Connect with us

Claudia Țapardel

INTERVIU EXCLUSIV. Claudia Țapardel, europarlamentar PSD: Modul de promovare a femeii în politică a fost greşit

Published

on

Europarlamentarul PSD/S&D Claudia Țapardel, membru în Comisia pentru Transport și Turism a Parlamentului European a acordat, în exclusivitate, un interviu pentru CaleaEuropeana.ro.

interviu c tapardel 2

Principalele teme de discuţie şi declaraţii ale europarlamentarului:

Despre statutul de europarlamentar femeie în cadrul PE şi egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi:

– Ca membru al PE și ca româncă mă simt foarte respectată și cred că statutul unei femei politician în PE este unul respectat, o femeie care vorbeşte de la egal la egal cu colegii bărbaţi din comisiile de specialitate din grupurile politice şi cred că, cel puţin la nivelul Parlamentului European, acest principiu al egalităţii de şanse, al parităţii este urmatchiar şi în cazul funcţiilor de conducere şi îmi doresc ca acelaşi lucru să se întâmple şi în România.

– Sistemul politic trebuie să reprezinte un model pentru societate și mă aștept ca cel puțin 30% din cei care se află în structuri de conducere în România să fie femei. Cred că acest lucru ar fi benefic pentru România. Dacă începem cu politicul, schimbarea se poate transmite şi către societate.

– Am susținut în momentul în care s-a format noua Comisie Europeană să nu se creeze un nou Gentlemen’s Club. Avem comisari europeni femei care au portofolii importante precum transporturi, dezvoltare regională. Și la nivelul Comisiilor parlamentare avem femei în conducere, liderul grupului nostru este o femeie. Aștept ca în viitor și președintele PE să fie o femeie.

“Cred că a fost o greşeală modul de promovare a femeii în politică”

– Eu am fost una dintre primele persoane care au salutat numirea doamnei Alina Gorghiu. În cazul PMP-ului nu a fost un exemplu foarte fericit. Cred că a fost o greşeală modul de promovare al femeii în politică şi modul în care femeia politician s-a expus în faţa presei şi şi-a prezentat proiectele. Dacă femeile din politică vor opta pentru seriozitate și profesionalism, pentru proiecte serioase pe termen lung, se poate să avem lideri politici femei la nivelul tuturor partidelor politice.

VIDEO 1:

Despre discriminarea românilor: “Munca pe care o român și un francez o fac în Franța trebuie remunerată echilibrat”

– Noi ca europarlamentari nu am stat cu mâinile încrucișate când au fost lansate aceste atacuri xenofobe și rasiste de către un coleg de-al nostru. I-am trimis preşedintelui PE o scrisoare dschisă prin care am cerut sancționarea oricărui eurodeputat care face astfel de declaraţii. Dacă un membru al celei mai democratice instituții a UE are o asemenea conduită este intolerabil și măsuri de sancționare trebuie luate. Avem săptămâna viitoare plen la Strasbourg și ma aştept ca dl Schulz să ia o poziție acolo referitor la acest subiect.

– M-am adresat și domnului Juncker și i-am solicitat o strategie clară și coerentă de luptă împotriva discriminării. Aștept să vină cu o soluție în acest sens. Pot să vă spun că eu și colegii din delegația social-democrată nu vom permite ca această problemă să dispară la un moment dat din peisaj nerezolvată. Nu sunt de acord cu discriminarea fie a unui cetăţean român, fie a oricărui cetăţean al Uniunii Europene. Trebuie să ajungem la o strategie de luptă împotriva discriminării cetăţenilor UE, mai ales românii şi bulgarii, pentru că noi am fost cei mai discriminaţi și cred că a venit momentul să existe o strategie şi o reacție a instituțiilor europene în acest sens.

