Connect with us

Alin Mituța

INTERVIU Eurodeputatul Alin Mituța: România este în cel mai bun moment al istoriei sale, ca membru al UE și al NATO, cu acces la o sumă fără precedent de 80 de miliarde de euro în următorii 7 ani

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Eurodeputatul Alin Mituța (USR-PLUS & Renew Europe) are ca obiectiv pentru toamna anului 2021 să pregătească al 11-lea raport care va trata problema sănătății și a felului în care se pot folosi mai bine banii europeni în acest domeniu și va începe efectiv munca în cadrul Conferinței privind Viitorul Europei, pregătind în acest sens inclusiv o caravană prin țară în care va discuta cu studenți, fermieri, antreprenori, aleși locali și cetățeni despre viitorul Uniunii Europene.

Membru cu drepturi depline în Comisia pentru control bugetar, în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și în cadrul Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, Alin Mituța a vorbit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru CaleaEuropeană.ro despre Conferința privind Viitorul Europei, despre accesul la sănătate în UE, cât și despre situația agriculturii din România. Mai mult, eurodeputatul a abordat și subiectul subreprezentării românilor în funcțiile de conducere ale instituțiilor UE.

Au fost 6 luni de mandat foarte intense. Am reușit să trec prin comisiile parlamentare și prin plen 10 rapoarte importante pentru care am fost raportor al Parlamentului sau al grupului Renew și care au tratat teme importante precum crearea noului Program Anti-Fraudă al UE, supervizarea activității unor instituții ca Banca Europeană de Investiții, Serviciul European de Acțiune Externă, Comitetul Regiunilor șamd. De asemenea, am fost desemnat membru în plenul Conferinței privind Viitorul Europei și am coordonat manifestul și poziția delegației noastre în acest exercițiu important. Am avut mai multe inițiative legate de reprezentarea românilor în instituțiile europene și am inițiat demersuri pentru stoparea reținerilor ilegale ale europenilor în centre britanice de detenție, care au dus în final la stoparea acestei practici de către guvernul britanic. Pe lângă acestea, am contribuit la câteva zeci de rapoarte pe diverse teme, la care am depus în total peste 700 de amendamente care protejează interesele agricultorilor români, care cer introducerea de cursuri de educație civică europeană în școli, șamd,”, a transmis Alin Mituța. 

Făcând trimitere la rolul Parlamentului European în Conferința privind Viitorul Europei, eurodeputatul român a subliniat că Parlamentul este inițiatorul moral al acestei Conferințe, iar, formal, rolul Parlamentului European este foarte bine definit, având reprezentanți în Boardul Executiv al Conferinței și în Adunarea Plenară, fiind pe picior de egalitate cu celelalte două instituții europene.

„Parlamentul, mai ales prin vocea grupului Renew Europe, a fost cel care a insistat ca această Conferință să aibă loc, atunci când părea că e pe cale să devină un proiect abandonat. Pe lângă asta, rolul Parlamentului, prin intermediul membrilor săi, este să disemineze cât mai mult informația despre Conferință în rândul cetățenilor, sarcină pe care încercăm să o îndeplinim cât mai bine cu putință”, a mai spus el. 

Alin Mituța a amintit că etapele cele mai importante ale Conferinței se vor desfășura în toamna și iarna acestui an, atunci când se vor desfășura Agorele cetățenești. Potrivit acestuia, începând cu luna septembrie Agorele vor aduna cetățeni din toată Europa, aleși aleatoriu. În aceste Agore, cetățenii vor avea ocazia să facă propuneri de reformă pe care le vor putea prezenta mai apoi Adunării plenare.

