța argumentelor lor. Nu e suficient să îi invităm să vorbească, să-i auzim, iar mai apoi să trecem mai departe, fără ca nimic semnificativ să se întâmple”, a precizat el.

Întrebat despre modul în care poate fi asigurat accesul la servicii de sănătate de calitate pentru cetățenii României și cum poate România să ajungă la un sistem de sănătate performant, europarlamentarul a răspuns că într-o Uniune cu o piață unică integrată este anormal să nu existe încă o politică de sănătate europeană. 

„Acesul la sănătate în UE nu trebuie să mai depindă de codul poștal ci ar trebui să fie garantat pe tot teritoriul Uniunii, la standarde similare. Tocmai de aceea, una din prioritățile mele în Conferința privind Viitorul Europei este să avansăm Uniunea Sănătății prin care UE să finanțeze infrastructura sanitară, să stabilească standarde minime de calitate a serviciilor medicale peste tot în Uniune sau să fie mai bine pregătită pentru crize majore precum pandemiile”, a detaliat Alin Mituța. 

De asemenea, acesta a reamintit că deja a fost făcut un prim pas important prin actualul program EU4Health care aduce o sumă record alocată sănătății, de 5.1 miliarde de euro, comparat cu 499 milioane alocate programului precedent, fiind o oportunitate uriașă pentru România de a micșora decalajul de infrastructură spitalicească, cel tehnologic și cel al forței de muncă din domeniu. 

„Totodată, în Parlamentul European sunt membru al comisiei speciale de luptă împotriva cancerului, unde lucrăm la adoptarea unui plan european de combatere a cancerului, care merge în direcția armonizării standardelor în sănătate, dar și a cooperării între statele membre atât în cercetare și diagnosticare cât și în tratament”, a adăugat deputatul european. 

Recent, Parlamentul European a votat propunerile eurodeputatului care privesc crearea unui mecanism permanent de implicarea a cetățenilor în deciziile Uniunii Europene, introducerea cursurilor despre UE în școli și crearea unei olimpiade europene. În interviul acordat, Alin Mituța a declarat că votul din Parlamentul European a fost un pas foarte important pentru a transforma aceste propuneri în realitate, devenind propuneri oficiale ale Parlamentului, care acum vor trebui să fie analizate de Comisia Europeană, care poate veni cu propuneri legislative concrete. Mai departe Conferința privind Viitorul Europei este un instrument la fel de important pentru a avansa aceste obiective.

„Atât mecanismul structurat de consultare cât și introducerea cursurilor despre UE în școli sunt două priorități pe care le voi promova ca membru al plenarei Conferinței. Îmi doresc ca la finalul acestui proces, aceste idei să fie printre reformele propuse în raportul Conferinței privind Viitorul Europei. Atât mecanismul, cât și educația despre UE nu sunt reforme dificil de implementat și nu necesită schimbări de tratate sau schimbări legislative complicate. E necesară doar voință politică la nivel european pentru a le vedea transformate în realitate. Iar Conferința privind Viitorul Europei este o ocazie bună de a canaliza această voință politică spre reforme care să aducă cetățenii mai aproape de Uniune, așa cum ar face-o atât introducerea mecanismului de consultare cât și introducerea de cursuri despre UE în toate școlile europene”, a detaliat el. 

În legislativul european Mituța activează în calitate de membru cu drepturi depline în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală. Întrebat care sunt pașii de urmat pentru ca agricultura din România să fie modernizată și cum pot fi sprijiniți tinerii fermieri, acesta subliniat că România are aproximativ 33% din totalul fermelor din Uniunea Europeană, în care lucrează 17% din forța de muncă agricolă a Uniunii, agricultura românească fiind una polarizată, cu o agricultură la scară mică, de subzistență, neconectată la piață, și o agricultură relativ modernă și performantă, care se practică în ferme mari dar care este foarte limitată.

Conform europarlamentarului, problemele structurale, producția preponderent vegetală, dar și gradul redus de organizare între fermieri, fac ca mare parte a agriculturii românești să fie mai puțin competitivă față de alte state europene.