“Chiar și românii care fac menaj în străinătate trebuie respectați. Și domnul Barroso avea o româncă care îi facea menaj acasă”

– Mă preocupă situația fiecărui român și mai ales a celor din diaspora, care sunt mai puțin apărați decât cei din ţară. Noi avem români care lucrează în sănătate, în sistemele de educație, în cele mai importante companii multinaționale de IT, ştiţi că se spune că la Facebook şi Google a doua limba vorbită este româna. Chiar și românii care fac menaj în străinătate trebuie respectați. Și domnul Barroso avea o româncă care îi facea menaj acasă. Şi românii care lucrează în meserii mai puţin calificate: în construcţii, în servicii, cu toţii sunt oameni care contribuie la PIB-ul acelei țări și trebuie respectaţi, tratați și remunerați ca atare.

-Munca pe care o român și un francez o fac în Franța, de exemplu, trebuie remunerată echilibrat. Nu pot să rămân insensibilă și este de datoria mea să acţionez în acest sens. Voi lucra alături de colegii mei pentru a rezolva această problemă.

“Niciun reprezentant al statului român nu trebuie să aibă capul plecat în faţa altui oficial din alt stat sau instituție”

-Noi, cei care îi reprezentăm pe români la nivel instituţional, este de datoria noastră să oprim discriminarea şi chiar umiliarea, în unele cazuri, este de datoria noastră să schimbăm mentalitatea că suntem trataţi cu inferioritate. Atât timp cât noi trimitem în străinătate oameni pregătiţi, de calitate, care să ne reprezinte şi de care să fim mândri, nu cred că străinii ne vor trata cu superioritate. Niciun reprezentant al statului român nu trebuie să aibă capul plecat în faţa altui oficial din alt stat sau instituție. Avem o poziţie strategică în UE, chiar și în Parlamentul European și trebuie să valorificăm acest lucru.

-Persoanele care transferă conflictele naționale la nivel european trebuie sancționate, este de datoria cetăţenilor să sancţioneze acest lucru. Nu înţeleg cum doamna Macovei, de exemplu, a obținut un asemenea scor la prezidențiale în condițiile în care are o preocupare permanentă de a denigra România în instituţiile europene, nu înţeleg cum cetăţenii i-au acordat atâtea voturi. Discursul ei în Parlamentul European este anti-România şi anti-român. Nu știu dacă discursul anticorupţie pe care îl are în România este mai important ecât cel antiromâni. Un alt exemplu punctual este campania pentru referendum. Să mergi în PE și să acuzi statul din care faci parte că este o ţară de mâna a treia şi o dictatură parlamentară este foarte grav. Valorea mesajelor pe care le transmiţi într-o instituţie europeană este foarte importantă.

Despre justiţie: Averile dobândite ilicit trebuie să se regăsească în bugetul naţional

-Europa are nevoie de construcție, nu de puşcării. Sunt un om foarte justițiar și cred că justiția trebuie să fie cea mai importantă instituție într-un stat şi trebuie să asigure egalitatea oamenilor într-un stat, dar trebuie să construim școli, de exemplu, nu pușcării. Cred că averile dobândite ilicit trebuie să se regăsească în urma deciziilor în instanță în bugetul naţional.

– Şi în celelalte state membre sunt politicieni acuzaţi de corupţie, noi nu suntem o excepţie. Corupţia trebuie sancţionată, acesta este mesajul pe care îl transmitem. Şi cel mai important nu este să vedem oamenii în cătuşe, din punctul meu de vedere,ci să vedem prejudicii recuperate şi tot ceea ce s-a dovedit a fi dobândit ilicit pe spatele românilor, să se întoarcă la români.

VIDEO:

Despre turism:

– România este o ţară cu un potenţial turistic extraordinar şi am creat la nivelul UE un grup interparlamentar de dezvoltare a turismului european şi al patrimoniului cultural pe care îl şi conduc, este un grup susţinut de aprox. 150 membri ai PE, aprobat de toate grupurile politice din Parlamentul European. Datoria mea este, dincolo de a susţine şi promova turismul european, de a susţine şi promova turismul din România.

