Iurie Leancă: Le datorăm scuze oamenilor pentru acest moment jenant al vieții politice

Premierul Iurie Leancă a reacționat după ce Parlamentul Republicii Moldova a decis, ieri, să nu acorde votul de învestitură noului Guvern. Acesta a scris un mesaj pe pagina sa personală de Facebook:

leanca acord asociere“Le mulțumesc celor care şi-au acordat votul pentru Programul de activitate al Guvernului şi pentru echipa pe care am prezentat-o astăzi în Parlament. Cred că le datorăm scuze oamenilor pentru acest moment jenant al vieţii politice de la noi.

Singura cale pe care trebuie să mergem este reformatarea coaliţiei de guvernare, astfel încât din ea să facă parte și Partidul Liberal. Rămân convins că un Guvern minoritar este echivalent cu riscul ca, în orice moment, Moldova să fie aruncată în incertitudine şi dezmăţ, motiv pentru care în calitatea mea de deputat nu voi putea susţine un astfel de Cabinet.

Țara noastră are nevoie de stabilitate. Doar astfel vom putea promova schimbările majore, cerute şi aşteptate de cetăţeni. Doar astfel, vom avea certitudinea că vom continua cursul european al Republicii Moldova”.

Guvernul premierului desemnat Iurie Leancă nu a primit votul de încredere al parlamentului, reunit joi în sesiune plenară special în acest scop, astfel prima tentativă de votare a noului cabinet eșuând. upă ce au dezbătut programul de activitate al noului cabinet de miniștri și lista membrilor acestuia, doar 42 de aleși s-au exprimat în favoarea noului executiv, în condițiile în care erau necesare 51 de voturi.

Conform uzanțelor, urmează o a doua tentativă de votare a noului cabinet. Însă, dacă și aceasta va eșua, atunci președintele (Nicolae Timofti) urmează să dizolve parlamentul și să anunțe alegeri anticipate.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.