Iohannis, despre romii din Paris: Cu sau fără Schengen, tot acolo sunt

klaus iohannisPrim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că i se pare “inoportun” ca discuţia despre aderarea României la spaţiul Schengen să fie legată de prezenţa romilor în Paris, deoarece “cu sau fără Schengen, ăia tot acolo sunt”, transmite Mediafax.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă este de părere că România a făcut progrese pentru aderarea la spaţiul Schengen, având în vedere că preşedintele Jose Manuel Barroso a afirmat recent că România nu va adera la 1 ianuarie 2014.

“Destul de greu să faci progrese dacă în timpul evaluării ţintele sunt puse tot mai sus. (…) Întreg procesul a devenit unul de-a dreptul politic şi atunci progresele sunt din ce în ce mai greu de măsurat. Dacă ar fi să ne luăm după tehnicienii care se ocupă de spaţiul Schengen, România a îndeplinit de mult criteriile tehnice. Nu văd ce progrese ar mai face. Dacă intervin în discuţie şi tot restul, MCV, progrese în anticorupţie şi aşa mai departe, da, şi aici am făcut progrese. Dacă am făcut la nivelul la care se aşteaptă partenerii europeni sau nu, vom vedea“, a răspuns Iohannis.

Întrebat dacă prezenţa romilor în capitala Franţei este o problemă care poate afecta aderarea României la spaţiul Schenden, Iohannis a răspuns: “Putem să constatăm cu supărare că această problemă devine cantitate importantă în discuţia pe Schengen. Şi eu, şi alţii suntem surprinşi. Una-i una, alta-i alta. Ăia sunt deja acolo, de ce mai discutăm? Schengen-ul e pentru cei care nu sunt încă acolo şi care vor să meargă să viziteze Turnul Eiffel, de exemplu, sau să facă afaceri, nu pentru ăia. Ăia sunt acolo din prima săptămână după Revoluţie. Cu sau fără Schengen, ăia tot acolo sunt şi, atunci, este inoportun să legăm discuţia pe Schengen de migraţia sărăciei, cum este numită în Germania“.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.