Connect with us

Rareș Bogdan

INTERVIU Rareș Bogdan: Pentru prima oară, planurile de dezvoltare a României nu sunt fanteziste. Infrastructura, educația, sănătatea primesc șansa de a așeza țara noastră în rândul țărilor dezvoltate

Published

on

© Rareș Bogdan/ Facebook

Relația României cu Statele Unite ale Americii va continua pe drumul consolidării, în vreme ce noua administrație de la Casa Albă condusă de democratul Joe Biden va relansa și relațiile cu Uniunea Europeană, a afirmat eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației române din grupul PPE din Parlamentul European, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru CaleaEuropeană.ro privind viitorul relației Europa-SUA, parcursul european al Republicii Moldova, dar și oportunitățile pe care cele 80 de miliarde de euro fonduri europene le vor genera pentru România.

Bogdan, membru al Delegației PE pentru relațiile cu SUA și membru supleant în Comisia pentru afaceri externe, a subliniat că o relație transatlantică armonioasă este crucială pentru pacea mondială.

De asemenea, el a vorbit despre oportunitățile relației strategice București – Washington, insistând asupra faptului ca Parteneriatul Strategic bilateral este gândit într-o formulă pe termen lung, “pentru secolul al XXI-lea”.

Referitor la parcursul european al Chișinăului, Rareș Bogdan s-a arătat optimist că relațiile cu România vor fi consolidate în epoca Maia Sandu, președinta aleasă a Republicii Moldova.

Singurul eurodeputat român membru în Comisia specială privind dezinformarea, acesta a mai spus că Uniunea Europeană și Partidul Popular European au soluții pentru a-i contracara pe populiștii care amenință construcția europeană, manifestându-și speranța că Polonia și Ungaria vor renunța în cele din urmă la blocarea bugetului UE pe fondul criteriilor privind statul de drept.

În ce privește România și oportunitățile generate de fonduri europene, Rareș Bogdan a spus că planurile gândite de Guvern și de președinte asigură că “infrastructura medicală, de transport, învățământ, cercetare, agricultură, utilități primesc șansa de a așeza România acolo unde așteaptă de prea mulți ani să fie, și anume în rândul țărilor dezvoltate”.

CaleaEuropeană.ro: Dincolo de zgomotul politic generat de rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA și acuzațiile de fraudă ale președintelui american în exercițiu, Europa și lumea se pregătesc să conlucreze cu o administrație Joe Biden. Ce înseamnă pentru viitorul relației transatlantice, pentru Uniunea Europeană și pentru România alegerea lui Joe Biden la Casa Albă?

Rareș Bogdan: O relație transatlantică armonioasă este crucială pentru menținerea liniștii acestei planete. Chiar dacă unii o trimit în derizoriu, sintagma „pacea mondială” trebuie să rămână obiectivul global al omului. Trăim vremuri atât de complicate încât sunt convins că șefii de state și de guverne s-au gândit în ce fel va fi restartat ceasul enonomiei mondiale astfel încât să nu mai fie posibilă deteriorarea relațiilor. Pandemia a arătat omenirii încă o dată că, fără înțelegerea punctului de vedere al interlocutorului cu care dorești să colaborezi, să rezolvi o situație complicată, dialogul este o discuție care nu duce nicăieri. Joe Biden are de gând să relanseze relația cu Uniunea Europeană, iar armonia dintre SUA și UE este esențială pentru acel obiectiv a păcii. În ceea ce privește România, noi ne-am dovedit a fi un partener onest indiferent de culoarea administrației americane, administrație care are nevoie de aliați serioși în această parte de lume. Vom rămâne un partener onest. Prin urmare, cred că relația noastră cu SUA, acest prieten de peste mări și țări, va continua pe drumul consolidării, în beneficiul tuturor.

CaleaEuropeană.ro: Președintele Klaus Iohannis s-a numărat printre primii lideri care l-au felicitat pe viitorul său omolog american, existând din această privință și o istorie interesantă: Joe Biden era vicepreședintele SUA când România și Statele Unite semnau, în 2011, Declarația Comună de Parteneriat Strategic, document fundamental pentru relațiile bilaterale care va împlini un deceniu anul viitor. Cum ar putea fi fructificată această oportunitate de aniversare dintr-o perspectivă strategică? În ce direcții ar trebui să se dezvolte în continuare parteneriatul dintre România și SUA?