“Este important ca în prezent să avem o strategie viabilă de atragere a fondurilor europene”

-Unul dintre principiile pe care încerc să le promovez la nivelul UE este acela că dincolo de marile capitale europene care atrag milioane de turişti, Europa şi România implicit dispun de un potenţial turistic extraordinar al unor zone mai puţin cunoscute. Un exemplu din România este Delta Dunării. Pentru aceasta avem nevoie de conectivitate, ca turiştii care vin la noi în ţară să ajungă foarte rapid şi din cauza acestei probleme, nu atrag numărul de turişti necesar.

-Un lucru foarte preţios pentru noi este Dunărea, care trebuie să devină navigabilă. Nu sunt alocaţi bani suficienţi şi cred că ar fi foarte important ca Dunărea să fie drenată, pentru că asta este principala problemă.

– România a depus proiecte de 62 miliarde de euro pentru infrastructură şi este un lucru pentru care militez în cadrul Parlamentului European, anume că trebuie să existe o strategie de conectivitate cu zonele periferice europene. Pentru a avea o legătură eficientă de transport prin România, trebuie să investeşti în infrastructura de transport din această zonă.

-Este important ca în prezent să avem o strategie viabilă de atragere a fondurilor europene.

-Cred că MasterPlanul de Transport trebuie susţinut politic, plan în baza căruia să atragem aceste fonduri europene.

Despre vizita oficială în SUA, alături de delegația Comisiei pentru Transport din Parlamentul European

“Am ridicat problema vizelor pentru România. A trebuit să am viză pentru a intra pe teritoriul SUA”

-Ne-am întâlnit cu comisia de specialitate din Congresul american, temele discutate au vizat transportul, modul în care finanţăm transportul, viziunea noastră în ce priveşte spaţiul aerian şamd.

– Am ridicat şi problema vizelor pentru România. A trebuit să am viză pentru a intra pe teritoriul SUA, deşi sunt membru al Parlamentului European.

VIDEO:

– TTIP reprezintă avantaje comune pentru SUA şi Europa. Îmi doresc ca acest tratat să se încheie până la sfârşitul acestui an.

– Sunt teme sensibile, pentru ca este un tratat amplu, care prevede multe teme economice între două puteri mondiale. Şi SUA şi UE vor să îşi protejeze piaţa internă. 

– Pentru România, partener strategic al SUA, vizele trebuiau eliminate deja. 

Despre aderarea la Schengen:

“Spaţiul Schengen nu are legătură cu corupţia sau cu economia, ci cu nişte criterii tehnice pe care le respectăm”

-Ce s-a întâmplat la Paris a sensibilizat această temă.

-Din punctul meu de vedere, în ce priveşte negocierile tehnice, suntem deja membri ai Spaţiului Schengen.

-Spaţiul Schengen nu are legătură cu corupţia sau cu economia, ci cu nişte criterii tehnice pe care le respectăm de prea mult timp.

– Este perfect dacă preşedintele Iohannis va vorbi, în limba germană, interesul românilor; poate fi un plus pentru România

Şomajul în UE:

– Grupul social-democrat militează pentru extinderea garanţiei pentru tineret, care nu va mai exista, din 2016.

– Toate statisticile arată că şomajul este în creştere.

– Dacă banii din această strategie s-ar putea orienta, în România, spre profesii, ar fi extraordinar. E nevoie de oameni care să lucreze în servicii, iar prin cursurile oferite de Garanţia pentru Tineret, acest lucru se poate realiza.

Deschiderea unui birou de europarlamentar la Braşov:

– Braşovul este unul dintre centrele turistice foarte importante din România şi având în vedere că promovez turismul european, este un simbol că am decis ca unul dintre cabinetele de europarlamentar să fie deschis acolo.

– Avem nevoie de un aeroport la Braşov, mă voi lupta pe parcursul acestui mandat să conving clasa politică din România să existe unul.

VIDEO:

Priorităţile în mandatul de europarlamentar:

– primul proiect este cel al reprezentării cu demnitate a României în PE. Cred cu tărie că am datoria să îi reprezint cu demnitate pe cetăţenii care m-au ales

– mi-am dorit ca la nivel european să stabilim un nivel minim de venit, sau un salariu minim garantat, egal în toate ţările membre UE; sau o scală astfel încât să fie stabilit un minim european al salariului minim pe economie şi un maxim al aestuia.

