Connect with us

NEWS

Iulian Fota, consilier prezidential: NATO raspunde de securitatea statelor membre iar Rusia raspunde de securitatea propriului teritoriu

Published

on

“NATO raspunde de securitatea statelor membre iar Rusia raspunde de securitatea propriului teritoriu. Asta nu inseamna ca deciziile nostre trebuiesc privite printr-o optica de conflict sau competitie”, a declarat Iulian Fota, consilierul prezidential pe probleme de securitate, in cadrul Comisiei pentru dimensiunea Civila a Securitatii de la Adunarea Parlamentara a NATO, anunta site-ul Hotnews.ro. Consilierul prezidential a prezentat duminica in fata specialistilor prezenti regiunile importante din punct de vedere strategic pentru Romania. Iulian Fota a vorbit despre relatia Romania-Moldova, despre optica romaneasca asupra Balcanilor de Vest si despre Kosovo.

Declaratiile facute de consilierul prezidential Iulian Fota dupa dezbaterile din cadrul Comisiei pentru dimensiunea Civila a Securitatii de la Adunare Parlamentara a NATO: S-a spus aici foarte clar si de catre reprezentantii NATO, cat si de catre reprezentantii Romaniei, ca transparenta este maxima pe subiectul scutului antiracheta. Toate informatiile importante, toate datele relevante sunt oferite si transmise Rusiei. Cooperarea NATO-Rusia pe acest subiect continua si cred eu ca se va dezvolta. Sunt in continuare lucruri unde ne intelegem si sunt lucruri unde NATO si Rusia vad aceasta problema diferit. Asta este parte a relatiei de incredere pe care o dezvoltam cu Rusia de cativa ani.

Din punctul asta de vedere nu m-as hazarda sa dau importanta acestor puncte de vedere mai mult decat respectul pe care il merita orice om cu o opinie. Este un proces firesc de a dezbate marile probleme de securitate ale Europei, ale NATO si ale Rusiei, de a ne consulta, de a vedea cum e mai bine. In final, fiecare raspunde pentru securitatea sa. NATO raspunde de securitatea statelor membre iar Rusia raspunde de securitatea propriului teritoriu. Asta nu inseamna ca deciziile nostre trebuiesc privite printr-o optica de conflict sau competitie sau de suma zero.

Trebuie sa ma refer in cateva cuvinte si la Kosovo. Noi apreciem si salutam compromisul si dialogul inceput intre Belgrad si Pristina. Speram ca acest dialog este un moment de crestere a increderii atat intre cei doi actori, cat si intre cei doi actori si institutiile euro-atlantice. In ce priveste  Kosovo, Romania isi mentine in continuare pozitia. Este pozitia de principiu. Pozitia noastra o intalnim si in alte situatii de acest fel. Noi credem ca, inainte de recunoasterea unei statalitati, partile implicate trebuie sa ajunga ele, bilateral, la o intelegere, la o decizie comuna.

Cand vine vorba de Kosovo Romania are o pozitie de principiu pe care o intalnim si atunci cand vine vorba de relatiile dintre Israel si Autoritatea Palestiniana. Asa cum o intalnim cand vine vorba despre situatii similare din zona Marii Negre. Este important ca organizatii precum NATO sa fie echilibrate si obiective fata de cele doua parti.

In ceea ce priveste Macedonia si Bosnia Hertegovina, asteptam cu interes realizarea obiectivelor interne de natura a le permite depasirea fazelor curente legate de aderarea la alianta. Este important ca toate tarile din Balcanii din Vest sa primeasca sansa aderarii la Occident prin intermediul celor doua organizatii.

In ceea ce priveste KFOR, este de salutat compromisul si intelegerea din cadrul dialogului intre Belgrad si Pristina. Este regretabil faptul ca subiectul stampilelor vamale au devenit, s-a transformat intr-un moment de tensiune. Un moment de tensiune care cred ca va fi depasit atat prin contributia celor doua parti, cat si prin rolul extrem de important al aliantei. Cred ca dialogul Pristina-Belgrad este cheia rezolvarii situatiei din Kosovo. In absenta unui astfel de dialog este putin probabil sa asistam la evolutii spectaculoase sau progrese in ceea ce tine de parcursul euro-atlantic al celor doua.