„Ne vom întruni în aceste Adunări plenare de câte ori va fi nevoie în toamna și iarna acestui an și chiar în anul următor pentru a definitiva câteva concluzii privind viitorul Europei, alături de cetățeni. Apoi, un raport final va putea fi prezentat în primăvara lui 2022. În paralel cu aceste întâlniri mai oficiale, vor fi peste tot în Europa evenimente sub egida Conferinței organizate fie de instituții publice, fie de societatea civilă sau chiar de cetățeni. De altfel, astfel de evenimente se petrec peste tot în Europa chiar acum și îi invit pe cititorii acestui text să intre pe www.futureu.europa.eu să afle cum pot participa sau cum pot organiza evenimente. Sper că această Conferință să devină un moment definitoriu pentru viitorul Uniunii. Dar pentru a avea succes trebuie să îi ascultăm pe cetățeni și să preluăm forța argumentelor lor. Nu e suficient să îi invităm să vorbească, să-i auzim, iar mai apoi să trecem mai departe, fără ca nimic semnificativ să se întâmple”, a precizat el.

Întrebat despre modul în care poate fi asigurat accesul la servicii de sănătate de calitate pentru cetățenii României și cum poate România să ajungă la un sistem de sănătate performant, europarlamentarul a răspuns că într-o Uniune cu o piață unică integrată este anormal să nu existe încă o politică de sănătate europeană. 

„Acesul la sănătate în UE nu trebuie să mai depindă de codul poștal ci ar trebui să fie garantat pe tot teritoriul Uniunii, la standarde similare. Tocmai de aceea, una din prioritățile mele în Conferința privind Viitorul Europei este să avansăm Uniunea Sănătății prin care UE să finanțeze infrastructura sanitară, să stabilească standarde minime de calitate a serviciilor medicale peste tot în Uniune sau să fie mai bine pregătită pentru crize majore precum pandemiile”, a detaliat Alin Mituța. 

De asemenea, acesta a reamintit că deja a fost făcut un prim pas important prin actualul program EU4Health care aduce o sumă record alocată sănătății, de 5.1 miliarde de euro, comparat cu 499 milioane alocate programului precedent, fiind o oportunitate uriașă pentru România de a micșora decalajul de infrastructură spitalicească, cel tehnologic și cel al forței de muncă din domeniu. 

„Totodată, în Parlamentul European sunt membru al comisiei speciale de luptă împotriva cancerului, unde lucrăm la adoptarea unui plan european de combatere a cancerului, care merge în direcția armonizării standardelor în sănătate, dar și a cooperării între statele membre atât în cercetare și diagnosticare cât și în tratament”, a adăugat deputatul european. 

Recent, Parlamentul European a votat propunerile eurodeputatului care privesc crearea unui mecanism permanent de implicarea a cetățenilor în deciziile Uniunii Europene, introducerea cursurilor despre UE în școli și crearea unei olimpiade europene. În interviul acordat, Alin Mituța a declarat că votul din Parlamentul European a fost un pas foarte important pentru a transforma aceste propuneri în realitate, devenind propuneri oficiale ale Parlamentului, care acum vor trebui să fie analizate de Comisia Europeană, care poate veni cu propuneri legislative concrete. Mai departe Conferința privind Viitorul Europei este un instrument la fel de important pentru a avansa aceste obiective.

„Atât mecanismul structurat de consultare cât și introducerea cursurilor despre UE în școli sunt două priorități pe care le voi promova ca membru al plenarei Conferinței. Îmi doresc ca la finalul acestui proces, aceste idei să fie printre reformele propuse în raportul Conferinței privind Viitorul Europei. Atât mecanismul, cât și educația despre UE nu sunt reforme dificil de implementat și nu necesită schimbări de tratate sau schimbări legislative complicate. E necesară doar voință politică la nivel european pentru a le vedea transformate în realitate. Iar Conferința privind Viitorul Europei este o ocazie bună de a canaliza această voință politică spre reforme care să aducă cetățenii mai aproape de Uniune, așa cum ar face-o atât introducerea mecanismului de consultare cât și introducerea de cursuri despre UE în toate școlile europene”, a detaliat el. 