Rareș Bogdan: Vreau să remarc faptul că formula Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, lansat în iulie 1997, a fost consacrată în septembrie 2011 prin introducerea, chiar în numele Declarației respective, a formulei „pentru secolul 21”. Fac sublinierea asta deoarece formula denotă un angajament pe termen lung. În domeniile asumate, adică apărare, securitate energetică, investiții, comerț, bună guvernare, securitatea rețelelor 5G și sectorul nuclear civil am observat progrese semnificative. Remarc, de exemplu, acordul interguvernamental parafat în octombrie la Washington între ministrul Economiei, Virgil Popescu, și secretarul Energiei, Dan Brouillette, care anunță investiții puternice. SUA au avansat o componentă de finanțare de 7 miliarde de dolari. Eu aș apăsa, în continuare, pe educație, știință și tehnologie. Mai vreau să spun ceva: Parteneriatul se referă și lupta împotriva corupției. În 2014, Joe Biden, pe atunci vicepreședinte, afirma la București așa:„Corupția este doar o altă formă de tiranie, un pericol prezent nu doar pentru economie, ci și pentru securitatea națională. Există țări care exploatează corupția pentru a putea exercita influențe nefaste și să submineze independența țărilor înconjurătoare”. Extrem de interesant, nu?

CaleaEuropeană.ro: Alegerile prezidențiale din SUA nu au fost unicul scrutin prezidențial de interes major pentru România și pentru Europa. Pe 15 noiembrie, cetățenii Republicii Moldova i-au acordat un vot covârșitor Maiei Sandu, candidata pro-europeană care s-a opus președintelui socialist pro-rus Igor Dodon, devenind prima femeie președinte din istoria țării. Cum vă așteptați să evolueze relațiile dintre Republica Moldova și România, pe de o parte, și dintre Chișinău și Bruxelles, pe de altă parte?

Rareș Bogdan: Am speranțe foarte mari că Republica Moldova își va normaliza relațiile cu Uniunea Europeană, care nu va mai trebui să facă pe polițistul, adică să verifice în permanență ca niște oligarhi să nu înhațe ajutoarele decise de instituțiile din Bruxelles, pentru că ele trebuie utilizate pentru dezvoltarea comunităților. Frații noștri de peste Prut așteaptă reforme, mai ales în materie de justiție, care trebuie să fie independentă și să sanționeze derapajele de la bunele moravuri politice. Fără o justiție independentă nu este posibil statul de drept. Maia Sandu are nevoie, însă, de un parlament-partener, nu ostil. Dar… sunt optimist. Mă aștept ca relația cu România să fie consolidată. Există în sfârșit premisa ca România să nu mai fie considerată de către Chișinău un adversar. Igor Dodon spunea la un moment dat că „există riscul major ca dușmanul numărul 1 al Republicii Moldova să fie românii”. Ei bine, zodia nemerniciei cred că a apus! Exemplul României și apropierea de Uniunea Europeană sunt garanțiile că nivelul de trai al fraților noștri poate crește. Sub semnul colaborării frățești, nu al terorii.

CaleaEuropeană.ro: Acordul istoric privind bugetul de 1,82 trilioane de euro, precedat de un alt acord istoric privind condiționarea fondurilor UE de statul de drept, pare să atârne de un fir de ață după blocada impusă de Polonia și de Ungaria, care și-au exprimat dreptul de veto. Care ar fi soluțiile pentru deblocarea acestei situații și adoptarea bugetului?

