Jean-Claude Juncker și Theresa May au convenit să accelereze eforturile pentru acordul privind Brexit

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și premierul britanic, Theresa May, au avut o întrevedere luni în Bruxelles, cei doi oficiali convenind să “accelereze eforturile în lunile următoare” în ceea ce privește negocierile privind Brexit, notează Agerpres citând AFP.

Vizita premierului Thereza May în capitala Belgiei fusese anunțată duminică seara pentru o analiză a stadiului negocierilor duse de Londra cu privire la pregătirea ieșirii Regatului Unit din UE, intervenind chiar înainte de un summit al Uniunii Europene joi și vineri la Bruxelles consacrat în parte acestei chestiuni.

După cina de lucru, cei doi au precizat într-un comunicat comun că “au analizat progresele înregistrate până acum”  și “au convenit să-și accelereze eforturile în următoarele luni”.

Citiți și Impas în negocierile pentru Brexit: Theresa May se întâlnește astăzi la Bruxelles cu Jean-Claude Juncker și Michel Barnier

Premierul Theresa May a fost însoțită de ministrul britainic însărcinat cu negocierile pentru Brexit, David Davis, iar la dineu a participat și Michel Barnier, negociatorul-șef al UE în problema ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.