În legislativul european Mituța activează în calitate de membru cu drepturi depline în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală. Întrebat care sunt pașii de urmat pentru ca agricultura din România să fie modernizată și cum pot fi sprijiniți tinerii fermieri, acesta subliniat că România are aproximativ 33% din totalul fermelor din Uniunea Europeană, în care lucrează 17% din forța de muncă agricolă a Uniunii, agricultura românească fiind una polarizată, cu o agricultură la scară mică, de subzistență, neconectată la piață, și o agricultură relativ modernă și performantă, care se practică în ferme mari dar care este foarte limitată.

Conform europarlamentarului, problemele structurale, producția preponderent vegetală, dar și gradul redus de organizare între fermieri, fac ca mare parte a agriculturii românești să fie mai puțin competitivă față de alte state europene.

Sunt multe lucruri de făcut. Trebuie să producem mărfuri cu valoare adăugată mai mare, lucru care ar putea să reechilibreze și balanța comercială a României. Dar pentru asta este nevoie atât de măsuri țintite pentru creșterea forței comerciale a producătorilor autohtoni, cât și de o mai bună organizare între fermieri. Pe lângă asta, este nevoie și de o revizuire a politicilor actuale de sprijin, de investiții serioase în agricultură și industrie alimentară și de facilitare a accesului la finanțare, fie că vorbim de fonduri europene sau de ajutoare de stat. Vom avea în curând și noile reguli de aliniere la Pactul Verde și generate din Strategia de la Fermă la Consumator care pot fi oportunități pentru agricultura din România, dacă vom ști cum să profităm de ele”, a transmis deputatul european. 

În continuare, Alin Mituța a făcut trimitere la tinerii fermieri, amintind că de curând s-a ajuns la un nou acord politic pentru noua Politică Agricolă Comună, după 3 ani de negocieri, acord care vine și cu vești bune pentru aceștia: „Tinerii fermieri vor beneficia de o alocare de 3% din ambii piloni (din subvenții și bani pentru dezvoltare rurală), bani care vor merge către programe de sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, către finanțarea pentru investiții sau pentru proiecte de afaceri în agricultură, silvicultură sau diversificare în alte domenii din mediul rural. 3% nu pare mult, dar reprezintă totuși o majorare fata de bugetul precedent (2%), dintr-un buget total de peste 330 de miliarde de euro”

În cadrul interviului, eurodeputatul a punctat și problema subreprezentării românilor în funcțiile de conducere ale instituțiilor UE în prezent, declarând că a solicitat prin rapoartele la care a lucrat și prin amendamentele pe care le-a depus, ca SEAE, Comisia și alte instituții să regleze urgent această problemă de subreprezentare.

În primul rand trebuie să cerem să se respecte regulamentele, unde este stipulat că trebuie să existe o corelație între staff-ul instituțiilor și ponderea statelor membre, respectând bineînțeles criteriul competenței. România este al șaselea stat membru ca mărime din UE și acest lucru trebuie sa fie vizil și în instituțiile europene. Realitatea e alta. În Serviciul European de Acțiune Externă doar trei funcții de management sunt ocupate de români dintr-un total de 267. Dar SEAE nu este singurul caz. Aș mai menționa și Comisia Europeană, unde nu există un singur cetățean român care ocupă o poziție de Director-General, în timp ce prezența cetățenilor români în alte funcții de management sunt, de asemenea, foarte scăzute”, a explicat el. 

Mai mult, acesta a inițiat și o scrisoare oficială în acest sens, semnată de toți europarlamentarii români. „Problema însă nu se va rezolva peste noapte. Eu voi fi până în 2024 raportor al grupului Renew pentru Serviciul European de Acțiune Externă și pentru alte instituții și voi urmări îndeaproape schimbările în politica de personal, dar este nevoie și de implicarea autorităților române. Sunt necesare eforturi pro-active, la cel mai înalt nivel, pentru a cere și a promova o reprezentare corectă a românilor în instituțiile europene”, a adăugat Alin Mituța. 

În final, deputatul european a vorbit despre oportunitățile pentru dezvoltarea României, bunăstarea românilor și consolidarea poziției României în cadrul UE, precizând că țara noastră este de departe în cel mai bun moment al istoriei sale, ca membru al Uniunii Europene, al NATO, cu acces la o sumă fără precedent, de 80 de miliarde de euro în următorii 7 ani.