Rareș Bogdan: Deblocarea acestei situații nu va surveni în niciun caz de pe poziții de forță. Unul dintre românii care îmi scriu în privat, pe o rețea de socializare, sugera că ar fi bine să fie activat Art. 7 din Tratat, adică Polonia și Ungaria să-și piardă dreptul de vot, prin urmare bugetul să fie adoptat în unanimitate. Într-un film artistic, ar fi o variantă de scenariu senzațional. În lumea reală, însă, dialogul constructiv este totul. Există colegi care avansează varianta de a se construi bugetul fără Ungaria și Polonia, dar eu sper să nu se ajungă aici. Polonia și Ungaria ar beneficia de sume consistente din bugetul multianual și planul de redresare, 130 de miliarde de euro, respectiv 40, dar nu cred că vor recurge la penalizarea propriilor cetățeni. În definitiv, peste 70% dintre unguri și polonezi sunt de acord cu condiționarea fondurilor europene de respectarea statului de drept, arată un sondaj comandat de Parlamentul European.

CaleaEuropeană.ro: Dintr-o perspectivă politică, mai ales având în vedere că partidul premierului maghiar încă este parte a PPE, cum ar trebui să gestioneze popularii europeni, cea mai mare familie politică din Europa, acest asalt al populismului și al atacurilor la valorile sacrosancte europene?

Rareș Bogdan: PPE a fost în pielea unui detectiv care investighează o crimă, să zicem Hercule Poirot, că tot avem epicentrul la Bruxelles, dar acum are toate datele problemei, căci i-a înțeles mintea. Știe cine e criminalul, știe cum să-l prindă. Veți vedea în perioada următoare că acești populiști care amenință eurosistemul vor obține exact ceea ce merită, adică nimic. Cunoaștem instrumentele folosite pentru a dinamita Uniunea Europeană și nu avem de gând să lăsăm casa noastră comună în mâinile unor aventurieri. Avem ac de cojocul celor care, prin dezinformare și fake-news, subminează UE. Pentru a nu da naștere la interpretări, căci e plină lumea de teorii ale conspirației, de la vaccin care ar urmări să ne modifice genetic, la controlul minții și alte prostii monumentale, precizez că instrumentele pe care le va folosi principala forță politică a UE, și după mine singura cu adevărat responsabilă, adică PPE, vor fi democratice. Cineva a reușit, subminând UE, să o facă să strângă rândurile.

CaleaEuropeană.ro: Nu în ultimul rând, trenul de aproape 80 de miliarde de euro care ar trebui să sosească în România începând de anul viitor pare o ultimă șansă pentru o dezvoltare istorică a țării noastre. Ce ar trebui să facă România, Guvern, Președinte și forțe politice, pentru ca această oportunitate să fie fructificată?

Rareș Bogdan: Ar trebui să facă exact ceea ce fac: o strategie care însumează planuri bune, coerente, interconectate, generoase cu oamenii. Este o oportunitate extraordinară de a repara efectele lipsei de strategie ale adversarilor noștri, care aproape au adus România în stare de nefuncționare. Într-un limbaj diplomatic, acestea se numesc „vulnerabilități”, dar eu le numesc exact așa cum sunt: crime împotriva poporului român. Toată această strategie este bazată pe calcule ce urmăresc ca, în 2025, PIB pe cap de locuitor să ajungă la 87% din media UE27. Pentru prima oară, aceste planuri nu sunt fanteziste, iar infrastructura medicală, de transport, învățământ, cercetare, agricultură, utilități primesc șansa de a așeza România acolo unde așteaptă de prea mulți ani să fie, și anume în rândul țărilor dezvoltate. Nu este o utopie, sunt calcule! Modelul există deja, este reprezentat de administrațiile liberale. Acest model va fi extins la nivel național.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

Rareș Bogdan

Ziua Unirii Principatelor Române. Rareș Bogdan: Să menținem sentimentul și demnitatea unității naționale, fiind mereu ancorați în mijlocul preocupărilor de azi ale Europei

Published

on

© Rareș Bogdan/ Facebook

Aniversarea Unirii Principatelor este un moment de reflexie despre cum oamenii care au avut destinele neamului au fost inspirați să proiecteze direcția politică a unei noi forme de stat, a declarat duminică eurodeputatul PNL Rareș Bogdan, liderul delegației europarlamentarilor români din grupul PPE, într-un mesaj adresat cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române.