Sunt multe lucruri de făcut. Trebuie să producem mărfuri cu valoare adăugată mai mare, lucru care ar putea să reechilibreze și balanța comercială a României. Dar pentru asta este nevoie atât de măsuri țintite pentru creșterea forței comerciale a producătorilor autohtoni, cât și de o mai bună organizare între fermieri. Pe lângă asta, este nevoie și de o revizuire a politicilor actuale de sprijin, de investiții serioase în agricultură și industrie alimentară și de facilitare a accesului la finanțare, fie că vorbim de fonduri europene sau de ajutoare de stat. Vom avea în curând și noile reguli de aliniere la Pactul Verde și generate din Strategia de la Fermă la Consumator care pot fi oportunități pentru agricultura din România, dacă vom ști cum să profităm de ele”, a transmis deputatul european. 

În continuare, Alin Mituța a făcut trimitere la tinerii fermieri, amintind că de curând s-a ajuns la un nou acord politic pentru noua Politică Agricolă Comună, după 3 ani de negocieri, acord care vine și cu vești bune pentru aceștia: „Tinerii fermieri vor beneficia de o alocare de 3% din ambii piloni (din subvenții și bani pentru dezvoltare rurală), bani care vor merge către programe de sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, către finanțarea pentru investiții sau pentru proiecte de afaceri în agricultură, silvicultură sau diversificare în alte domenii din mediul rural. 3% nu pare mult, dar reprezintă totuși o majorare fata de bugetul precedent (2%), dintr-un buget total de peste 330 de miliarde de euro”

În cadrul interviului, eurodeputatul a punctat și problema subreprezentării românilor în funcțiile de conducere ale instituțiilor UE în prezent, declarând că a solicitat prin rapoartele la care a lucrat și prin amendamentele pe care le-a depus, ca SEAE, Comisia și alte instituții să regleze urgent această problemă de subreprezentare.

În primul rand trebuie să cerem să se respecte regulamentele, unde este stipulat că trebuie să existe o corelație între staff-ul instituțiilor și ponderea statelor membre, respectând bineînțeles criteriul competenței. România este al șaselea stat membru ca mărime din UE și acest lucru trebuie sa fie vizil și în instituțiile europene. Realitatea e alta. În Serviciul European de Acțiune Externă doar trei funcții de management sunt ocupate de români dintr-un total de 267. Dar SEAE nu este singurul caz. Aș mai menționa și Comisia Europeană, unde nu există un singur cetățean român care ocupă o poziție de Director-General, în timp ce prezența cetățenilor români în alte funcții de management sunt, de asemenea, foarte scăzute”, a explicat el. 

Mai mult, acesta a inițiat și o scrisoare oficială în acest sens, semnată de toți europarlamentarii români. „Problema însă nu se va rezolva peste noapte. Eu voi fi până în 2024 raportor al grupului Renew pentru Serviciul European de Acțiune Externă și pentru alte instituții și voi urmări îndeaproape schimbările în politica de personal, dar este nevoie și de implicarea autorităților române. Sunt necesare eforturi pro-active, la cel mai înalt nivel, pentru a cere și a promova o reprezentare corectă a românilor în instituțiile europene”, a adăugat Alin Mituța. 

În final, deputatul european a vorbit despre oportunitățile pentru dezvoltarea României, bunăstarea românilor și consolidarea poziției României în cadrul UE, precizând că țara noastră este de departe în cel mai bun moment al istoriei sale, ca membru al Uniunii Europene, al NATO, cu acces la o sumă fără precedent, de 80 de miliarde de euro în următorii 7 ani.

Este marea noastră oportunitate de a face un salt de dezvoltare care să ne aducă mai rapid decât speram la media Uniunii Europene. Pentru a ajunge acolo nu va fi de ajuns doar să absorbim banii europeni contabilicește, ci să folosim acești bani pentru a face reforme structurale, fie că vorbim de reforma administrației publice, de reforma în sănătate, în educație, de reforma pensiilor, inclusiv eliminarea pensiilor speciale, sau de dezvoltarea infrastructurii. Și mai mult decât atât, trebuie să ne pregătim economia pentru marile transformări ale deceniilor care vin și anume transformarea digitală și cea ecologică. România are avantaje comparative pentru a fi printre țările care pot fi în avangarda acestor transformări, dar pentru asta avem nevoie de curaj, de viziune și de o majoritate guvernamentală pro-europeană stabilă, care să nu devieze țara către capcanele populismului și naționalismului. Sunt convins că putem deveni o țară din avangarda UE, dacă vom reuși să facem aceste reforme și să navigăm cu succes prin aceste transformări sistemice”, a conchis eurodeputatul.     

