Israel: Premierul Benjamin Netanyahu, audiat de poliţie într-un dosar de corupţie

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost, din nou, audiat vineri la Ierusalim de către poliţie într-una din anchetele ce îl vizează pentru presupusă corupţie, dosare care îi ameninţă guvernarea, potrivit mass-mediei israeliene citate de Agerpres.

Anchetatorii au sosit dimineaţă la reşedinţa premierului pentru a-l interoga în afacerea Bezeq cu privire la legăturile sale cu Shaul Elovitch, om de afaceri care controlează principalul grup de telecomunicaţii israelian.

Poliţia şi serviciile premierului nu confirmă niciodată aceste audieri, atât timp cât acestea sunt în curs de desfăşurare.

Netanyahu a fost interogat de 12 ori ca suspect sau ca martor în dosarele deschise împotriva sa.

În cazul Bezeq, poliţia investighează dacă cuplul Netanyahu a încercat să obţină o acoperire favorabilă din partea site-ului de informaţii Walla, proprietate a lui Elovitch, în schimbul unor favoruri guvernamentale care ar putea să fi adus sute de milioane de dolari beneficii Bezeq, companie al cărei proprietar majoritar este Elovitch, conform presei.

Dosarul, deschis în 2017, a dat naştere unui scandal la 18 februarie 2018 punând în pericol mandatul premierului, prin arestarea lui Elovitch şi a altor şase persoane, între care doi colaboratori apropiaţi ai săi.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.