Iranienii sunt aşteptaţi la urne pentru scrutinul legislativ

Secţiile de vot s-au deschis vineri dimineaţă în Iran, unde circa 48 de milioane de alegători sunt chemaţi să-i aleagă pe cei 290 de deputaţi ai Majlis, care ar urma să fie ca şi până acum dominat de conservatorii aflaţi la putere, scrie site-ul de ştiri Mediafax.

Aproximativ 3.400 de candidaţi sunt înscrişi în acest scrutin, boicotat de principalele mişcări ale opoziţiei reformatoare, în semn de protest faţă de represiunea severă ale căror victime au fost după realegerea contestată a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad în 2009.

Principalii lideri şi presa oficială au multiplicat apelurile la o participare masivă, prezentată drept un răspuns la ameninţările militare israeliene şi la eforturile occidentalilor de a slăbi Iranul de doi ani prin sancţiuni economice şi financiare severe.

Preşedintele Ahmadinejad a făcut apel la mobilizare pentru “a oferi un Parlament puternic şi popular” ţării, iar ministrul Apărării, Ahmad Vahidi, a subliniat că, “cu cât va fi mai mare rata de participare, cu atât va fi consolidată securitatea ţării”.

Mai multe informaţii puteţi găsi accesând Mediafax.

Sursa articol: Mediafax
Sursa foto:  en.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.