Connect with us

INTERNAȚIONAL

Italia majorează TVA de la 21% la 23%, începând cu luna octombrie

Published

on

Italia va majora TVA cu două puncte procentuale în octombrie, la 23%, măsura făcând parte din planul de austeritate adoptat de guvern în decembrie, a indicat secretarul de stat din Ministerul Economiei, Vittorio Grilli, potrivit Mediafax.ro.

Planul de austeritate, introdus de guvernul condus de premierul Mario Monti, prevede majorarea TVA cu două puncte procentuale “în caz de necesitate”.

A fost introdusă deja în lege: de la 1 octombrie, TVA va creşte la 23%“, a spus el, adăugând că guvernul vrea să transfere o parte a poverii taxelor de pe producţie pe consum şi avere, pentru a promova reluarea creşterii economice.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto:  skillsforfamilies.org

INTERNAȚIONAL

Biden l-a anunțat pe Zelenski că SUA trimit Ucrainei un nou ajutor militar de 625 de milioane de dolari care include și rachete HIMARS

Published

on

© Joe Biden/ Facebook

Preşedintele SUA Joe Biden a anunţat marţi, într-o convorbire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, un nou transport american de echipamente militare, în valoare totală de 625 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

“Astăzi am vorbit cu președintele Zelenski pentru a sublinia faptul că SUA nu vor recunoaște niciodată pretinsa anexare a teritoriului ucrainean de către Rusia. Mi-am reafirmat angajamentul de a continua să sprijin în continuare Ucraina, inclusiv prin noul pachet de asistență pentru securitate de 625 de milioane de dolari, prezentat astăzi. Rămânem pregătiți să impunem costuri severe oricărei entități care sprijină pretinsa anexare a Rusiei și vom continua să mobilizăm lumea în sprijinul eforturilor Ucrainei de a-și apăra democrația”, a scris Biden, pe Facebook.

Pachetul de asistență pentru securitate în valoare de 625 de milioane de dolari include arme și echipamente suplimentare, inclusiv HIMARS, sisteme de artilerie și muniție, precum și vehicule blindate.

Acesta este primul pachet de ajutor militar anunțat de SUA după ce Rusia a anexat ilegal cele patru regiuni ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie în urma unor referendumuri trucate condamnate de Occident. Precedentul ajutor, de 1,1 miliarde de dolari, cuprindea 18 sisteme de artilerie de precizie Himars, 150 de vehicule blindate “Humvee”, 150 de vehicule tactice de armament, radare şi sisteme de apărare anti-drone.

Această noua tranşă creşte ajutorul militar al SUA pentru Ucraina la aproape 17 miliarde de dolari de la începutul invaziei ruse a ţării pe 24 februarie şi la 17,5 miliarde de dolari de la preluarea mandatului de către preşedintele Joe Biden, în ianuarie 2021.

De asemenea, SUA au sancționat peste 1000 de oficiali ruși și 57 de entități din sectorul apărării după anexarea ilegală de teritorii ucrainene.

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Zelenski a avut prima discuție telefonică cu Giorgia Meloni, viitorul premier italian: Italia va sprijini ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei

Published

on

© President of Ukraine

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut marți prima sa conversație telefonică cu Giorgia Meloni, viitorul premier al Italiei și liderul partidului de dreapta “Frații Italiei”, context în care viitoarea șefă a guvernului de la Roma a afirmat sprijinul său pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

“În timpul conversației, am discutat despre necesitatea de a continua sprijinul cuprinzător pentru Ucraina după formarea noului guvern italian. Am discutat despre necesitatea de a introduce sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, în special consolidarea celui de-al optulea pachet de sancțiuni al UE și interzicerea statelor UE de a elibera vize turistice cetățenilor ruși”, a scris Zelenski, pe o rețea de socializare.

“Giorgia Meloni, vă mulțumesc pentru sprijinul ferm acordat suveranității și integrității teritoriale a statului nostru”, a continuat el.

 

Este pentru a treia oară în decurs de câteva zile când Meloni, care a câştigat alegerile în Italia și care va deveni prima femeie premier din istoria țării, manifestă susținere pentru Ucraina, deși au existat voci în Occident care s-au arătat preocupate de viziunea viitorului guvern de la Roma, având în vedere simpatiile partenerilor de coaliție ai lui Meloni, Silvio Berlusconi și Matteo Salvini, față de Vladimir Putin.

Vinerea trecută, la câteva ore după ce președintele Rusiei a semnat decretele de anexare a regiunilor Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, viitoarea președintă a Consiliului de Miniștri de la Roma a denunțat ” neo-imperialismul sovietic” al lui Putin și a subliniat că anexările Rusiei în Ucraina nu au nicio valoare juridică sau politică

Anterior, Meloni l-a asigurat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski că Ucraina se va bucura de sprijinul deplin al viitorului său guvern de coaliţie.

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Războiul Rusiei în Ucraina: Volodimir Zelenski a adoptat un decret prin care exclude negocieri de pace cu Vladimir Putin

Published

on

© Administrația Prezidențială ucraineană

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat marţi un decret care declară în mod oficial ca “imposibilă” perspectiva oricăror negocieri între Kiev şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dar lasă uşa deschisă pentru discuţii cu Rusia, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Decretul oficializează comentariile făcute vineri de Zelenski după ce preşedintele rus a proclamat drept parte a Rusiei patru regiuni ucrainene ocupate, în ceea ce Kievul şi Occidentul au spus că este o farsă ilegitimă.

“El nu ştie ce sunt demnitatea şi onestitatea. Prin urmare, suntem dispuşi la un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte ale Rusiei”, a spus Zelenski vineri.

Forţe ucrainene au străpuns defensiva rusă în sudul Ucrainei şi au extins o ofensivă rapidă în est, reocupând teritorii în zone anexate de Rusia după invazia din februarie.