Este marea noastră oportunitate de a face un salt de dezvoltare care să ne aducă mai rapid decât speram la media Uniunii Europene. Pentru a ajunge acolo nu va fi de ajuns doar să absorbim banii europeni contabilicește, ci să folosim acești bani pentru a face reforme structurale, fie că vorbim de reforma administrației publice, de reforma în sănătate, în educație, de reforma pensiilor, inclusiv eliminarea pensiilor speciale, sau de dezvoltarea infrastructurii. Și mai mult decât atât, trebuie să ne pregătim economia pentru marile transformări ale deceniilor care vin și anume transformarea digitală și cea ecologică. România are avantaje comparative pentru a fi printre țările care pot fi în avangarda acestor transformări, dar pentru asta avem nevoie de curaj, de viziune și de o majoritate guvernamentală pro-europeană stabilă, care să nu devieze țara către capcanele populismului și naționalismului. Sunt convins că putem deveni o țară din avangarda UE, dacă vom reuși să facem aceste reforme și să navigăm cu succes prin aceste transformări sistemice”, a conchis eurodeputatul.     

Alin Mituța este membru al Parlamentului European, din partea delegației USR-PLUS, de la începutul anului 2021. La începutul lunii iunie a fost numit în calitate de membru al delegației Parlamentului European la plenara Conferinței privind viitorul Europei, ce a avut loc pe 19 iunie, fiind unul dintre cei trei români care gestionează această responsabilitate.

În legislativul european, Mituța activează în calitate de membru cu drepturi depline în Comisia pentru control bugetar, în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și în cadrul Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova (D-MD). De asemenea, este membru supleant al Comisiei pentru afaceri constituționale (AFCO), al Comisiei pentru dezvoltare regională (REGI), al Comisiei ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) și al Comisiei speciale combaterea cancerului (BECA).

 

Alin Mituța

Eurodeputatul Alin Mituța: Raportul cu privire la reducerea decalajelor în sănătate pe care îl coordonez a fost adoptat de REGI

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Raportul pe care europarlamentarul Alin Mituța (USR, Renew Europe) l-a coordonat în numele Renew privind reducerea decalajelor din sănătate folosind mai bine fondurile de coeziune a fost adoptat în Comisia pentru dezvoltare regională (REGI).

„Am spus-o și în trecut, pandemia ne-a arătat că sănătatea nu mai poate fi o preocupare strict națională, ci că trebuie să fie una și europeană”, a scris deputatul european, pe Facebook.

De asemenea, Alin Mituța a propus în raport câteva lucruri în acest sens care vor trebui să fie luate în considerare de Comisia Europeană pentru a veni cu inițiative legislative concrete:

 • Crearea treptată a unor standarde minime de calitate a serviciilor medicale, cel puțin pentru investițiile care vin de la nivel european, pentru ca toți europenii să aibă parte de servicii medicale adaptate timpurilor prezente. Infecțiile nosocomiale din cauza clădirilor vechi, a protocoalelor medicale nestandardizate, prescripția de antibiotice fără justificare sunt doar câteva dintre motivele din cauza cărora pacienții din țara noastră au de suferit. Cu standardizarea serviciilor la nivel european se pot face pași importanți ca aceste probleme grave ale sistemului medical românesc să fie rezolvate.
 • Crearea unei rețele europene de cooperare în materie de transplant care să fie finanțată din bani europeni. În prezent, există mai multe forme de cooperare regionale în materie de transplant de organe, însă România nu face parte din niciuna din ele.
 • Folosirea fondurilor de coeziune pentru programe de îmbunătățire a mediului de lucru pentru personalul medical în statele membre care se confruntă cu un exod al medicilor;
 • Replicarea și în alte sectoare, precum sănătatea mintală, a modelului Planului European pentru Cancer, care pune laolaltă resurse din mai multe fonduri într-o abordare la nivel european, pentru lupta împotriva cancerului;
 • Folosirea fondurilor de coeziune pentru accesul la tratamente complexe (exemplu: mari arși) și pentru boli rare prin întărirea și extinderea Rețelelor Europene de Referință.
 • Lansarea de achiziții comune europene, de echipamente și tratamente, de exemplu pentru vaccinuri HPV, tratamente oncologice sau tratamente pentru boli rare.
 • Comisia și statele membre să difuzeze mai bine informațiile și să ia în considerare o campanie adecvată la nivelul UE pentru a informa publicul cu privire la drepturile și modalitățile de acces la asistența medicală transfrontalieră;