Romania continua sa joace un rol activ in KFOR asa cum joaca un rol important in operatiunile de stabilizare a Balcanilor din Vest. In ultimii ani in cadrul misiunii EULEX Romania a avut cea mai importanta contributie cu politisti si jandarmi. Pentru ca Balcanii de Vest reprezinta un vecin al nostru avem tot interesul ca stabilitatea acestei regiuni sa fie maxima si regiunea sa-si gaseasca un viitor in institutiile euro-atlantice.

Marea Neagra continua sa-si pastreze importanta strategica pentru Occident, pentru NATO. Este o zona de vecinatate a Romaniei, dar si a NATO. Dincolo de Romania, Turcia si Bulgaria fiind in acest moment membre ale aliantei.

Marea Negra este o zona importanta pentru Occident din punct de vedere energetic. Aici cred eu ca se desfasoara sau intalnim una din marile mize strategice pentru Occident in perioada urmatoare. Marea Neagra este un culoar strategic catre Afganistan.

Cred ca recentele decizii privitoare la participarea la scutul antiracheta ale Romaniei si Turciei arata cat de importanta este Marea Neagra si nevoia de a avea pe agenda aliantei problema Marii Negre.

Cred ca trebuie discutata in cadrul Adunarii Parlamentare tendinta modernizarii echipamentelor militare si a capabilitatilor militare in zona Marii Negre, inclusiv pe componenta navala. Anul 2008 a aratat ca elementul militar ramane esential in ecuatia securitatii din zona Marii Negre.

Subliniez faptul ca Republica Moldova, desi este un stat neutru, manifesta interes pentru o relatie pragmatica si eficienta cu NATO. Este si acesta tendinta de incurajat si de sprijinit. Republica Moldova a avut o participare activa in privinta misiunilor de mentinere a pacii. Sunt convins ca interesul pentru cooperarea este in egala masura mare atat la Chisinau cat si la Bruxelles, avand in vedere ca domeniile de cooperare dintre cele doua capitale acopera domenii importante pentru alianta, cum sunt: combaterea terorismului sau apararea cibernetica. Este de subliniat ca la Chisinau, in aprilie 2011, s-a deschis un centru de securitate cibernetica. Securitatea cibernetica devine a doua mare preocupare de securitate pentru statele noastre, dupa terorism.

In privinta Ucrainei, este de salutat politica non-bloc a Ucrainei. Trebuie incurajata dezvoltarea relatiei Ucraina-Nato, avand in vedere importanta strategica a acestui partener special al aliantei pentru stabilitate si democratie in vecinatatea estica a NATO.

In regiunea Caucaz pare ca asistam la o letargie in relatia NATO – Georgia. Cred ca ar fi de dorit ca, in loc de un conflict inghetat, sa nu asistam la inghetarea relatiei NATO cu Georgia. In prisma summitul de la Chicago este important sa dam un semnal important. Sa se inteleaga ca NATO ramane un partener important pentru Goergia.

Rusia este un partener esential pentru Occident. Eu cred ca in toate aceste discutii pe care le avem cu Rusia, chiar daca uneori retorica publica nu o sustine sau nu o evidentiaza, putem fi moderat optimisi ca, intr-un final, Rusia va intelege ca cea mai sigura frontiera a sa este cea de vest. Frontiera cu Occidentul.

Ne mentinem prezenta militara in Afghanistan

Afganistanul este foarte important pentru Romania. Avem 1900 de militari acolo (cifra oficiala potrivit MAPN 1815 vezi aici n.red.). Ne mentinem prezenta militara in Afganistan. Succesul misiunii este unul de mare importanta pentru NATO. Este important ca procesul de tranzitie sa nu fie unul cosmetic, sa fie unul solid, ireversibil.

Sa putem incheia cu succes in 2014, asa cum s-a convenit la Lisabona. Nu ne vom diminua prezenta militara acolo. Contribuim nu numai pe linie militara, dar contribuim si cu jandarmerie, contribuim si cu judecatori atat la consolidarea fortelor de securitate cat si la remodelarea si consolidarea sistemului de drept in Afganistan.

