Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, o felicită pe Angela Merkel pentru al patrulea mandat de cancelar: Germania are nevoie de un guvern puternic care să modeleze viitorul continentului european

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, i-a transmis un mesaj de felicitare Angelei Merkel cu ocazia câștigării celui de-al patrulea mandat de cancelar al Germaniei, informează Comisia Europeană.

“Europa are nevoie de un guvern german puternic mai mult ca oricând, unul capabil să modeleze viitorul continentului nostru”, a spus președintele Juncker în cadrul scrisorii de felicitiare. Totodată, acesta și-a exprimat convingerea că negocierile privind formarea unei coaliții de guvernământ se vor desfășura 

Liderii lumii au felicitat-o astăzi pe Angela Merkel pentru vitoria partidului său din cadrul alegerilor parlamentare de pe 24 septembrie și pentru cel de-al patrulea mandat de cancelar.

Am sunat-o pe Angela Merkel pentru a o felicita. Continuăm cu hotărâre cooperarea noastră esențială pentru Europa și țările noastre“, a scris șeful statului francez, Emmanuel Macron pe Twitter.

Primul ministru spaniol, Mariano Rajoy, a declarat că realegerea lui Merkel va servi pentru promovarea “proiectului de integrare europeană”.

Într-o telegramă trimisă Cancelariei, Rajoy la felicitat pe Merkel pentru “rezultatele excelente”, după ce Partidul Creștin Democrat (CDU) și aripa bavareză, Uniunea Socială Creștină (CSU) au marcat un scor de 33% din voturi.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu a avut o poziție similară, descriind-o pe Merkel ca fiind “un prieten adevărat al Israelului”.

Pe 24 septembrie au avut loc alegeri parlamentare în Germania pentru parlamentul federal, partidul Angelei Merkel bucurându-se de cele mai multe voturi, și anume aproximativ 33% din totalul voturilor exprimate, ceea ce îi conferă posibilitatea de a negocia cu alte partide pentru a forma majoritatea și a prelua un nou mandat de cancelar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.