Isărescu: România, sub media mondială la capitolul educație financiară

mugur isarescuGuvernatorul BNR, Mugur Isărescu, atrage atenția că România se află sub media mondială la capitolul educație financiară, iar politica monetară devine o misiune grea dacă cei mici nu sunt învățați despre valoarea și funcțiile banului.

Isărescu a participat, marți, la semnarea unui protocol între BNR și Ministerul Educației, care are menirea de a dezvolta educația financiară în rândul elevilor. Potrivit guvernatorului BNR, rolul acordului vizează continuarea unor proiecte ce au avut deja ca beneficiari, în 18 judeţe ale ţării, peste 2.700 de elevi şi 500 de profesori, care s-au întâlnit cu membri ai Consiliului de Administraţie al BNR şi lectori ai aceleiaşi instituţii.

La ceremonie au participat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu.

”Într-un clasament al Băncii Mondiale care pleacă de la 0 până la 100, după 20 de ani de eforturi ale instituţiei noastre, România este pe 31, încă sub medie. Ceea ce ne dă de gândit şi se reflectă în calitatea dialogului cu instituţiile financiare şi în capacitatea acestei instituţii de a promova o politică monetară corectă. O spune experienţa ţărilor cu economie de piaţă neîntreruptă. Politica monetară se propagă mult mai uşor dacă publicul este educat”, a explicat Isărescu.

Sursa: DCNews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.