In sesiunea de intrebari si raspunsuri acesta declara despre Moldova: In problema Republicii Moldova cred ca trebuie aplicata aceeasi formula pe care NATO a aplicat-o in tarile din Europa Centrala. Sprijinirea aspiratiilor pentru democratie si prosperitate. Atunci cand optiunile sunt exprimate liber, fie spre NATO, fie spre UE este de datoria nostra sa sprijinim aceste aspiratii. Noi speram ca toti vecinii nostri sa fie membrii UE si NATO sau macar intr-una din ele.

Optiunea majoritara, asa cum vad eu semnalele din Chisinau, este pro-occidentala. Acest drum nu este usor si nu se construieste usor. Atat timp cat populatia opteaza pentru un anumit curs politicienii inteleg mesajul, asa cum si in Romania s-a inteles ca cine se abate de la calea euro-atlantica risca mult, asa cred ca se intampla si in Moldova.

Coalitia de acolo este implicata in implementarea reformelor. Cred ca si in Transnistria, daca intrebi cetatenii unde isi vad viitorul sa nu fiti surprinsi daca multi dintre ei cred ca viitorul lor e in Europa.

Declaratiile integrale ale lui Iulian Fota pot fi accesate aici.

Sursa foto: presidency.ro

NEWS

Papa Francisc subliniază că migrația este ”o criză umanitară care îi privește pe toți” și face apel la încetarea pasării ”responsabilității”

Published

on

©️ w2.vatican.va

Migrația nu este o problemă a Orientului Mijlociu și a Africii de Nord, a Europei și a Greciei, ci o problemă a lumii, a transmis Papa Francisc în cadrul vizitei sale pe Insula Lesbos, în contextul călătoriei sale apostolice în Cipru și Grecia, ce se încheie astăzi.

Suveranul Pontif a fost întâmpinat de președinta Greciei, Ekaterini Sakellaropoulou, și de arhiepiscopul de Naxos, mons. Iosif Printezis, după care a mers la Centrul de Primire și Identificare a refugiaților.

Potrivit Vatican News, este vorba de un centru de primire, amenajat într-o zonă a orașului Mytilene, care înlocuiește Tabăra de Refugiați Moria, cel mai mare centru pentru refugiați din Europa până în septembrie 2020, când a fost distrus de un incendiu. Se afla la marginea satului Moria, în apropiere de Mytilene, unde Papa Francisc a mers în vizită pe 16 aprilie 2016.

Noul centru, numit ”Moria 2.0” are o capacitate de câteva mii de persoane. La întâlnirea cu Suveranul Pontif au luat parte aproximativ 200 de persoane, discursul papei fiind precedat de cântece liturgice și câteva mărturii ale refugiaților și voluntarilor.

În discursul său, Papa Francisc a vorbit departe de această ”criză umanitară care îi privește pe toți”, agravată de actuala pandemie, și a denunțat faptul că ”totul pare să aibă o absență teribilă în ceea ce privește migrațiile.”

”Sunt în joc oameni, sunt în joc vieți omenești. Este în joc viitorul tuturor, care va fi senin numai dacă va fi integrat. Numai dacă va fi reconciliat cu cei mai slabi, viitorul va fi prosper. Pentru că atunci când săracii sunt respinși, se respinge pacea. Închiderile și naționalismele, după cum ne învață istoria, duc la consecințe dezastruoase. Este o închipuire a gândi că e îndeajuns a se proteja pe sine, apărându-se de cei mai slabi care bat la ușă. Viitorul ne va pune și mai mult în contact unii cu alții. Pentru a-l îndrepta spre bine, nu sunt de folos acțiuni unilaterale, ci politici cu un orizont larg. Istoria, repet, ne învață acest lucru, dar noi încă nu l-am învățat. Să nu întoarcem spatele în fața realității, să înceteze continua trimitere de la unul la altul a responsabilității, să nu fie delegată celorlalți chestiunea migratorie, ca și cum nu l-ar interesa pe nimeni și ar fi vorba doar de o povară inutilă pe care cineva este constrâns să o asume”, a subliniat Suveranul Pontif.

Acesta a atras atenția asupra curentului existent în diverse societăți care opune, în mod ideologic, securitatea și solidaritatea – locală și universală – tradiția și deschiderea, dar în loc să se pactizeze asupra ideilor, poate fi de ajutor a porni de la realitate.