“Azi sărbătorim Unirea Principatelor, motiv pentru care adresez “La mulți ani!” fiecărui suflet care simte și rezonează cu idealurile de mai bine ale neamului nostru romanesc! Nu vom fi probabil ocoliți de mesaje care inundă Internetul, unele transmise în bună-credință, altele dintr-o modă a zilei, iar altele într-un clasic stil patriotard. Am menționat patriotard pentru că dacă am fi avut mai mult patriotism am fi fost mai responsabili față de profilul și bunăstarea țării în ultimii 30 de ani”, a scris Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că aniversarea Unirii Principatelor este un moment de reflexie despre cum oamenii care au avut destinele neamului au fost inspirați să proiecteze direcția politică a unei noi forme de stat, au înțeles cu sprijinul unor puteri ale Europei nevoia unei prezențe atente proactive în tabloul politicii europene din secolul al XIX-lea.

“Un mod exemplar de acțiune în acea perioadă a fost unitatea și comunicare ideilor dintre emigrația românească cu militanții unioniști din țară. Dincolo de mesajele pe care le transmitem azi, să cugetăm și să ne inspirăm din curajul celor care au făcut ca românii să conteze în lume prin programe politice de anvergură”, a spus acesta.

“Să continuăm, prin respect unii față de alții, să menținem sentimentul și demnitatea unității naționale, fiind mereu ancorați în mijlocul preocupărilor de azi ale Europei și în general ale lumii în care viețuim!”, a conchis Rareș Bogdan.

În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească (1859) sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român. La 1 decembrie 1918, ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. De asemenea, anul acesta se împlinesc și 200 de ani de la Revoluția din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu, unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României. 

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Comisia LIBE din PE a adoptat raportul eurodeputatului Rareș Bogdan privind transparența procesului decizional al UE: Doar așa putem spori încrederea cetățenilor în instituțiile europene

Published

on

© Rares Bogdan/ Facebook

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European a adoptat joi cu largă majoritate raportul eurodeputatului Rareș Bogdan (PNL, PPE) privind transparența procesului decizional la nivel european.

În cadrul raportului fără caracter obligatoriu, adoptat cu 60 de voturi pentru și 4 împotrivă, eurodeputații comisiei LIBE subliniază că instituțiile europene trebuie să depună eforturi pentru a garanta cele mai înalte standarde de transparență, resposabilitate și integritate. Eurodeputații consideră că accesul la documente ar trebui să fie asigurat în contextul împlementării politicilor europene și folosirii banilor europeni.

”Suntem hotărâți să aducem cetățenii mai aproape de procesul decizional și, prin recomandările cuprinse în raport, dorim să îmbunătățim și să facem mai eficient accesul cetățenilor la documente. Transparența și responsabilitatea sunt fundamentale pentru a spori încrederea cetățenilor europeni în activitățile politice, legislative și administrative ale UE și în instituțiile sale”, a declarat Rareș Bogdan, liderul delegației eurodeputaților români din grupul PPE, potrivit unui comunicat al comisiei mai sus amintite. 

Comisia LIBE a dat drept exemplu de bune practici Parlamentul European, făcând posibil pentru cetățeni, mass-media și părțile interesate să observe cum sunt adoptate deciziile.

La polul opus, eurodeputații Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne critică Consiliul Uniunii Europene, a cărui lipsă de angajament privind asigurarea transparenței arată ”o lipsă de responsabilitate, în calitate de colegislator”.

Cât privește Comisia Europeană, europarlamentarii consideră că instituția a înregistrat progrese, dar critică practica recurentă a acesteia de a oferi adesea Parlamentului European doar informații limitate cu privire la punerea în aplicare a legislației UE, precum și refuzul de a publica statistici referitoare la eficacitatea politicilor UE.

În egală măsură, Comisia LIBE solicită Executivului european să fie mai transparent când vine vorba de contracte și procedurile de licitație. De asemenea, eurodeputații consideră că Parlamentul European ar trebui informat în legătură cu fiecare etapă a negocierilor acordurilor intertanționale, respectând astel prevederile tratatelor UE.

Comisia LIBE susține, de asemenea, crearea unei baze de date dedicate dosarelor legislative ale UE și deplând evoluția lentă a tratativelor pentru stabilirea unui registru obligatoriu privind transparența.