„Urmează votul în plenul Parlamentului European, iar ulterior Comisia Europeană va trebui să țină cont de acest raport și de toate aceste recomandările din el în propunerile legislative care vor urma”, a conchis europarlamentarul. 

Continue Reading

Alin Mituța

Eurodeputatul Alin Mituța a redactat un „Ghid al drepturilor românilor în UE”: Cetățenii trebuie să își cunoască drepturile pentru a și le putea exercita

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Europarlamentarul Alin Mituța (USR, Renew Europe) a redactat un „Ghid al drepturilor românilor în Uniunea Europeană”, cu scopul de a oferi un tablou al drepturilor pe care românii, în special cei din diaspora, le au ca cetățeni europeni, inclusiv informații clare despre modalitățile și condițiile prin care pot avea acces la ele.

„Aproximativ 5 milioane de români locuiesc sau muncesc în Europa. Mulți dintre ei se întorc acasă de sărbători. Mulți alții călătoresc, studiază, își vizitează familiile sau prietenii în țările Uniunii Europene. În toate aceste ipostaze, românii au drepturi care decurg din cetățenia europeană. Fie că este vorba de călătorii, de stabilire și ședere în alt stat, de alegerile locale sau europene, de accesul la indemnizații familiale, de șomaj, de transferul drepturilor de pensie sau de protecția consulară, pentru toate acestea există reguli și drepturi pe care românii și europeni trebuie să le cunoască pentru a și le putea exercita”, a scris deputatul european, pe Facebook.

Ghidul acoperă șapte secțiuni, începând de la călătorii, unde, Alin Mituța informează cu privire la drepturile pasagerilor, condiții pentru a face un voiaj cu mașina sau avantajele tarifelor unitare de roaming, printre altele.

Următoarele secțiuni se referă la ședere și care sunt drepturile pe care cetățenii români le au atunci când vor să devină rezidenți într-un alt stat membru, fie că merg la studii, la muncă sau vor să se pensioneze. Aici ghidul vine cu informații despre condițiile de rezidență permanentă, despre indemnizațiile familiale și cum pot fi accesate, despre drepturile muncitorilor, echivalarea competențelor profesionale sau a studiilor.

„Apoi, am creat o secțiune separată pentru drepturile cetățenilor europeni atunci când se afla în afara teritoriului UE, și încheiem cu una în care oferim informații despre noile reguli de călătorie și de stabilire a reședinței în Regatul Unit, post Brexit. Sperăm ca acest ghid să fie util atât românilor de acasă cât și celor din diaspora, pentru a putea cunoaște mai bine drepturile de care se pot bucura în calitate de cetățeni europeni”, se arată în documentul citat.

Continue Reading

Alin Mituța

Eurodeputatul Alin Mituța: Planul European de Combatere a Cancerului a fost aprobat. România are oportunitatea finanțării pentru infrastructura oncologică

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Europarlamentarul Alin Mituța (USR, Renew Europe) a anunțat că joi, 9 decembrie 2021, a fost votat în Comisia specială pentru cancer a Parlamentului European raportul privind Planul European de Combatere a Cancerului, raport la care a lucrat și el încă de la începutul mandatului.

„Printre măsurile pe care le-am propus se numără achizițiile comune de vaccinuri anti-HPV şi hepatita B, introducerea în programa școlară a educației pentru sănătate, dar și dezvoltarea unor planuri similare pentru alte patologii cu mortalitate mare”, a scris deputatul european, pe Facebook.