– despre turism: am trei obiective majore la nivel european: de a obţine un an european al turismului, o nouă strategie europeană pe turism, un board european al turismului, la care persoane marcante să facă parte şi să ia decizii.

-doresc să îi fac pe colegii mei din UE să înţeleagă cât de important este să investeşti în infrastructură.

.

 

 

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

Claudia Țapardel

Europarlamentarul Claudia Țapardel: Săptămâna aceasta am dedicat-o cu bucurie ultimului meu grup de vizitatori, un grup drag sufletului meu cu care am colaborat și care mi-a fost mereu alături

Published

on

© Claudia Țapardel/ Facebook

Săptămâna aceasta am dedicat-o cu bucurie ultimului meu grup de vizitatori, un grup drag sufletului meu, prieteni, colegi, cât şi oameni cu care am colaborat și care mi-au fost mereu alături și m-au susținut în toată activitatea mea politică, a precizat europarlamentarul Claudia Țapardel într-o postare pe Facebook.

Aceasta a ținut să le mulțumească celor prezenți pentru încrederea pe care i-au acordat-o pe ”parcursul întregului meu mandat și sper ca aceste zile petrecute în <<inima Europei>> să vă rămână în suflet”.

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud. De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

Continue Reading

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel salută proiectul ”România dă tonul Uniunii Europene”, un demers muzical în șase capitale europene pentru promovarea președinției României la Consiliul UE

Published

on

©️ Claudia Țapardel/ Facebook

Mandatul președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene este marcat în această perioadă printr-un număr de șase flash mob-uri ce au ca destinație aeroporturi sau gări principale din șase capitale UE și se desfășoară sub motto-ul ”România dă tonul Uniunii Europene”.

Proiectul, finanțat în majoritate de către Guvernul României, Ministerul Culturii și al Identității Naționale și, în parte, de către Asociația Philson Young, proiectul ”România dă tonul Uniunii Europene” are ca misiune captarea atenției către România, prin cel mai inedit și modern mod: flash mob-ul.

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, prin intermediul uneia dintre cele mai vechi și cunoscute forme de manifestare artistică – concertul de muzica clasică – proiectul conferă vizibilitate României în rândul cetățenilor europeni, prezenți la evenimentele din cadrul proiectului.

Programat să fie implementat în importante capitale europene, ”România dă tonul Uniunii Europene” a ales Orchestra Simfonică București pentru a organiza si realiza șase flash mob-uri având ca destinație aeroporturi sau gări principale precum: Madrid, Praga, Bratislava, Budapesta, Viena și Bruxelles. În programul artistic figurează lucrări muzicale celebre scrise de compozitori europeni și români.

În context, eurodeputatul Claudia Țapardel, co-președinte al Intergrupului pentru turism din Parlamentul European, a arătat că acest proiect este încă ”o dovadă a atașamentului României față de valorile europene, precum și a creativității artiștilor români”.

Mă bucură inițierea acestui proiect și desfășurarea lui în șase capitale europene, de la Madrid la Praga, Bratislava sau Budapesta, și de la Viena la Bruxelles. Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, un adevărat succes din punct de vedere al dosarelor finalizate, a fost și este un moment despre modul nostru de viață european. Am început această președinție printr-un mare concert la Ateneul Român, în prezența liderilor europeni, și încheiem simbolic, tot prin muzică și artă, acolo unde trebuie: în Europa și printre europeni”, a declarat Țapardel pentru CaleaEuropeană.ro.

”România dă tonul Uniunii Europene” readuce în atenţia publicului valorile fundamentale care au gravitat în conştiinţa generaţiilor anterioare şi care deși astăzi ar putea fi considerate desuete, folosirea muzicii ca mijloc de a dobândi cunoaştere asupra sinelui şi asupra lumii, pacifismul şi acceptarea diferenţelor ca paşi în dezvoltare și punerea în valoare a artiștilor români pot consolida cu succes relaţiile culturale. Prin implementarea mobilității artistice și aderarea la motto-ul romania2019.eu, coeziunea, putem promova imaginea românilor și a Romaniei și poziționarea ca un puternic factor cultural în UE.