Alin Mituța este membru al Parlamentului European, din partea delegației USR-PLUS, de la începutul anului 2021. La începutul lunii iunie a fost numit în calitate de membru al delegației Parlamentului European la plenara Conferinței privind viitorul Europei, ce a avut loc pe 19 iunie, fiind unul dintre cei trei români care gestionează această responsabilitate.

În legislativul european, Mituța activează în calitate de membru cu drepturi depline în Comisia pentru control bugetar, în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și în cadrul Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova (D-MD). De asemenea, este membru supleant al Comisiei pentru afaceri constituționale (AFCO), al Comisiei pentru dezvoltare regională (REGI), al Comisiei ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) și al Comisiei speciale combaterea cancerului (BECA).

 

Alin Mituța

Eurodeputatul Alin Mituța a lansat un Ghid al Fondurilor Europene pentru perioada 2021-2027, dedicat actorilor locali din mediul urban și rural din România

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Eurodeputatul Alin Mituța (USR-PLUS & Renew Europe) a lansat sâmbătă, 18 septembrie un Ghid al Fondurilor Europene pentru perioada 2021-2027, dedicat actorilor locali din mediul urban și rural din România, de la instituții publice, până la mediul privat și ONG-uri.

„Ghidul prezintă o imagine ușor de cuprins a tuturor oportunităților de finanțare de la Uniunea Europeană, sub forma unei Carte Integrate (poster format A1), o imagine disponibilă într-un format prietenos și ușor de folosit”, a scris deputatul european, pe Facebook.

Potrivit lui Alin Mituța, ghidul are scopul de a ajuta beneficiarii fondurilor europene, în special administrațiile publice locale, dar și ceilalți actori urbani și rurali, să poată avea o viziune integrată asupra posibilităților de finanțare pentru perioada 2021-2027, pentru a nu rata nicio șansă de dezvoltare.

Ghidul poate fi accesat aici.

Mai mult, eurodeputatul a lansat sâmbătă la București o caravană denumită „Cu Europa ajungem departe”,  printr-un eveniment cu liderul grupului Renew Europe, Dacian Cioloş, președinta Senatului, Anca Dragu, eurodeputatul Ramona Strugariu și Oana Țoiu. 

Continue Reading

Alin Mituța

Eurodeputatul Alin Mituța a votat în plenul PE un raport care cere Comisiei Europene să ia măsuri legislative pentru a oferi condiții de muncă mai bune lucrătorilor de pe platformele online

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Eurodeputatul Alin Mituța (USR-PLUS & Renew Europe) a votat miercuri în plenul Parlamentului European de la Strasbourg un raport prin care cere Comisiei Europene să ia măsuri legislative pentru a oferi condiții de muncă mai bune lucrătorilor de pe platformele online.

„Raportul pentru lucrători solicită protecție socială (inclusiv asigurarea de sănătate și de invaliditate), dreptul la compensații în caz de accidente de muncă și boli profesionale și mai multă transparență – atribuirea sarcinilor, stabilirea prețurilor și orice modificări ale acestora ar trebui explicate într-un mod inteligibil, comunicate clar și actualizate”, a scris Alin Mituța, pe Facebook. 

Potrivit eurodeputatului, raportul pentru lucrătorii platformelor online solicită, de asemenea, acces la învățarea pe tot parcursul vieții echivalent cu dreptul lucrătorilor din economia tradițională, iar timpul de așteptare și timpul disponibil pe platformă să fie calculat ca timp de lucru.

„Munca pe platforme online (Uber, Bolt, Airbnb, Glovo, Foodpanda, etc) devine din ce în ce mai populară, cu aproximativ 11% din cetățenii europeni aflați pe piața muncii declarând că au furnizat deja servicii prin intermediul unei platforme.

Acest tip de muncă aduce o mulțime de noi oportunități pentru lucrători, clienți și companii, dar în același timp, lucrătorii se confruntă cu condiții de muncă precare”, a mai spus el.