Potrivit acestuia, planul prevede o finanțare de 4 miliarde de euro din diverse programe europene și ia în considerare toate aspectele bolii, de la prevenire, la acces la medicamente și tratamente, cercetare sau sprijin pentru supraviețuitori.

„Pentru România acest plan reprezintă oportunitatea de a avea finanțare pentru infrastructura oncologică și măsuri concrete de combatere a cancerului”, a adăugat el.

În mesajul său, Alin Mituța a enumerat câteva dintre elementele principale ale Planului, precum:

Prevenirea cancerului prin toate politicile europene:

 •  achiziții comune de vaccinuri anti HPV și Hepatita B, precum și implementarea unui sistem de monitorizare a vaccinării similar celui folosit pentru COVID-19;
 • campanii de vaccinare mai bine coordonate, finanțate și implementate cu un obiectiv de vaccinare anti-HPV a 90% dintre fetele eligibile și creșterea semnificativă a numărului de băieți vaccinați până în 2030;
 • măsuri clare de prevenție care încep de la educație, inclusiv în școli, despre importanța unui stil de viață sănătos, cu mai multă mișcare, hrană sănătoasă, dar și prin măsuri de descurajare a fumatului și consumului de alcool.

Mai mult, Planul prevede screening și detectare precoce, precum dezvoltarea noii Scheme de Screening pentru Cancer, care ajută statele să asigure campanii de screening pentru depistarea cancerelor de sân, cervical și colorectal pentru 90% din populația eligibilă.

Acces egal la îngrijiri medicale oncologice:

 • minimalizarea situațiilor de penurie de medicamente, prin înființarea de stocuri strategice de medicamente, dar și încurajarea statelor membre să negocieze colectiv prețurile atunci când fac achiziții de aparatură și medicamente oncologice;
 • raportul stabilește că prețul medicamentelor a căror dezvoltare s-a făcut inclusiv cu sprijin financiar național sau european să fie unul accesibil.

Europarlamentarul a explicat că Planul European de Combatere a Cancerului prevede, de asemenea, și un management mai bun al impactului pe care crizele sanitare îl au asupra pacienților oncologici și anume: crearea unui strategii pentru situații de urgență care să permită statelor membre să acționeze coordonat împotriva eventualelor crize sanitare viitoare pentru a proteja mai bine grupurile vulnerabile, inclusiv pacienții de cancer.

Partajarea de cunoștințe: 
 • crearea registrelor naționale de cancer;
 • alocarea constantă de fonduri pentru buna funcționare a Rețelelor Europene de Referință, precum și pentru integrarea acestora în sistemele de sănătate naționale;
 • alocarea de fonduri care să acopere compensarea costurilor pentru consultațiile virtuale, cu medici din alte state UE și compensarea costurilor de călătorie pentru persoanele care accesează tratament transfrontalier;
 • crearea unei strategii europene pentru datele medicale.
Cancerul pediatric:
 • îmbunătățirea accesului la îngrijiri oncologice transfrontaliere pentru copii bolnavi de cancer atunci când tratamentele cele mai eficiente sau inovatoare nu sunt accesibile în țara de origine, mai ales prin intermediul Rețelelor Europene de Referință;
 •  lansarea unui Pașaport al Supraviețuitorilor de cancer pediatric ce va facilita urmărirea evoluției pacientului pe termen lung.
 Viața după cancer:
 •  sprijin atât pentru supraviețuitorii bolii, cât și pentru îngrijitorii sau familia acestora;
 •  reintegrarea persoanelor care au trecut prin boală în activitățile sociale și piața muncii, asigurarea asistenței post recuperare și a controalelor regulate pentru a preveni reapariția cancerului;
 • adoptarea legislației la nivel național pentru “dreptul de a fi uitat” ce nu va permite discriminarea supraviețuitorilor atunci când accesează servicii financiare.

„4 miliarde de euro vor fi alocate acestui plan din diverse programe europene. Votul în plenul Parlamentului European este estimat să aibă loc în februarie 2022”, a conchis Alin Mituța. 