În ceea ce privește voturile din Parlamentul European, europarlamentarii sugerează stabilirea unui sistem ușor de utilizat care să includă funcții de căutare și filtrare.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Rareș Bogdan, liderul eurodeputaților români din grupul PPE, anunță că va interpela Comisia Europeană în legătură cu blocajul de la frontiera dintre Marea Britanie și Franța

Published

on

© Rareș Bogdan/ Facebook

Situația miilor de cetățeni europeni, foarte mulți români, blocați în trafic după ce mai multe state europene au închis granițele din cauza noii tulpini de SARS-COV-2 necesită o reacție mai rapidă, mai satisfăcătoare din partea UE, a precizat eurodeputatul PNL Rareș Bogdan, liderul eurodeputaților români din grupul PPE.

Manifestându-și revolta față blocajul de la granița dintre Regatul Unit și Franța, eurodeputatul român a anunțat că va interpela Comisia Europeană, alături de 12 colegi din delegația PPE România, pentru a primi răspunsuri la următoarele întrebări:

1. Ce acțiuni întreprinde Comisia pentru a garanta că cetățenilor europeni nu le sunt încălcate drepturile fundamentale și pentru a preveni ca astfel de situații să mai aibă loc?

2. Cum a gestionat Comisia această criză, în afară de a recomanda ţărilor UE să aibă o abordare coordonată în privinţa măsurilor de călătorie şi transporturi?

”Blocajul de la frontiera dintre UK și Franța, de pildă, se rezolvă foarte târziu, iar nervii cetățenilor sunt întinși la maxim! Știu că s-au făcut eforturi, mi se spune că s-au distribuit apă și alimente, dar sistemul s-a mișcat mult prea greu. Mii de oameni epuizați, fără acces la facilități de igienă personală și hrană, copii, vârstnici în situații disperate – aceasta este o situație inacceptabilă”, a precizat Rareș Bogdan într-un mesaj pe Facebook.

”Mă aștept ca acest tip de situații să fie anticipate și instituite celule de criză în secunda 2 a unui blocaj, iar soluțiile să fie puse pe tapet în 3 ore. Asta dacă siguranța cetățeanului european mai contează! Este irelevant, în situații de criză, faptul că membrii UE au autonomie de decizie pe anumite probleme. Mă aștept la solidaritate, nu la o spălare pe mâini”, a mai spus acesta.

Peste 50 de ţări din întreaga lume au impus restricţii călătorilor din Regatul Unit după ştirea referitoare la apariţiei unei variante mult mai contagioasă a virusului care provoacă COVID-19.

Decizia autorităţilor franceze a avut însă cel mai mare impact, trenurile şi feriboturile care traversează Canalul fiind suspendate timp de 48 de ore, ceea ce a provocat blocaje masive pe şoselele din sud-estul Angliei.

Începând cu noaptea de marți spre miercuri, circulația dinspre Regatul Unit către Franța a fost reluată, după ce cele două state au ajuns la un acord, dar condiționat.

Cetățenii Uniunii Europene care vor să treacă din Marea Britanie în Franța trebuie să prezinte dovada unui test COVID negativ, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

Sunt acceptate atât testele PCR, cât şi cele antigen care sunt sensibile la noua tulpină a coronavirusului. Lista testelor antigen acceptate urmează să fie publicată de Ministerul francez al Solidarităţii şi Sănătăţii.

Aceste reglementări rămân în vigoare până cel puţin pe 6 ianuarie 2021, sub rezerva unei posibile reevaluări la nivel bilateral sau european.

Comisia Europeană a făcut marți apel la un răspuns coordonat la nivelul Uniunii Europene și a recomandat statelor membre reluarea traficului cu Regatul Unit pentru călătoriile esențiale și pentru ”evitarea înreruperilor lanțului de aprovizionare”.