Mai mult, eurodeputatul a subliniat că accesul la protecție socială este anevoios sau în multe cazuri lipsește, iar orarele și veniturile sunt fragmentate și imprevizibile.

„Știm cu toții cât de important e să ținem pasul cu evoluțiile tehnologice, la fel trebuie să modernizăm și legislația și sistemele de securitate socială. Comisia Europeană va veni în curând cu inițiative legislative care vor trebui să ia în considerare toate aceste aspecte incluse în raport”, a conchis Alin Mituța. 

În context, Comisia Europeană a lansat în februarie prima etapă a consultării partenerilor sociali europeni cu privire la modalitățile de îmbunătățire a condițiilor de muncă pentru persoanele care lucrează prin intermediul platformelor digitale. 

Evoluțiile și caracterul transfrontalier al platformelor digitale au evidențiat și mai mult necesitatea unei inițiative a UE de îmbunătățire a condițiilor de muncă ale persoanelor care lucrează prin intermediul acestor platforme.

Continue Reading

Alin Mituța

Eurodeputatul Alin Mituța lansează Caravana „Cu Europa ajungem departe”: Voi lua concluziile la care vom ajunge și le voi duce în Conferința privind Viitorul Europei

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Conferința privind Viitorul Europei este ocazia pe care cetățenii români o au pentru a spune direct, pentru prima dată de când sunt membrii ai marii familii a Uniunii, ce vor de la Europa, a transmis eurodeputatul Alin Mituța (USR-PLUS & Renew Europe).

„Sunt membru al adunării plenare a acestei Conferințe și de sâmbătă voi porni o caravană prin țară, în care mă voi întâlni cu studenți, tineri, fermieri, antreprenori, autorități locale și naționale și cetățeni, pentru a asculta care sunt așteptările lor de la Europa. Voi lua concluziile la care vom ajunge după zecile de opriri de pe traseu și le voi duce în Conferința privind Viitorul Europei pentru ca vocea și dorințele noastre colective să fie auzite”, a scris deputatul european, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit eurodeputatului, lansarea Caravanei “Cu Europa ajungem departe” va fi sâmbătă, la București, unde se va lansa și Ghidul fondurilor europene care va acoperi toate fondurile disponibile pentru România în următorii 7 ani.

Astfel, sâmbătă, 18 septembrie, caravana va fi lansată la București, printr-un eveniment cu liderul grupului Renew Europe, Dacian Cioloş, președinta Senatului, Anca Dragu, eurodeputatul Ramona Strugariu și Oana Țoiu, președinta Comisiei pentru muncă și protecție socială.

„După-amiază continuăm la Râmnicu Vâlcea unde voi lansa biroul local și voi merge în piața centrală pentru a vorbi cu oamenii”, a adăugat Alin Mituța.

Mai mult, duminică, eurodeputatul va merge la Novaci, unde va discuta cu producătorii locali despre înregistrarea brânzei de Novaci ca produs european cu indicație geografică protejată, alături de experți de în domeniu, iar luni la merge la liceul din Novaci, unde va sta de vorba cu elevii despre Europa.

„Apoi ajung la Târgu Jiu, unde lansez audiențele la biroul local. Luni după-amiază vorbim despre protejarea patrimoniului cultural, la Băile Herculane cu Asociația LOCUS. Marți voi fi la Timișoara, unde discutăm despre oportunități de finanțare europeană și rolul autorităților locale în Conferința privind Viitorul Europei, alături de Dominic Fritz, Dacian Cioloş și Dragoș Pîslaru”, a mai spus el. 

Miercuri, deputatul european va inaugura biroul local din Alba Iulia, unde va  avea o și dezbatere despre dezvoltare urbană prin fonduri europene, cu Dragoș Pîslaru, Mihail David și Ionela Paven, iar joi, va merge la Brașov, unde va discuta  despre protejarea mediului și Pactul Verde European, cu Allen Coliban și George Catean.

La finalul săptămânii viitoare, Alin Mituța va ajunge la Târgu Mureș unde va inaugura noul său birou local, apoi va avea o dezbatere despre sănătate cu Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă și Irina Sorescu.

„Sâmbătă voi fi la Sibiu, unde închei caravana participând la Future of Europe Youth Summit. Detalii complete despre toate aceste opriri vor urma în curând.Abia aștept să ne întâlnim!”, a conchis eurodeputatul.