Continue Reading

Facebook

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI6 hours ago

Interviu | Pachetul ”Fit for 55”: Marian-Jean Marinescu pledează pentru investiții în ”dezvoltare de tehnologii”: Trebuie să reducem emisiile de gaze cu efect de seră, nu mobilitatea

Dan Motreanu7 hours ago

Dan Motreanu: Planul de restructurare a CE Oltenia, componentă esențială pentru stabilitatea și dezvoltarea economică a Regiunii Oltenia

ROMÂNIA8 hours ago

Președintele Klaus Iohannis: Aderarea cât mai rapidă la OCDE constituie o prioritate pentru România

COMISIA EUROPEANA8 hours ago

Green Deal: Comisia Europeană a adoptat cea mai cuprinzătoare reformă privind statisticile din domeniul energiei

COMUNICATE DE PRESĂ8 hours ago

New Strategy Center, Universitatea de Vest din Timișoara și Academia Forțelor Terestre din Sibiu prezintă rezultatele proiectului inedit „Investments in a Safer Future”

COMISIA EUROPEANA9 hours ago

Ursula von der Leyen: Dacă toți europenii vaccinați și-ar face doza booster, am putea evita aproximativ 1 milion de spitalizări

INTERNAȚIONAL9 hours ago

Papa Francisc consideră că propagarea știrilor false și a dezinformării pe tema COVID-19 reprezintă o încălcare a drepturilor omului

U.E.10 hours ago

Ministrul leton al Apărării critică relația ”imorală și ipocrită” a Germaniei cu Rusia și China

COMISIA EUROPEANA10 hours ago

Uniunea Europeană a Sănătății: Luni intră în vigoare noul regulament privind îmbunătățirea studiilor clinice în UE

ROMÂNIA11 hours ago

OCDE: Performanța economică a României depinde de aplicarea PNRR pentru reforma urgentă a pensiilor, lupta anticorupție, educație și tranziția ecologică și digitală

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI6 hours ago

Interviu | Pachetul ”Fit for 55”: Marian-Jean Marinescu pledează pentru investiții în ”dezvoltare de tehnologii”: Trebuie să reducem emisiile de gaze cu efect de seră, nu mobilitatea

ROMÂNIA11 hours ago

OCDE: Performanța economică a României depinde de aplicarea PNRR pentru reforma urgentă a pensiilor, lupta anticorupție, educație și tranziția ecologică și digitală

U.E.1 day ago

Din Bundestag, președintele Parlamentului israelian face apel la apărarea democrației: Zidurile acestei clădiri, martori tăcuți, ne reamintesc că avem obligația să o apărăm

NATO2 days ago

Klaus Iohannis: Planificarea sancțiunilor UE împotriva Rusiei este accelerată. România se pregătește să gestioneze efectele situației de securitate

NATO2 days ago

Klaus Iohannis: România are un dialog permanent cu NATO, SUA, UE și OSCE. Acțiunile Rusiei încearcă să modifice în mod inacceptabil arhitectura europeană de securitate

NATO2 days ago

Klaus Iohannis: Suntem gata să găzduim o prezență NATO crescută pe teritoriul României. Suntem în contact cu SUA și Franța în acest sens

NATO2 days ago

Klaus Iohannis: CSAT a adoptat un plan de măsuri ca România să fie pregătită pentru orice scenariu. Ca membru al NATO, ne bucurăm de toate garanțiile de securitate

ROMÂNIA3 days ago

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu: Vom continua să condamnăm public, fără ezitare, orice încercare de a nega sau distorsiona Holocaustul

ROMÂNIA4 days ago

Președintele Klaus Iohannis: Suntem un model de bune practici în regiune prin extinderea și consolidarea programelor educaționale despre istoria evreilor și a Holocaustului

INTERVIURI1 week ago

INTERVIU Patriciu Achimaș-Cadariu: Noul Plan Național de Combatere a Cancerului este echivalentul unui ”PNRR al cancerului”. Există proiecte destinate finanțărilor europene

Advertisement

Team2Share

Trending