Japonia, Coreea de Sud și SUA organizează noi exerciții militare de detectare a rachetelor pe fondul amenințărilor nucleare nord-coreene

Japonia va organiza luni și marți împreună cu forțele americane și sud-coreene exerciții militare de detectare a rachetelor, au anunțat duminică responsabili japonezi, într-un context de amenințări balistice nord-coreene, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Anunțul celui de-al șaselea exercițiu de acest gen la care participă celei trei țări cu începere din 2016 a fost făcut la mai puțin de două săptămâni după un nou tir efectuat de Phenian cu o rachetă balistică intercontinentală care s-a prăbușit în mare în largul coastelor Japoniei.

Exercițiile se vor desfășura în apele din apropierea Japoniei, a făcut cunoscut ministrul nipon al apărării, Itsunori Onodera, vizitând o garnizoană din nordul arhipelagului.

Ele urmăresc “antrenamentul în urmărirea unui obiect și schimbul de informații între cele trei țări”, a declarat sub acoperirea anonimatului un responsabil din cadrul Ministerului Apărării de la Tokyo.

 

.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.