Alin Mituța a fost numit membru al delegației Parlamentului European la plenara Conferinței privind viitorul Europei, ce a avut loc pe 19 iunie, fiind unul dintre cei trei români care gestionează această responsabilitate.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
POLITICĂ2 hours ago

Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal: Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor

INDIA4 hours ago

Liderii SUA, Japoniei, Indiei și Australiei pledează pentru o regiune indo-pacifică ”fără a fi intimidată de presiuni” și își asumă să ”își dubleze eforturile pentru a fi o forță pentru securitatea regională”

MAREA BRITANIE5 hours ago

MAE: De la 1 octombrie, românii nerezidenți vor putea intra în Regatul Unit exclusiv în baza pașaportului valabil

U.E.5 hours ago

Premierul Viktor Orban apreciază că Balcanii vor reprezenta ”următoarea mare oportunitate” pentru Uniunea Europeană: Progresul economic al UE va veni din această regiune

CONSILIUL EUROPEAN7 hours ago

Charles Michel critică de la tribuna ONU ”actele de război împotriva mediului înconjurător”: Omenirea trebuie să semneze ”un tratat de pace cu planeta noastră”

INTERNAȚIONAL7 hours ago

Criza submarinelor: Boris Johnson încearcă să redreseze relațiile franco-britanice și îi propune lui Emmanuel Macron o ”restabilire a cooperării”. Președintele Franței, răspuns glacial: Aștept propunerile

Dacian Cioloș8 hours ago

Conferința privind viitorul Europei: Liderul Renew Europe, Dacian Cioloș, consideră că UE are nevoie de un președinte ales de cetățenii europeni: Va avea mai multă legitimitate în reprezentarea UE

POLITICĂ10 hours ago

Criza submarinelor: Președintele PMP, Cristian Diaconescu: O criză comercială, cum este cea provocată de Franța, nu poate declanșa așteptări geopolitice

S&D11 hours ago

Miniștrii muncii din PES: Uniunea Europeană trebuie să combată dezechilibrele sociale. Bunăstarea este un indicator vital pentru politici de succes

GENERAL12 hours ago

România a găzduit prima ediție a Săptămânii Mondiale a Francofoniei Științifice. Ministrul Sorin Cîmpeanu, ales președinte al celei mai mari organizații academice internaționale, Agenția Universitară a Francofoniei

POLITICĂ2 hours ago

Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal: Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor

ONU3 days ago

În primul discurs la ONU, Maia Sandu cere retragerea trupelor Rusiei din Transnistria și anunță că a început curățarea Republicii Moldova de regimurile corupte

Dragoș Pîslaru3 days ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru: Cel mai optimist scenariu pentru aderarea României la zona euro ar fi în 2028

ONU3 days ago

Klaus Iohannis, la ONU: România susține rolul de lider al Uniunii Europene în materie de schimbări climatice

INTERVIURI3 days ago

INTERVIU Președinta Fondului de Investiții al celor Trei Mări: Înființarea fondului, posibilă prin cooperarea cu România. Este esențial să prezentăm investitorilor întreaga regiune prin fiecare țară în parte

ONU4 days ago

Klaus Iohannis, de la tribuna ONU: Valorile democratice și ordinea bazată pe reguli, fundamente ale unui viitor mai bun. Conflictele prelungite din vecinătatea României continuă să amenințe securitatea Europei

INTERNAȚIONAL4 days ago

Joe Biden invocă, în primul său discurs la ONU, “alianța sacră NATO” și “parteneriatul fundamental cu UE”: Suntem în zorii unui deceniu decisiv. Începem o nouă eră de diplomaţie neobosită

INTERVIURI5 days ago

INTERVIU Ministrul adjunct de externe al Poloniei: România și Polonia sunt liderii principali ai Inițiativei celor Trei Mări. Trebuie să fim o parte mai puternică a UE

INTERVIURI1 week ago

Comisarul European Adina Vălean, despre rolul tinerilor în Conferința pentru Viitorul Europei: Ideile lor reprezintă o valoare adăugată

INTERVIURI1 week ago

INTERVIU Comisarul european pentru transporturi Adina Vălean: Proiectele europene necesită o guvernanță stabilă

Team2Share

Trending