Adresându-se vineri reporterilor, purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că “operațiunea militară specială” în Ucraina nu se va încheia dacă Kievul exclude discuțiile, adăugând că „este nevoie de două părți pentru a negocia”.

“Fie vom aștepta ca actualul președinte să-și schimbe poziția, fie așteptăm ca următorul președinte să-și schimbe poziția în interesul poporului ucrainean”, a ținut să precizeze Dmitri Peskov.

Președintele rus Vladimir Putin a proclamat vineri, de la Kremlin, în fața unei largi audiențe, anexarea a patru regiuni ocupate militar parțial în estul și sudul Ucrainei invadate de Federația Rusă la 24 februarie, în ceea ce reprezintă cea mai mare anexare teritorială în Europa de la Adolf Hitler încoace, precum și cea mai semnificativă escaladare a războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Reacții de condamnare și de nerecunoaștere a acestor anexări au venit și din partea NATO, a miniștrilor de externe din țările G7 și a Consiliului European, care a adoptat o declarație semnată de toți cei 27 de șefi de stat sau de guvern din UE. De asemenea, SUA au sancționat peste 1000 de oficiali ruși și 57 de entități din sectorul apărării după anexarea ilegală de teritorii ucrainene.

Drept reacție la acțiunea lui Putin, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat, vineri, după ședința Consiliului de Securitate, cererea de aderare a țării sale la NATO, acesta solicitând desfășurarea unei proceduri accelerate de intrare a Ucrainei în Alianță.

Continue Reading

Facebook

U.E.3 hours ago

Șefa diplomației germane, la Varșovia: Vom obține securitatea doar fără Rusia lui Putin. Germania nu a ascultat vocile din Europa Centrală și de Est care spuneau că Nord Stream 2 este o armă politică

INTERNAȚIONAL5 hours ago

Biden l-a anunțat pe Zelenski că SUA trimit Ucrainei un nou ajutor militar de 625 de milioane de dolari care include și rachete HIMARS

INTERNAȚIONAL6 hours ago

Zelenski a avut prima discuție telefonică cu Giorgia Meloni, viitorul premier italian: Italia va sprijini ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei

COMISIA EUROPEANA8 hours ago

Anul european al tineretului: UE adoptă primul Plan de acțiune pentru tineret în cadrul acțiunii externe a UE pentru a consolida cooperarea cu tinerii din întreaga lume

PARLAMENTUL EUROPEAN9 hours ago

Țările și regiunile UE vor beneficia de sprijin suplimentar pentru a atenua consecințele războiului rus împotriva Ucrainei, după ce Parlamentul European a adoptat o nouă legislație în acest sens

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI9 hours ago

Siegfried Mureșan solicită creșterea sancțiunilor UE pentru a-l constrânge pe Putin să se retragă din Ucraina și așteaptă măsuri de sprijin energetic din partea UE pentru R. Moldova

CONSILIUL UE11 hours ago

REPowerEU: România a obținut aproape 1,4 miliarde de euro pentru proiecte de independență energetică și combaterea sărăciei energetice, după ce Consiliul UE a convenit asupra poziției sale, anunță Adrian Câciu

INTERNAȚIONAL12 hours ago

Războiul Rusiei în Ucraina: Volodimir Zelenski a adoptat un decret prin care exclude negocieri de pace cu Vladimir Putin

PARLAMENTUL EUROPEAN12 hours ago

PE: Până la sfârșitul anului 2024, cetățenii UE își vor încărca telefonalele și tabletele cu un încărcător comun

PARLAMENTUL EUROPEAN12 hours ago

UE va avea o nouă legislație care îi va consolida capacitatea de a preveni și gestiona epidemiile de boli transmisibile

INTERVIURI2 days ago

VIDEO INTERVIU Ambasadorul Germaniei: România se află la “linia de sosire” privind aderarea la Schengen; Lecția care trebuie învățată pe calea cea grea este că nu putem avea încredere în Rusia

NATO4 days ago

Mircea Geoană: Nu avem informaţii care să indice o schimbare a posturii nucleare a Rusiei, dar NATO este angajată deplin în apărarea aliaților, inclusiv a României

INTERNAȚIONAL4 days ago

Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la NATO după ce Putin a proclamat anexarea ilegală de către Rusia a patru regiuni ucrainene

REPUBLICA MOLDOVA5 days ago

R. Moldova contează pe sprijinul UE pentru a accelera ”modernizarea sectorului de securitate și apărare”. Maia Sandu: O urgență, având în vedere creșterea riscurilor în regiune

JUSTIȚIE1 week ago

Klaus Iohannis: DNA, un model la nivel european, a contribuit decisiv ca România să fie un pol de stabilitate și un partener strategic pentru partenerii din NATO și UE

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă, din Japonia: Componenta de securitate și apărare, unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat, de mare interes pentru ambele părți

NATO2 weeks ago

Klaus Iohannis, despre amenințarea Rusiei cu un război nuclear: România, ca parte a NATO, este pregătită pentru orice scenariu. Românii nu trebuie să intre în panică

ROMÂNIA2 weeks ago

Klaus Iohannis, către antreprenorii români din Silicon Valley: Poate aveți unele lecții care ne-ar folosi în România

ROMÂNIA2 weeks ago

Nicolae Ciucă: Salutăm interesul manifestat de Banca Japoneză de Cooperare Internațională pentru susținerea marilor proiecte de infrastructură de transport și de producere a energiei verzi

U.E.2 weeks ago

Ministrul ungar de externe, singurul din UE care s-a întâlnit cu Lavrov la ONU: Există o singură soluție la inflația de război și la prețurile epuizante ale energiei: pacea. Ungaria vrea pace

Team2Share

Trending