”În vreme ce sunt importate măsuri de precauție temporare pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2, fiind necesară descurajarea călătoriilor neesențiale către și dinstre Marea Britanie, interdicţiile de călătorie cu avionul şi cu trenul ar trebui ridicate, dată fiind nevoia asigurării călătoriilor esenţiale şi a evitării întreruperilor lanţului de aprovizionare”, semnalează Executivului european, având în vedere că, până la finalul lunii decembrie, normele europene se aplică și pe teritoriul Regatului Unit, așadar statele membre nu ar trebui să refuze intrarea persoanelor care vin această țară.

Continue Reading

Facebook

Team2Share

INTERNAȚIONAL2 hours ago

Joe Biden, avertisment către Vladimir Putin în prima lor convorbire telefonică: SUA vor reacționa ferm la acțiunile Rusiei împotriva noastră și a aliaților

NATO3 hours ago

Veste bună pentru România: Joe Biden reafirmă angajamentul SUA pentru articolul 5 din Tratatul NATO într-o convorbire cu secretarul general al Alianței

CONSILIUL EUROPEAN3 hours ago

Emmanuel Macron evocă “principiul umanității” la Forumul de la Davos: Capitalismul și-a dovedit succesul, dar a creat și inegalități sociale. Lumea post-COVID poate fi reconstruită dacă învățăm că nimic nu depășește valoarea umană

CONSILIUL EUROPEAN4 hours ago

Angela Merkel, la Forumul de la Davos: Europa și SUA trebuie să fie foarte rapide în a răspunde provocărilor digitalizării și a preveni monopolurile globale

ROMÂNIA4 hours ago

România, primul aliat SUA care îl felicită pe noul secretar de stat Antony Blinken. Bogdan Aurescu: Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru consolidarea Parteneriatului Strategic

SUA4 hours ago

SUA au un nou secretar de stat. Antony Blinken, confirmat de Senat drept noul șef al diplomației americane

ROMÂNIA5 hours ago

Premierul Florin Cîțu i-a transmis telefonic omologului olandez că România este „pe deplin pregătită” să intre în Schengen

Gheorghe Falcă6 hours ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Este vremea României europene! Avem la dispoziție 85 mld. de euro pentru modernizare și dezvoltare

Dacian Cioloș6 hours ago

Dacian Cioloș, întrevedere cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA. Cei doi au discutat despre consolidarea legăturilor România-SUA și despre importanța strategică a securității la Marea Neagră

Dragoș Pîslaru7 hours ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru a prezentat Comisiei de Muncă a Senatului Directiva Europeană pe Salariul Minim și implicațiile ei pentru România

ROMÂNIA9 hours ago

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, despre introducerea unui certificat de vaccinare anti-COVID-19 unic la nivelul UE: Trebuie să evităm ”orice abordare discriminatorie”. Discuțiile continuă

Dragoș Pîslaru6 days ago

Dragoș Pîslaru: Statele membre ar trebui să profite de majorarea de 3% din FEAD pentru a sprijini persoanele defavorizate în timpul pandemiei COVID-19

Eugen Tomac6 days ago

Eugen Tomac i-a solicitat șefului politicii externe a UE să creeze mecanisme care să condiționeze sprijinul financiar acordat partenerilor de garantarea accesului minorităților naționale la educație în limba maternă

RENEW EUROPE6 days ago

Președintele Consiliului European îi propune lui Joe Biden ca în prima zi de mandat la Casa Albă să construiască un nou pact fondator cu UE pentru „o lume mai bună”

COMISIA EUROPEANA7 days ago

Președinta Comisiei Europene: Jurământul lui Joe Biden, un mesaj de speranță pentru o lume care așteaptă ca SUA să revină în cercul de state cu idei similare

Eugen Tomac1 week ago

Eurodeputatul Eugen Tomac: Rusia de astăzi se transformă într-un gulag și UE are obligația să acționeze

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

U.E.2 weeks ago

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan dorește să ”repună pe șine” relațiile Turciei cu UE: Este prioritatea noastră să facem din 2021 un an de succes

ROMÂNIA3 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare

Gheorghe Falcă1 month ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă se va vaccina împotriva COVID-19 și îndeamnă la responsabilitate pentru „noi și cei de lângă noi”: Vaccinarea, testul nostru de maturitate

Advertisement
Advertisement

Trending