”E ușor a atrage după sine opinia publică instalând frica de celălalt, de ce, în schimb, cu același aplomb, nu se vorbește de exploatarea săracilor, de războaiele uitate și deseori bine plătite, de acordurile economice făcute pe pielea oamenilor, de manevrele oculte pentru traficul de arme și proliferarea acestui comerț? De ce nu se vorbește de acestea? Trebuie înfruntate cauzele îndepărtate, nu sărmanele persoane care plătesc urmările, fiind folosite pe deasupra pentru propagandă politică! Pentru a îndepărta cauzele profunde, nu se pot doar tampona stările de urgență. E nevoie de acțiuni concertate. E nevoie de a aborda schimbările epocale cu o viziune măreață. Pentru că nu există răspunsuri ușoare la probleme complexe, este, în schimb, nevoie de a însoți procesele din interior, pentru a depăși închiderile și a favoriza o lentă și indispensabilă integrare, pentru a primi de o manieră fraternă și responsabilă culturile și tradițiile celuilalt”, a conchis Papa Francisc.

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Președinții Ucrainei și Turciei au discutat la telefon despre ”consolidarea securității în regiunea Mării Negre” și despre ”diversificarea aprovizionării cu energie”

Published

on

© President of Ukraine

Dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Ucraina și Turcia a contribuit la consolidarea forțelor armate ale celor două țări, a declarat miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după o convorbire telefonică cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale ucrainene, cei doi lideri au făcut un schimb de opinii și cu privire la ”situația de securitate din regiune, precum și la inițiativele relevante pentru a consolida securitatea în regiunea Mării Negre”, care a fost zilele trecute scena pe care șapte nave militare ale forțelor navale din România, SUA, Turcia şi Ucraina au desfășurat un exercițiu naval. 

”Președinții au discutat aspecte ale cooperării în domeniul apărării. Părțile au declarat că parteneriatul strategic consolidează deja forțele armate ale celor două state. A fost remarcată implementarea unei serii de proiecte importante în domeniul construcției de aeronave și al dezvoltării marinei militare, precum și perspectivele disponibile pentru aprofundarea acestei cooperări”, mai este precizat în sursa amintită anterior.

În acest context, președintele Ucrainei l-a informat pe cel liderul Turciei, țară membră NATO, de începerea producției în serie a avionului de transport An-178, invitându-l astfel să se alăture cercului său de clienți.

În egală măsură, Zelenski a adus în discuție eliberarea cetățenilor ucraineni reținuți ilegal de Rusia, mulțumindu-i lui Erdogan pentru condoleanțele transmise în urma decesului mai multor soldați în estul Ucrainei.

”Liderii au luat act de disponibilitatea de a finaliza pregătirea Acordului de liber schimb în viitorul apropiat. De asemenea, s-a acordat atenție stadiului de implementare a acordurilor încheiate cu privire la o serie de proiecte bilaterale, inclusiv la construcția de locuințe pentru populația tătară din Crimeea. Părțile au discutat chestiuni legate de cooperarea în sectorul energetic, în special modalități de diversificare a aprovizionării cu energie”, informează Administrația Prezidențială ucraineană, care anunță că cei doi președinți au convenit să organizeze cea de-a 10-a reuniune a Consiliului strategic la nivel înalt în februarie 2022, la Kiev, care ar trebui precedat de ”pregătiri temeinice, în special de organizarea celei de-a doua reuniuni a cvadriadei la nivelul miniștrilor afacerilor externe și al apărării în luna decembrie a acestui an.”

De asemenea, ”preşedintele ucrainean a apreciat foarte mult sprijinul Turciei pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, precum şi implicarea intensă în activitatea noului mecanism internaţional – Platforma Crimeei.”

Discuția telefonică dintre cei doi are loc în contextul în care secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ”concentrările masive și neobișnuite de forțe rusești în apropierea graniței cu Ucraina”, cerând Rusiei să dea dovadă de ”transparență privind activitățile sale militare.”

De altfel, ”îngrijorătoarea activitate militară rusă” în Ucraina a reprezentat una dintre temele discutate de secretarul de stat american, Antony Blinken, cu ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, amintită de oficialul SUA și în convorbirea telefonică avută cu omologul polonez, Zbigniew Rau.

