INTERVIU Europarlamentarul olandez Matthijs van Miltenburg (ALDE) îl critică pe premierul Mark Rutte și susține intrarea României în Schengen

În ceea ce privește declarațiile premierului Mark Rutte privind accesul României în spațiul Schengen, europarlamentarul Matthijs van Miltenburg (ALDE), consideră că acestea nu sunt adresate pentru publicul internațional, ci pentru cetățenii olandezi deoarece în acest moment partidul premierului încă negociază, la șase luni de la câștigarea alegerilor, formarea unei coaliții de guvernământ.

“Sunt de acord în totalitate cu domnul Juncker. Partidul domnului Rutte a declarat, încă din 2012 că odată ce criteriile tehnice vor fi îndeplinite atât de România, cât și de Bulgaria, acestor țări li se va permite accesul în Schengen. Din nefericire, pe fondul presiunii partidelor populiste din Olanda, vedem că premierul, care încă se află în negocieri cu partidele politice pentru a forma un guvern, nu vorbește în numele Olandei, ci mai degrabă li se adresează celor care se tem de populiști. Această declarație este mai degrabă una internă  și nu una pentru europeni”, a precizat europarlamentarul în cadrul unui interviu acordat pentru Calea Europeană.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.