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2019

Eurodeputatul Claudia Țapardel, mesaj privind campania electorală: „În loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt dezbinaţi”

Published

on

Foto: Calea Europeană

În contextul în care în mai puțin de 10 zile vor avea loc alegerile euoropene, europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD, S&D) explică mizele acestor alegeri pentru România și modul în care candidații români pentru europarlamentare ar fi trebuit să desfășoare campania electorală. Totodată, aceasta critică modul în care mesajele electorale nu și-au păstrat adevăratul scop, acela de a convinge cetățenii de a fi prezenți la urnele de vot în data de 26 mai. 

„Cu 10 zile înainte de votul foarte important din 26 mai, când românii îşi vor putea alege reprezentanţii în Parlamentul European, se observă o escaladare a violenţei verbale şi, pe alocuri, chiar a celei fizice, o radicalizare a mesajelor electorale cu accente de ură mai ales în mediul online. Este regretabil că s-a ajuns în această situaţie în care, în loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt dezbinaţi, sunt instigaţi unii împotriva celorlaţi, se incită la ură şi violenţă”, a menționat Claudia Țapardel. 

În comunicatul remis Calea Europeană, deputatul european a menționat faptul că „lipsesc aproape în totalitate dezbaterile despre ce înseamnă Parlamentul European, importanţa sa printre instituţiile comunitare, rolul unui europarlamentar şi ce poate face acesta pentru ţara lui, dar şi obiectivele majore ale României în Uniunea Europeană. Dintr-o campanie electorală pentru europarlamentare nu pot lipsi astfel de teme de dezbatere, care să înlocuiască agenda politică internă marcată la nesfârşit de conflictele dintre putere şi opoziţie.”

Claudia Țapardel subliniază rolul importat pe care îl are România în alegerile pentru viitoarea legislatură a Parlamentului European „prin numărul mare de europarlamentari” „mizele sunt uriaşe”. Aşa cum s-a văzut în ultima perioadă, România este un pion important pe tabla de şah cu instituţii europene.”

România este o ţară profund europeană, cu un viitor pro-european, lucru dovedit în toţi aceşti ani de după aderare”, subliniază Claudia Țapardel.

Potrivit eurodeputatului socialist, obiectivul naţional strategic rămâne aderarea României la spaţiul Schengen consolidat şi pe deplin funcţional, pentru ca cetăţenii români să beneficieze de avantajele exercitării depline a dreptului de liberă circulaţie.

„Bătălia care se va da după europarlamentare va fi şi în această direcţie, precum şi în zona eliminării Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), un instrument discriminatoriu folosit împotriva României. Toate fac parte din strategia susţinută şi promovată de Guvern, prin care se doreşte eliminarea dublului standard care se aplică din păcate României. Ţara noastră este membră cu drepturi depline a Uniunii Europene şi trebuie tratată ca atare, pe picior de egalitate cu celelalte state membre.”

În viziunea eurodeputatului, misiunea europarlamentarilor români este de a contribui masiv la îndeplinirea obiectivelor României, iar în acest sens „ar trebui să fie şi dezbaterea din campania electorală, să se renunţe la actualul mod de face campanie, pentru că românii sunt cei cu adevărat afectaţi de ura şi dezbinarea din politica românească.” 

Este regretabil că s-a ajuns în această situaţie în care, în loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt instigaţi unii împotriva celorlaţi, se incită la ură şi violenţă, vina principală pentru această stare de fapt fiind la opoziţie, în frunte cu preşedintele Românie.”