Asigurări privind apărarea integrității teritoriale a Ucrainei a dat și președintele Emmanuel Macron într-o convorbire telefonică cu omologul rus, Vladimir Putin, care a denunțat ”caracterul provocator” al exercițiilor de amploare desfășurate de SUA și aliații săi în Marea Neagră.

SUA consideră că regimul Lukașenko, ce servește interesele Moscovei, se folosește de migranții vulnerabili pentru a crea o criză la granița externă a UE menită să distragă atenția de la ”activitățile Rusiei la frontiera cu Ucraina.”

De mai multe zile, mii de migranţi din terţe ţări sunt blocaţi în tabere improvizate în pădure la frontiera cu Polonia în timp ce temperaturile se apropie de pragul îngheţului.  

Mulţimi de migranţi s-au adunat şi la graniţele cu Lituania şi Letonia, în căutarea unei căi de intrare pe teritoriul Uniunii Europene. Acesta este motivul pentru care țările baltice au reacționat printr-o poziție comună, trăgând un semnal de alară cu privire la escaladarea deliberată a atacului hibrid al regimului de la Minsk, ce ar putea duce la ”provocări şi incidente serioase, care ar putea să se extindă şi în sfera militară.”

În acest context, premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a anunțat că poartă discuţii cu ”Letonia şi în special cu Lituania, dacă să declanşăm procedura prevăzută în articolul 4 al Tratatului NATO”, considerând că este ”nevoie de paşi concreţi şi de angajamentul întregii Alianţe.”

Continue Reading

NEWS

Recep Tayyip Erdogan anunță că Turcia discută cu SUA pentru a achiziționa avioane de luptă F-16, după ce țara sa a fost exclusă din programul F-35

Published

on

© Turkish Presidency/ Facebook

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a precizat duminică că țara sa este în discuții pentru achiziționarea unor avioane de luptă F16, după ce Turcia a fost exclusă din programul F-35, informează AFP, citat de Agerpres.

Proiectul de achiziţie de către Turcia a avioanelor F-16 este ”bineînţeles legat de problema F-35”, le-a declarat jurnaliștilor liderilor de la Ankara pe aeroportul din Istanbul, înainte de a pleca un turneu în Africa, precizând că SUA au propus Turciei vânzarea de aparate F-16 pentru a-şi moderniza flota aeriană.

”Am spus că vom lua toate măsurile necesare pentru a răspunde nevoilor de apărare ale ţării noastre”, a mai spus Erdogan, adăugând că Turcia lucrează la modernizarea flotei sale de avioane de război.

O vânzare de F-16 de către SUA ar trebui totuşi aprobată de Congresul american, în cadrul căruia ostilitatea faţă de Turcia este în creştere, notează France Presse.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a apreciat în trecut că relațiile cu omologul său american, Joe Biden, ”nu au început bine”, în contextul suspendării furnizării către Turcia a avioanelor de luptă F-35 ca urmare a deciziei Ankarei de a achiziționarea sistemul antiaerian rusesc S-400, incompatibil cu arhitectura de armament a NATO.

”Dorinţa mea este de a avea relaţii amicale, şi nu ostile, cu SUA. Dar modul în care decurg lucrurile între cei doi aliaţi ai NATO nu este în prezent de bun augur”, a deplâns situaţia Erdogan în marja Adunării Generale a Naţiunilor Unite la New York, ce a avut loc la mijlocul lunii septembrie.

Liderul de la Ankara a explicat atunci că țara sa a plătit 1,400 de miliarde de dolari pentru 100 de avioane de luptă F-35, dar acestea nu au mai fost livrate deoarece Turcia a cumpărat sistemul rus de rachete S-400.

Anterior acestui moment, președintele turc declara că  întâlnirea față în față cu omologul american, Joe Biden, prilejuită de summitul NATO, a deschis ”o nouă eră” a relațiilor diplomatice dintre cele două state, în pofida diferențelor de optică asupra diverselor chestiuni geopolitice.

