Investitor american: Dacă aş fi în locul vostru, nu m-aş grăbi să adopt moneda unică. Poate în 2017, dacă va supravieţui euro până atunci

România ar trebui să nu se grăbească să adopte moneda unică înainte de a avea o economie stabilizată şi solidă, susţine celebrul investitor american Jim Rogers, potrivit Adevarul.ro. În opinia acestuia, România ar trebui să ia în calcul trecerea la moneda unică după 2016 sau 2017, şi doar dacă euro va depăşi cu bine noul val de dificultăţi economice care, în opinia acestuia, urmează să vină în 2014-2015. Declaraţiile au fost făcute în cadrul conferinţei cu tema „CEE şi China: Punţi de investiţii şi oportunităţi de afaceri”, organizate de CFA România, la Bucureşti.

Eu nu m-aş alătura zonei euro până când nu aş fi într-adevăr pregătit pentru asta” a spus Jim Rogers, răspunzând întrebării dacă România ar trebui sau nu să adopte moneda unică. “Nu m-aş gândi la asta înainte de a avea o economie bine aşezată şi solidă, şi nu înainte de a-mi fi securitizat bugetul naţional. După asta aş lua în consideraţie o astfel de schimbare în 2016 sau 2017. Mă indoiesc de faptul că România va fi pregătită pentru trecerea la euro în 2015, dar dacă ar fi gata cu unul sau doi ani mai târziu, ar fi o alternativă bună, cu condiţia ca euro să supravieţuiască până atunci” a adăugat celebrul investitor american.

Celebrul investitor american consideră că o nouă perioadă de dificultăţi majore pentru economia globală este inevitabilă pentru perioada 2014 – 2015, şi susţine că în cazul în care euro va supravieţui şi acestei încercări, zona euro ar putea fi un loc potrivit pentru ţări precum România. În caz contrar însă, intrarea într-o zonă economică cu probleme nu ar fi decât o sursă de probleme majore pentru România.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: soundofcannons.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.