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Alin Mituța6 hours ago

Eurodeputatul Alin Mituța cere Comisiei Europene să modifice legislația în privința etichetării mierii pentru a preveni frauda cu “miere” îndoită cu siropuri

Cristian Bușoi8 hours ago

Cristian Bușoi, președintele Intergrupului de Luptă împotriva Cancerului din PE, pledează pentru oncologie personalizată: Suntem datori să le oferim pacienților o viață lungă și îngrijire de calitate

ENGLISH8 hours ago

MEP Vasile Blaga: The European Social Security Passport, a first step in protecting the rights of Romanian workers in the EU

COMISIA EUROPEANA9 hours ago

Comisia Europeană intensifică sprijinul acordat sectorului cultural prin intermediul unui ghid online privind finanțarea UE

NATO9 hours ago

Desfășurare de forțe în spațiul aerian al României începând cu 1 decembrie: SUA trimit elicoptere de luptă la Baza Mihail Kogălniceanu pentru a proteja flancul estic al NATO

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI9 hours ago

Eurodeputatul Vasile Blaga: Pașaportul European de Securitate Socială, un prim pas în protejarea drepturilor muncitorilor români în UE

COMISIA EUROPEANA9 hours ago

Franța se alătură Spaniei și trimite Comisiei Europene o solicitare pentru deblocarea a 7,4 miliarde de euro din PNRR, pe lângă prefinanțarea de 5,1 miliarde de euro

COMISIA EUROPEANA10 hours ago

Comisia Europeană sprijină formarea unei „redacții europene de știri” care va reuni 16 agenții de presă

COMISIA EUROPEANA10 hours ago

Ursula von der Leyen salută decizia OMS de a începe negocierile pentru un tratat internațional privind pandemiile: Spiritul de acțiune colectivă, singurul răspuns pentru combaterea pandemiilor

COMISIA EUROPEANA10 hours ago

Comisia Europeană lansează un instrument digital prin care statele UE își pot monitoriza reziliența socială, economică, ecologică, digitală și geopolitică

COMISIA EUROPEANA10 hours ago

Ursula von der Leyen salută decizia OMS de a începe negocierile pentru un tratat internațional privind pandemiile: Spiritul de acțiune colectivă, singurul răspuns pentru combaterea pandemiilor

U.E.10 hours ago

Charles Michel, la sesiunea specială a Adunării Mondiale a Sănătății pentru un tratat internațional privind pandemiile: Sper că vom face istorie. Abordarea „O singură sănătate” este un „must-have”

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI13 hours ago

Mircea Hava pune la dispoziția oricărei ”comunități care dorește să cunoască și să acceseze fondurile” UE experiența sa de peste 20 de ani ca primar: Banii europeni pot schimba, din temelii, un oraș

ROMÂNIA1 day ago

Varianta Omicron: România trimite un avion Tarom pentru a-și repatria cetățenii blocați în Africa de Sud și se oferă să ajute și alte state UE care nu au reușit acest lucru, în limita capacității aeronavei

ROMÂNIA2 days ago

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Sănătății: România urmează recomandările ECDC și ale Comisiei Europene. Românii care vin din țări din sudul Africii vor fi carantinați timp de 14 zile

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI4 days ago

Eurodeputatul Victor Negrescu: Digitalizarea reprezintă soluția pentru a eficientiza statul. Trebuie să fructificăm oportunitățile financiare europene pentru investiții în acest domeniu

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI4 days ago

INTERVIU Eurodeputatul Victor Negrescu: Salariul minim european are menirea să crească standardele sociale în Europa, oferind oportunități egale pentru toți europenii care lucrează în orice stat membru

Alin Mituța4 days ago

Eurodeputatul Alin Mituța: România va deveni un stat sigur pentru fete și femei atunci când vom taxa fiecare violență fizică, sexuală sau emoțională

POLITICĂ4 days ago

Guvernul Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament cu o majoritate covârșitoare. Membrii cabinetului PNL-PSD-UDMR vor depune jurământul la Palatul Cotroceni

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI5 days ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă îndeamnă companiile farmaceutice care produc vaccinul anti-COVID-19 să deruleze campanii de informare în statele UE pentru a combate dezinformarea

Team2Share

Trending