”Credem că am deschis calea unei noi ere bazate pe legături pozitive și constructive cu Statele Unite. Suntem determinați să obținem cele mai mari beneficii posibile pentru țară în urma discuțiilor cu Biden, desfășurate într-un ton pozitiv consolidând canalele de comunicare cu SUA”, sublinia Erdogan după o reuniune a Cabinetului său.

Dincolo de opoziția Washingtonului față de achiziționarea rachetelor defensive rusești S-400 de către Turcia, un alt element generator de tensiune a fost recunoașterea de către Statele Unite a genocidului armean, Joe Biden devenind primul lider al SUA care a calificat astfel moartea a 1,5 milioane de armeni masacrați de Imperiul Otoman în 1915.

La acel moment, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat că ”părți terțe” că se amestecă în problemele Turciei.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
ROMÂNIA4 mins ago

Klaus Iohannis, întâlnire cu ambasadorii statelor membre la București: Reiterez sprijinul puternic al României pentru parcursul european al Republicii Moldova

INTERNAȚIONAL24 mins ago

Lideri din întreaga lume l-au felicitat pe Olaf Scholz după alegerea sa în funcția de cancelar al Germaniei

U.E.33 mins ago

Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier îl îndeamnă pe noul cancelar Olaf Scholz ”să își ia în serios marea responsabilitate care atârnă pe umerii” săi în combaterea pandemiei

U.E.40 mins ago

Emmanuel Macron îl primește vineri la Paris pe Olaf Scholz, în prima vizită externă a noului cancelar german: Să scriem împreună cooperarea franco-germană pentru Europa

Alin Mituța1 hour ago

Europarlamentarul Alin Mituța: Românii trebuie să aibă acces la servicii de sănătate la același nivel cu ceilalți europeni

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 hour ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Prin Fondul Social pentru Climă trebuie să finanțăm infrastructura de transport pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă

INTERNAȚIONAL2 hours ago

Joe Biden, discuție cu aliații săi europeni după videoconferința cu Vladimir Putin: Reiterăm sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei

COMISIA EUROPEANA2 hours ago

Comisia Europeană propune un cod de cooperare polițienească pentru a consolida colaborarea între autoritățile de aplicare a legii din statele membre

Dacian Cioloș2 hours ago

Dacian Cioloș, reverență pentru Angela Merkel: Retragerea sa lasă un gol de autoritate în politica mondială

U.E.3 hours ago

PES salută alegerea lui Olaf Scholz în funcția de cancelar federal: Marchează o nouă etapă pentru Germania și Europa

SUA5 hours ago

UE-SUA lansează un dialog comun privind politica de concurență în domeniul tehnologiei

ROMÂNIA5 days ago

Premierul Nicolae Ciucă atrage atenția că trebuie elaborată cât mai rapid OUG privind cadrul de implementare a PNRR

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

MAREA BRITANIE1 week ago

Ziua Națională a României. Ambasadorul Regatului Unit la București: Combaterea problemelor climatice va reprezenta un ”aspect important al cooperării” dintre țările noastre

POLITICĂ1 week ago

Premierul Nicolae Ciucă, îndemn la unitate de Ziua Națională: Marea Unire rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României, o lecție despre coeziune care acum ne este necesară

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Ursula von der Leyen salută decizia OMS de a începe negocierile pentru un tratat internațional privind pandemiile: Spiritul de acțiune colectivă, singurul răspuns pentru combaterea pandemiilor

U.E.1 week ago

Charles Michel, la sesiunea specială a Adunării Mondiale a Sănătății pentru un tratat internațional privind pandemiile: Sper că vom face istorie. Abordarea „O singură sănătate” este un „must-have”

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Mircea Hava pune la dispoziția oricărei ”comunități care dorește să cunoască și să acceseze fondurile” UE experiența sa de peste 20 de ani ca primar: Banii europeni pot schimba, din temelii, un oraș

ROMÂNIA1 week ago

Varianta Omicron: România trimite un avion Tarom pentru a-și repatria cetățenii blocați în Africa de Sud și se oferă să ajute și alte state UE care nu au reușit acest lucru, în limita capacității aeronavei

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Sănătății: România urmează recomandările ECDC și ale Comisiei Europene. Românii care vin din țări din sudul Africii vor fi carantinați timp de 14 zile

Team2Share

Trending