Israelul ar putea tratata răniții necombatanți din Alep

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marți că analizează posibilitatea ca unii dintre răniții evacuați din fostele cartiere rebele din Alep să fie tratați în spitale din Israel, transmite AFP citat de Agerpres.

„Am cerut ca Ministerul de Externe să găsească mijloace prin care să le acordăm un mai mare ajutor victimelor tragediei siriene, în special celor din Alep. Suntem gata să primim în Israel femei și copii răniți, chiar și bărbați, cu condiția să nu fie vorba despre combatanți, și să îi îngrijim în spitalele noastre, așa cum am mai făcut cu mii de civili sirieni”, a spus premierul israelian în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii străini.

Citiți și Rusia: Armata siriană controlează în totalitate orașul Alep, iar operațiunile umanitare au început; OSDO: 312.000 de persoane au murit de la izbucnirea conflictului din Siria

Forțele loiale președintelui sirian Bashar al-Assad au recucerit majoritatea cartierelor rebele din Alep. Mii de civili răniți în urma bombardamentelor asupra orașului sunt pe cale să fie evacuați. 

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Conform celui mai recent bilanţ estimat de ONU, 270.000 de oameni au murit în acest război. Bilanţul anunţat de organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) este de 312.000 de morţi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.